perjantai 11. maaliskuuta 2011

Asennetta
Tällä viikolla olen havainnut kaipaavani uutta asennetta. Asennetta tavaraa ja rojua kohtaan. Olen liian kiintynyt joihinkin vanhoihin, ihan tarpeettomiin tavaroihin. Lisäksi minua vaivaa "käsillääntouhuajan syndrooma": kaikki sellainen, jota voisi hyödyntää askarteluissa tai käsitöissä, kertyy helposti jemmaan.

Minut herätteli eräs pieni tapahtuma: lakkasin kynsiäni eräänä iltana, enkä löytänyt haluamaani kirkasta kynsilakkaa. Käsiini sattui yli kymmenen vuotta vanha "ihonvärinen" kynsilakka. Muistatte varmaan tuon nude-kauden.

Lakkailin kynteni tällä ihonvärisellä ja hetken päästä jo puistatti. Ällöttävä väri. Seuraavana päivänä puhdistin lakan kynsistäni, mutta ajattelin säästäväni lakan vaikka sukkahousujen korjaamiseen. Hei, haloo!  No, nyt etsin uutta asennetta ja olen jo heittänyt tuon lakan roskikseen.

Asennetta etsii myös tämän pipon omistaja. Tein pojalleni monsteripipon, ja etsimme netistä yhdessä ilmeitä pipoon. Poika oli selvästikin ihastunut pipoon, mutta kouluun asti se ei ole vielä päässyt. Luulen, että pelko siitä, että joku huomauttaa erilaisesta piposta, on liian suuri. No, joko puran ilmeen tai pipo saa uuden omistajan. Katsotaan...

Mukavaa viikonloppua räntäsateen keskeltä! Minulla on purkuprojekti. Asennevammaisena en taas osannut laittaa liian isoa ja paksua kaupan kaulaliinaa menemään. Puran sen langaksi ja teen siitä jotain. Mielessä on jo yksi projekti. Mutta siitä myöhemmin!

16 kommenttia:

 1. Ihana pipo!!!!

  Ja se on mukavaa, kun ei tekeminen lopu purkuhommissakaan;D

  Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 2. Suloinen poika ja ihana pipo!

  Mukava odotella seuraavaa kierrätysideaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana pipo, mutta ymmärrän lastasi. Pienenä ei ole helppoa erottua joukosta, edes siinä pipoasiassa = )
  Ja ymmärrän myös tuon sun asenteen tavaraan, sillä sitä löytyy vähän täältäkin. Muille täysin merkityksettömät ja turhat tavarat saakin mun suunnalta jonkin muisto- tai muumerkityksen, enkä kykene heittämään/kierrättämään sitä pois. Olen säästänyt isojen lasten leluja, esim. pehmoleluja aivan liikaa, ja huomasin ettei ne kaikki heille niin tärkeitä olekaan, ja olen jopa kyennyt hävittämään niitä...

  VastaaPoista
 4. Ihana pipo. Itselläni on myös vahva asenne vamma, mutta välillä yllätän itsenikin ja annan mennä: luovutan eteenpäin, vien kirpparille, heitän roskiin, vien keräykseen. Mukavaa viikonlopun alkua.

  VastaaPoista
 5. ...Mulla sama diagnoosi. Uhh! radikaaleja hoitotoimenpiteitä toisinaan harrastan, mutta ihan liian harvoin. Vaatteissa varsinkin (omissa) olen TOSI huono..

  Tsemppiä siule!! Ja ihanaa vkn:loppua! Pipo on mainio.

  VastaaPoista
 6. Mulla on just hoitotoimenpiteitä meneillään samaan diagnoosiin.. kirppishylly nimittäin varattuna! Vihdoin sain aikaseksi! Joka päivä kaivelen joka kaapista kaikkee mahdollista sinne. Tosin 10 v vanhoja lakkoja heittelen mäkin suosiolla roskiin :D

  Pipohan on ihan tosi magee! Mutta joo, joukosta erottuminen ei oo helppoa, ei.

  Viikonloppuja :)

  VastaaPoista
 7. Nude on ainoa, mitä mä käytän. Mulla on sellaset tyngät, että niitä ei totta vie halua korostaa :)

  Ihana pipo! Ihana uusi asenne, lykkyä sen kanssa!

  VastaaPoista
 8. Tosi mahtavan näköinen pipo! On se hullua, että pitää varoa massasta erottumista joidenkin typerien huutelijoiden takia. Miten sen rohkeuden opettaisi, että jokainen saa olla oma itsensä ja muiden möläytykset jäisivät omaan arvoonsa...

