maanantai 6. joulukuuta 2010

Köpiksen helmi

Syksyisellä Köpiksen-reissulla törmäsimme sattumalta yhteen uuteen, ihanaan liikkeeseen. Husflid-nimisessä liikkeessä myydään aitoja retrokankaita, niistä tehtyjä tuotteita ja kaikenlaisia sisustus- ja käsityömateriaaleja. Ihastuttava liike ja ihastuttava omistaja-yrittäjä. Yrittäjä kertoi, että hänellä on verkosto, joka hankkii  näitä ihastuttavia kankaita ympäri Euroopan!




Rouvan työpiste liikkeen perällä oli niin luovan ja houkuttelevan näköinen, että olisi heti tehnyt mieli mennä väkertämään jotakin. Työpöydän vieressä seinällä oleva pyöreä, kankaalla päällystetty ilmoitustaulu näytti todella kivalta. Tietenkin tanskalainen atmosfääri kauniine ikkunoineen viimeisteli kokonaisuuden.


Minä ostin liikkeestä yhden valmiin tyynynpäällisen ja pari pussillista sekalaisia tilkkuja. Nyt sain vihdoinkin itseäni niskasta kiinni, ja hurautin tilkuista pari tyynynpäällistä vanhan tyynyn kaveriksi. Viimeistelin tyynyt kirppikseltä löytyneillä pitsipöytäliinoilla. Eivät ehkä ihan jouluisia, vai mitä? Luulen, että nämä tyynyt pääsevät kesäkodin valkoiselle Ektorp-sohvalle. Täällä kotosalla saavat olla alkuun tuo turkoosi taustapuoli ylöspäin.



Käykää muuten kurkkaamassa tuolta linkistä liikkeen "Julpynt"-vinkit!


Mukavaa itsenäisyyspäivää!

11 kommenttia:

  1. Oi tuska mikä postaus, tällaisia vihjeitä ei saisi jaella ollenskaan, tulee niin hirveä kangaskuume, ihan niinkuin niitä ei jo tarpeeksi olisi, tanskasta saa muuten tilattuakin monesta paikasta ihania kankaita, mutta olisi ihana päästä ihan paikanpäälle.

    VastaaPoista
  2. Kauniit tyynyt :) Mukavaa itepäisyyspäivää kummipoikaani lainatakseni..

    VastaaPoista
  3. Ihana liike! Juuri tuollaiseen toivoisi vahingossa päätyvänsä Köpiksessä.

    VastaaPoista
  4. Tosi ihana liike! Alan kohta itsekin haluta Tanskaan ostosmatkalle :)

    Myos tekemäsi tyynyt ovat kauniit ja ennen kaikkea ihastelen taas tuota torkkupeittoa. Siinä on kauniit värit!

    VastaaPoista
  5. Sarppu: Juu, jos minä alan tilailla kankaita netitse, kaapit pursuaa pihalle asti! =) Nytkin tuntuu noita kirppislöytökankaita piisaavan.

    RuusuLiisa: Tänään saadaan olla itepäisiä! Mukavaa päivää sinnekin. Paketti postissa...

    Miia: Toivon, että tämä liike on pystyssä kun menen seuraavan kerran. Ehdottomasti uudestaan!

    Tuulella: Kiitos kiitos! Minusta oli aivan ihana tehdä noita isoäidinneliöitä ja keksiä väriyhdistelmiä! Suosikkipeitto mullekin!

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä tuo liike kivalta, Köpiksen reissua voisikin suunnitella kevääksi. Kaupunki on joka kerta niin ihana ja inspiroiva. Ja mikä parasta, lyhyt matka sinne :)

    Hauskat tyynyt hurautit. Ihanaa itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  7. Ihania juttuja olet ommellut ja tuollaisia liikkeitä olisi mukava olla täällä myös. Vähän uutta ja erinlaista. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  8. Vau mikä valikoima kankaita! Nuo sinun ompelemasi ovat ihanat, sopivat kivasti kevääseenkin. Meilläkin muuten luettiin vähän aikaa sitten tuota Elsa Beskowia ja siinä joulupukin tarina poikkesi vähän siitä perinteisestä...lapset ovat ilmeisesti vielä niin pieniä etteivät sitä ymmärtäneet edes ihmetellä ;) Voi kun pääsisi joskus käymään itsekin tuolla Köpiksessä, pitäisi varmaan varata aikaa riittävästi että ehtii kaikkiin ihaniin paikkohin!

    VastaaPoista
  9. Rakastan tuollaisia kankaita. En ole uskaltautunut vielä surffailemaan kovinkaan paljon kankaiden perään. Haaveilen kyllä pariin tilkkutäkkiin kankaita... Voi jos joku etsisi ne puolestani :)

    Kivat kuvat! Ja tyynyt mainiot.

    VastaaPoista
  10. Merja K: Köpis on tosiaan helppo paikka reissattavaksi. Ja sen jälkeen moni muu ostoskaupunki tuntuu jotenkin tylsältä... =)

    Kaaponkammari: Suomesta tosiaan puuttuvat nuo retrokankaat. Kirppiksiltä voi löytää, mutta ei juuri liikkeistä.

    Kirsikka: Tuo Beskowin joulupukki oli siinä määrin erilainen, että ei sekoittanut pasmoja täälläkään pienillä.

    Sini: Kankaita on kiva omistaa. Minä kaivelen Fidassa aina kangaslaatikot, ja välillä löytyy helmiä. Tosin kyllä osa on jo aika hintaviakin, esim. vanhat Marimekon kankaat.

    VastaaPoista
  11. Kylläpä onki hurmaavia! Ja sinäkin olet matkalla ollut, niinkuin moni kuukin blogilainen, huomaan.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!