tiistai 17. elokuuta 2010

Helmiä pöydässäEilen pääsin kattamaan juhlapöytää pariin otteeseen. 


Aamupäivällä vietimme naapuruston kotiäitien yhteistä kahvihetkeä. Yksi meistä on huomenna työelämässä, ja täytyy myöntää, että mieli on hieman haikea. Minun kotiäitiyteeni nimittäin on kuulunut kautta vuosien vahva sosiaalinen verkosto, ts. lähistöllä asuvat muut kotiäidit, jotka ovat auttaneet jaksamaan syksyn harmaat kuriskelit ja talven viimat.


Kahvipöytään pääsivät kesällä äitini kaappien kätköistä saamani Kastehelmet. Olen ihaillut näitä lehtien palstoilla, ja kesällä äitini totesi, että vie pois vain, hänellä on uudempia käytössä. Jälkiruokakulhot jätin kesäkotiin, mutta tarjoiluvadin, kakkuvadin ja pikkulautaset säästin kotikaappiin.


Iltapäivällä vietettiin kesällä vuosia täyttäneen 8-vuotiaan kaverisynttäreitä. Yhdeksän poikaa, yksi tyttö ja siihen päälle omat lapset tiesi aikamoista hässäkkää. Olisikin ollut "helmiä sioille" kattaa näitä Kastehelmiä siihen juhlapöytään.


Synttärijuhlien järjestäminen alkaa tässä vaiheessa vuotta (kolmet takana, yhdet tulossa) käydä työstä. Ei siis julkaisukelpoisia kuvia näistä juhlista. Tärkeintä oli, että itse sankari oli tyytyväinen, ja muisti jopa kiittää äitiä illalla juhlien järjestämisestä!


Surrautin muuten jälleen ongintapussukat pojan valitsemasta kankaasta. Nopeaa ja kätevää... Ja toistaiseksi ainakin kelpaa lapsille!
Mukavaa viikkoa kaikille! Anonyymit, käykäähän tekin jättämässä viestiä. Nyt sekin onnistuu!

8 kommenttia:

 1. Nuo Kastehelmet ovat kyllä ihania, minunkin äidiltäni niitä löytyy :)

  Kivat ongintapussukat olet tehnyt!
  Lastenjuhlien järjestäminen on kivaa, mutta aikaa vievää puuhaa, ainakin jos on samanlainen touhuaja sen suhteen kuin itse olen...
  Meillä juhlistetaan viikonloppuna kuopuksen 11v-juhlia, tosin neiti itse halusi kaverisynttärit jo toista vuotta peräkkäin keilahalliin - helppoa äidille!

  Ihanaa, että teillä on tuollainen äitipiiri, ne ovat kullanarvoisia kontakteja!

  Mukavaa elokuista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kastehelmiä olen minäkin kaupassa hypistellyt. Kauniita ovat ja ihanaa, että omiisi liittyy varmasti vielä muistoja :)
  Hauskat pussukat nimimerkillä kaverisynttäreitä odotellessa.
  Oikein mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Onnea Helmistä, ihania ovat! Ja kivalta kuulosti juhlatkin! Yhteensä neljät siis, huhhuh? Kun tuntuu, että noista yksistäkin juhlista vuodessa saa jo stressata ihan tarpeeks ;) Aina on hienot suunnitelmat olemassa, mutta lopulta sitten aidan ali mennään rytisten! :D

  Kyselit niistä Legojen hinnoista? Muistaakseni aika samat, kun täälläkin. Tosin sitä danskekruunun kurssia en muista senkään vertaa nyt tähän hätään! Mutta onpahan sitten ihan Legolandista ostettu helikopteri olemassa :)

  Iloa tiistaihin!

  VastaaPoista
 4. Marielisa: Ymmärrän kyllä muualla järjestettävien teemasynttäreiden suosion... Houkuttelevan helppoa!

  Heidi: Kyllähän näihin liittyy muistoja. Ihana omistaa vanhat Kastehelmet!

  Teija: Juu, meillä synttäreitä piisaa. Ja kun niitä on erikseen sukulaisille ja kavereille, niin... Mutta täytyy ottaa välillä rennosti ja todellakin mennä aidan alta! Sitä tämä suurperheellisen elämä välillä on!

  VastaaPoista
 5. Haa, olit siis räpsinyt kuvia ennen kuin istahdettiin kahvipöytään ja hyviä tuli!

  Kiitos vielä. Kahvista (jota olenkin teillä nautiskellut ahkeraan), ja myös hyvästä seurasta viime vuosien ajalta, nyyh...kahvitellaan tässä joskus meillä, kun menen myöhemmin töihin, eikös vaan? Hyvin ehtii...

  VastaaPoista
 6. Kattauksessasi on ihanat loppukesään sopivat värit!

  Synttärien järjestäminen on kovaa hommaa, mutta kivoja ne juhlat ovat. Jossakin vaiheessa alkaa sitten päästä vähemmällä, kun kukaan ei enää olekaan kaverikutsuiässä:)

  VastaaPoista
 7. Kastehelmat ovat kauniita, omat pikkulauaseni annoin äidilleni lainaan kun omaan kaappiin ei mahdu. Meillä käytössä grapponiat, jotka ovat hyvin samanhenkiset.

  VastaaPoista
 8. Hanni: Kiitos, laittaa sitten vaan viestiä, niin kyllä me saavutaan! =)

  Tuulella: Juu, kohta kaverijuhlat vähenee. Esikoinen täytti 10, joten ei varmaan monia juhlia ole enää edessä hänellä... Ja nämä syksyiset värit miellyttävät minuakin, kiitos!

  Kirsikka: Grapponia on myös ihana! Sopivan retroinen. Myös väreissä erittäin kaunis!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!