sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pohjoisen kauneutta

Käväistiin muutama viikko sitten äitiäni moikkaamassa pohjoisessa. Osa lapsista oli pidemmän reissun, vähän niinkuin kesätöissä, ja minä menin isoimman kanssa perässä.

Kelit olivat koleat, mutta onneksi ämmin kaapeista löytyi paljon lämmintä varavaatetta. Pipot olivat käytössä, ja suojasivat mukavasti hyttysiltä.

Ohjelmassa oli puutarhatöiden lisäksi soutelua, onkimista, lenkkeilyä poronpoluilla ja leppoisaa oleilua.

Joka kerta jaksan ihmetellä, miten pitkä maa tämä Suomi on. Syreenit vasta kukkivat heinäkuun puolivälissä, ja kotiin palatessa tuli lentokentällä sellainen tunne, niinkuin olisi tullut kovinkin etelään, kun lämpötila nousi viitisen astetta. Mutta kyllä pohjoisessa on jotain taikaa...

Spent a few days in Northern Finlands. Garden work, mosquitos and easy living. I love the peaceful atmosphere. Something magical...

8 kommenttia:

 1. Aika jänskä tuo syreenien kukinta-aika, vaan niinhän se varmaan menee. Vaan aikamoinen rikkaus nähdä luontoa pohjoisessa kuin myös etelässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle se on niin touko-kesäkuun kukkija, että taas kerran ihmettelin. Tosin eihän syreeni ole mitenkään megayleinen tuolla pohjoisempana... Mitäs teille kuuluu?

   Poista
 2. Harmittaa etten ole päässyt käymään pohjoisessa koskaan (Rovaniemeä ja Oulua korkeammalla). Pitäisi joskus vuokrata auto ja lähteä kierrokselle. Pohjoisessa tuntuu tosiaan olevan oma taikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on tosiaan pitkä maa, ja elämä muuttuu hieman erilaiseksi, kun pääsee vähän ylemmäs. Ihmisiä on vähemmän ja kiirettäkin sen mukaan vähemmän.

   Poista
 3. Kauniita maisemia. Eikä grillinkään tuon kummoisempi tartte olla, ajaa hyvin asiansa noinkin ☺️ Aurinkoista elokuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo grilli toimii mainiosti. Siihen saa myös hyvin muurikkapannun, mikä onkin se yleisin tuossa grillissä. Iloa sinunkin elokuuhusi!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!