keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pihahommissa
Maalari maalasi taloa... ja kun välillä vietetään lomaa, ei maalaus edisty. No, viikonloppuna otettiin taas loppukiriä. Koko talo on nyt musta lukuunottamatta yhtä naapurinpuoleista pientä seinänpätkää, ja olemme päässeet jo viimeistelyvaiheeseen valkoisen maalin kanssa. Arvatkaapa vaan, onko musta-valkoinen kiva yhdistelmä maalauksen kannalta. No ei ole... Mutta ei se mitään, ja pieniä kauneusvirheitä saa olla.

Toki projektia vielä riittää, mutta sanoisin että voiton puolella ollaan. Apinamies maalasi päätykolmiotkin korkealta ihan itsekseen tikkaiden avulla, vaikka alunperin mietittiin jonkinlaisen nostimen vuokraamista. Ja viikonloppuna hikoiltiin sitten parvekkeella.

Seuraavaksi rakennetaan sisäänkäynnin puolelle pieni terassi, ja vanhat ikkunat saavat vielä koristelaudat. Pihanpuoleinen isompi terassi uusitaan ensi keväänä tai kesänä. Kalusteetkin huutavat maalia, ja uusi pöytäkin on suunnitteilla. Onneksi ei työ lopu kesken!

EDIT: Laittakaahan vinkkejä, miten käsittelisin nuo vanhat ruskeat pihakalusteet!

Our outdoor renovation goes on. The whole house has been painted and now it´s time for finishing. Black and white is not an easy combination for a painter...
The next project is a little terrace in front of the main entrance. And next summer a bigger terrace on the other side of the house...

14 kommenttia:

 1. Hienoa ja vielä hienompaa vaan tulee, kun suunnitelmat toteutuvat! Auts, mustan ja valkoisen yhdistelmä…tosiaan, se voikin olla haastavaa. No, kuvissa ainakin kaikki näyttää ihan täydelliseltä.

  VastaaPoista
 2. Kuis noi liilat clematikset näyttää jotenkin tutuilta :-D ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks oo komeita! Oli niin kauniita, että piti julkaista kuva ja tähän sen sitten lykkäsin... Mikähän rosvous tässä olisi kyseessä!?

   Poista
  2. Ei siinä varmaan mikään rosvous taida toteutua :-D Eiks se ole ihan luvallista ottaa kukista kuvia! Ainakin meidän pihan kukista :-) Mua vaan nauratti, kun en itse tajunnut heti ja aloin katsomaan, että miten onko sullakin noita samoja. Ja miten sulla on tollainen samanlainen syreeni siinä takana :-D

   Poista
 3. Musta ja valkoinen sopii talon arkkitehtuuriin kyllä tosi hyvin. Kova urakka teillä ollut ja noita odottovia projekteja kyllä jotenkin kummasti putkahtelee täälläkin: kun saatiin tyttöjen pyörien tuunausprojekti tänään päätökseen, niin huomasin, että pitää vissiin tuunata pari terassin tuoliakin, kun mies oli aika huolimattomasti käyttänyt niitä pyörän vanteiden maalaustukina. Eli ei ne työt lopu kesken ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Jotenkin kaikki remppaprojektit pukkaavat aina laajenemaan ja leviämään käsiin, kun puhdasta pintaa vasten vanha kulunut näyttää huonolta. Meillä nuo ruskeat kalusteet huutavat nyt mustaa taloa vasten jotain pintaansa. Vinkkejä?

   Poista
 4. Upealta näyttää. Tsemppiä loppurutistukseen.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä näyttää hienolta!
  Jostain syystä mustat ja tumman harmaat talot ovat kiinnittäneet kovasti huomiotani...kun oma on lattean vaalean keltainen... Vaikka keltaisesta talosta olen kyllä aina haaveillut.
  Entäs jos öljyäisit kalusteet mustaksi? Saisi jäädä entinen ruskea väri kuultamaan läpi jos vaan yhteen kertaan öljyää. Paitsi että kuluneisiin kohtiin se musta jämähtää kyllä ihan mustana. Valkoista en ehdota koska vaikka se onkin kaunis niin laiskana ihmisenä en itse tykkäisi siitä ainaisesta putsaamisesta :) Saahan sitä vaaleutta mustiin/tummiin kalusteisiin vaaleilla tyynyillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä vinkki tuo mustaksi öljyäminen. Mustaa olin ajatellut väriksi, koska valkoisessa on myös ihan kauhea maalausurakka. Eipä se haittaa jos on osin ruskeampi. Kiitos siis vinkistä!

   Poista
 6. Näyttääpä hyvältä. :) Ryhdikkäältä. Millä ne ruskeat on alkujaan käsitelty? Miettisin, että toimisko joku vaha tai öljyvaha pintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on varmaan ollut petsilakka, mutta niitä on hoidettu öljyämällä. Eli se öljy voisi olla vaihtoehto. Voisin käydä kalusteliikkeessä kysymässä. Ovat mäntyä...

   Poista
 7. Todella kiva tanskalaistyyppinen väritys, tykkään! Ja kalusteet öljyäisin tummiksi, itse käytin mökillä ihan tummanruskeaa, oiskohan ollut Tikkurilan jotakin? Mutta on liki musta.

  Iloa loppuviikkon, ihanat kelit! B)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!