  VastaaPoista
 9. Pipo on aivan mahtava :)

  Sama syndorooma täällä. Askarteluvarasto pursuaa ja Mr Järki repii hiuksia, heh!

  Iloista weekendiä

  VastaaPoista
 10. Hei tää kuulostaa niin tutulta! Mun on niin vaikea heivata mitään käsitöihin käyttökelpoista menemään. Nyt oon käynyt läpi näitä rojuja mitä tuli pakattua mukaan ja laatikko toisensa jälkeen on tyhjentynyt ja lähtenyt kiertoon! Ja suurimmat aarteeni eli askartelumatskut. Niitäkin ON lähtenyt kirpparille ja muille kiertoradoille ja on tarkoitus lähettää lisääkin. Tulin siihen tulokseen, että itseasiassa liika määrä askartelurompetta tuhoaa luomisvimman ja inspiraation. Ostan sitten lisää suoraan, kun jotain tarvitsen. Turhan säilöminen vuosikausia ei kannata :-)

  Pipo on muuten hieno!!

  VastaaPoista
 11. Minä olen aika hyvä heittämään pois tavaraa, mutta kirjoja en osaa heittää pois. Joka paikka pursuaa kirjaa kirjan perään...

  Vaatii todellista rohkeutta olla erilainen. Lapselle se voi olla tosi vaikeaa, kun ryhmäpaine on niin kova. Mutta pipo on hieno.

  VastaaPoista
 12. A-L: Tuo purkuhomma on muuten aika terapeuttista!

  Vekarus: Mullakin sormet jo syyhyävät, mutta en ole vielä ehtinyt toteutusasteelle!

  Kotivalo: Juu, ymmärrän minäkin, enkä aio painostaa. Puretaan vaikka osa ilmeestä tai koko ilme... Hauskalta kuulostaa sinun pehmomaniasi! Ymmärrän kyllä!

  Villasukka: Minunkin pitää oppia yllättämään itseni (ja apinamies) ja kiskaista tavaraa kerralla isompi läjä menemään!

  anni: Suunnittelen täällä juuri omiin vaatteisiini perehtymistä ihan sovittamalla ja kriittisen silmäyksen tekemistä siinä samalla! Ei se muuten etene!

  Teija: Minusta on ihanaa kaivella tavaroita kirppikselle myyntiin, kunhan saa eka pöydän varattua ja ekat tavarat sinne vietyä. Sitten on jo helpompi päivittää pöytää!

  Emilia: Mullakin nysäkynnet ja harvemmin kirkkaita, mutta tuo nude oli kyllä jo ällöpossuruskea tai jotain... =)

  miolann: Tuota olen itsekin tässä muutaman vuoden pohtinut, kun lapset ovat olleet koulussa. Kouluelämässä niitä huutelijoita riittää!

  Merja K: Miksihän ne miehet eivät ymmärrä tätä tärkeiden tavaroiden säästämistä? Hih!

  Hannis: Niinpä! Luovuus kukkii vähemmällä materialla! Olen ihan samaa mieltä!

  Kirjailijatar: Meillä oli apinamiehen kanssa jo vuosia sitten keskustelu, että emme halua kotiimme isoja kirjahyllyjä täynnä pölyä kerääviä kirjoja. Eli kirjoja ei säästellä suuria määriä. Lähinnä sitten jotain harrastus- tms. kirjoja.

  VastaaPoista
 13. Minusta on kyllä hyvä, että on tuota säästämisasennetta, liian usein liian paljon tavaraa lähtee kaatopaikalle, vaikka voisi hyödyntää vielä monin tavoin. Tietysti rajansa kaikella ja tuo nude kynsilakka sai kyllä väristykset aikaiseksi, hih. Mutta muuten varsinkin käsityöjutuissa säästäminen on välillä valttia ja tuollainen purkaminen ja uudelleen hyödyntäminen, ihailen sellaista :)

  VastaaPoista
 14. Minun on pakko hylätä paljon käsityömatskuja, koska ei vaan mahdu mihkään. Nytkin pitäisi käydä kangasvarastot vielä läpi ja katosa, olisiko mitään jotka voisi laittaa kiertoon. Miehen mielestä kaikki voisi pistää menemään, huoh!

  VastaaPoista
 15. Ihana pipo ja varmasti tykkää... mutta mutta, tuo joukosta erottuminen on isompi juttu, kun aikuinen aina osaa ymmärtääkkään :(

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!