sunnuntai 29. elokuuta 2010

Sienimetsän taikaaKesäkodin syksy. Hämäriä, viileneviä iltoja. Kynttilänvaloa. Villasukkia ja viltti ympärillä. Leppoisia sieniretkiä lähimetsiin. Olin ihan unohtanut kaiken tämän. Rentoa tallustelua pitkin metsiä, löytöjä ja ihmettelyä. Ruskan sävyt. Ja sen ihanan rentoutuneen tunnelman sieniretken jälkeen. 


Kaksi perhekuntaa viihtyi loistavasti. Pienimmätkin jaksoivat hienosti taapertaa polkuja pitkin. Metsässä on niin paljon ihmeteltävää! Saaliina mukava määrä kantarelleja ja herkkutatteja. Perheen parhaan sienisilmän omasi 5-vuotias!


Kotona olen tiristellyt useamman rasian pakkaseen. Saa sitten talvella herkutella! Mites sinun viikonloppusi? Mitä oli saaliina?

4 kommenttia:

 1. ihanalla retkellä olette tosiaan olleet! meillä on juhlittu tänään koko päivä synttäreitä sukulaisten voimin eikä nenua ole ulos laitettu. ehkä mekin ehdimme vielä syysmetsään. toivottavasti!

  VastaaPoista
 2. Näyttää ja kuulostaa niin ihanalta! Meillä jäi konkreettinen saalis aika vähäiseksi; vain viitisen pientä kantarellia ja omenapuutkin melkein tyhjiä.

  Mutta henkinen saldo kivasti plussalla :) Saaressa siis oltiin muinaistulilla, saunottiin ja syötiin, oltiinkin vaan. Ja jatkettiin erästä projektia..

  VastaaPoista
 3. Mirka: Syysmetsään ehditte varmaan vielä, tästähän se vasta alkaa ja ruskan väritkin vasta saapumassa...

  Teija: Meilläkin omenasato on tänä vuonna vaatimaton, mutta ehkäpä sitten kaupasta haetaan, että saadaan sosetta pakkaseen. Jaa että jokin salaperäinen projekti. Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 4. Meidän saalis oli muutama kirpeä omppu omasta puusta -saavat hetken vielä kypsyä. Eiköhän niistä teillekin taas omppuja liikene :)

  Niin ja saalis se tavallaan oli tää kuumetautikin :D :D

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!