perjantai 4. maaliskuuta 2011

Uusi harrastus


Minun uusin harrastukseni liittyy virkkaamiseen. Ei siis oikeasti uusi harrastus, mutta uusi tuote! Olen virkannut (muistaakseni) elämäni ensimmäisen villapipon. Tästä alkaa pipotehtailu.

Neiti 5 v. sai itse valita lankojen värit. Ostin kerän ihanan pehmeää alpakkalankaa, ja sen kaverina oli raidoissa pinkki mohair-lanka ja tekokuituinen "möykkylanka". Pikkuiset korvaläpät ja pinkki tupsu neidin toiveiden mukaan.

Seuraava pipo on jo suunnitteilla...

Tällä viikolla olen harrastanut rojuterapiaa. Alkuvuoden kaappien raivaus on konkretisoitunut niin, että osa tavarasta on päätynyt kirpparille, osan olen kantanut Fidaan ja useampi kassi odottaa vielä naapurustoon jakoa.

Makuuhuoneen nurkat ovat nyt tyhjät erilaisista nyssäköistä. Tästä innostuneena kävin aamulla sellaisen hyllyn kimppuun, jonka olen suunnitellut tyhjentäväni varmaankin kaksi vuotta. Aika paljon pölyä ja varmaankin fenghuin mukaan huonoa energiaa. Pieni karsinta vielä edessä, mutta luulisi tämän jälkeen vapautuvan paljon uutta, hyvää energiaa!


Muutaman päivän alavireisyyden jälkeen kaivoin tänään myös kameran esille ja oioin paikkoja kuopuksen kanssa. 3-vuotias on muuten hyvä apuri, kun antaa rätin käteen ja keksii paljon pyyhittävää! Tänään kiinniteltiin neitien uusimmat työt seinälle. Tekniikkana näissä on ensin piirretty valkoisella kynttilällä ja maalattu vesiväreillä päälle.


Mukavaa aurinkoista viikonloppua! Minua odottavat muutamat uudet aurinkolasit, jotka nappasin kirpparilta myyntipöytää siistiessäni koriin. Ainahan sieltä jotain tulee kotiinkinpäin!

13 kommenttia:

 1. Tosi kiva pipa. Meidänkin neideille pitäisi saada joitakin vähän kevyempiä pipoja, jotka eivät kutita ja joita voi käyttää ilman kypärämyssyä. Kevät tulee vauhdilla ja paksut villapipot kypärälakkeineen alkavat olla pian liian kuumia.

  Mnulla odottaa iso kasa tavaraa vaatehuoneessa huutikseen naputtelemista. Haluaisin päästä niistä nopsaan eroon, mutta aikamoinen homma vielä edessä. Muutamia mappeja vielä käymättä läpi, mutta muuten taitaa olla aika hyvin karsittu turhat pois.

  Tuo vesiväritekniikka on kiva. Itse pidän kovasti myös vahavärit + vesivärit yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva pipo. Kiva mallli ja kivat värit. pipoja on kiva tehdä. :)

  VastaaPoista
 3. Oi, kukakohan tekis noi tyhjennykset meillä?! Kaikki asiat vain roikkuu...

  Suloinen pipo, oot kyllä ihan kestotaitava! :D
  Aurinkoista, ja hyvän energian täyttämää viikonloppua!
  Terveiset myös pikkuapulaiselle :)

  VastaaPoista
 4. Ihana pipo!

  Onnea edistyksestä, meillä senkun kasat kasvaa!

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kaunis pipo! Niinpä, pipojen vikkaukseen jää helposti koukkuun :) Itsekin olen suunnitellut tekeväni lapsille tuollaiset korvaläpälliset pipot, ja miksei itsellekin voisi...
  Hienot piirustuksetkin. Mulla on tapana aina näin perjantaisin (eli siivospäivänä) kiinnitellä viikon aikana tehtyjä kuvia lastenhuoneen seinälle. Nyt lapset oli tutkineet lippukirjaa ja piirtäneet hienoja kuvia eri maiden lipuista :)

  VastaaPoista
 6. ...tarkoitin siis pipojen viRkkaukseen... :)

  VastaaPoista
 7. Kirsikka: Meidän kuumakalle menee kevyessä myssyssä ja jo ohuemmassa takissa ainakin iltapäivisin! Huutista olen jossain vaiheessa käyttänyt, mutta aika vaivalloista se on... tavallaan. Tsemppiä sulle kuvailuun ja naputteluun! =)

  sade: Pipoissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse tehdä sitä toista samanlaista! =)

  Emilia: Ai että kestotaitava! Kiitos, ihan punastun! Tulee muuten kiva olo tuosta "tyhjennysharjoituituksesta"!

  Vekarus: Anna palaa vaan, kasat ulos talosta suuntaan tai toiseen! Turha niitä on hillota!

  virkattu lintu: Minäkin tykkään laittaa lasten taidetta ja tekemisiä esiin! Hyvä idea vaihdella viikoittain!

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen pipa :) Niinhän se tuppaa olemaan, että usein löytyy jotain kotiin tuotavaakin kirpparilta kun tavaraa sinne vie. Täytyy vaan yrittää muistaa oikea balanssi, enemmän sinne ja vähemmän kotiin. Kovasti yritän sitä taitoa harjoitella ;)

  VastaaPoista
 9. Minun virkkausrepertuaariini kuuluu toistaiseksi isoäidin neiliöt ja jonkin sortin kukat :) Ihailen noita sinun aikaansaannoksiasi, tosi kiva pipa.

  Olen ulkoistanut meidän kirpparikamat ullakolle, poissa silmistä jne...

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Voi kun minäkin saisin aikaiseksi kokeilla virkkaaminsta, hieno pipo!!
  Ja aurinkolaseista olen kade. Mulla kun pitää ne olla aina omilla vahvuuksilla niin ei ole varaa mistä valita. Aina ne tylsät yhet...

  VastaaPoista
 11. Villasukka: Olen kyllä tehnyt tällä viikolla kirpparilta oiekin tarpeellisia löytöjä, eli vaikka koko oma myynti menisi samantien, olen oikein tyytyväinen. Mutta tuo tasapaino on hyvä muistaa...

  Merja K: Minunkin tekisi mieli tehdä taas isoäidinneliöitä, mutta kun ei ole tarvetta... Ei viitsi ihan muuten vaan virkkailla.

  kati: Nuo aurilasit vahvuuksilla on tuttu juttu, mutta nyt olen niistä vapaa, kun leikkautin silmäni. Ihana vapaus kyllä!

  VastaaPoista
 12. Meillä kanssa lapsi on ollut mahtava apuri siivouksessa, koska tykkää heilua rätin kanssa. Nyt näkyvissä on selvä laiskistuminen...ei enää rättihommat kiinnosta vanhaan malliin, harmi.

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 13. Kirjailijatar: Saman olen minäkin huomannut isommista. Kun leikki käy työksi, ei se enää ole niin kivaa... Valitettavasti. Tosin on se myös luonnekysymys.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!