perjantai 5. joulukuuta 2014

Romu vai aarre?
Vilauttelin teille jo viime talvena tätä työpöytää, jonka apinamies dyykkasi työpaikkansa roskakatoksesta. (Hyvin dyykattu!)

Pöytä on ollut jonkun varaston tai autotallin työtasona jäljistä päätellen. Meillä se on viettänyt talven kylmällä kuistilla. Nyt kuisti on poissa, joten taso pääsee uudelle paikalle keittiön sivupöydäksi. Tai ainakin testaamme, toimiiko se keittiössä.

Minä aloittelin puunaamalla likaisen pöydän puhtaaksi. Apinamies aikoo tukea pöydän jalkaosaa, mutta tässä vaiheessa se saa olla muuten tuollaisenaan. Kanteen niittailen varmaankin vahakankaan, vaikka tuo rosoinen pinta kyllä miellyttää silmääni. Jatkossa tarkoitus on tehdä pöydälle jotain, mutta mitä?

Mitäs sanot? Onko tämä mielestäsi romu vai aarre? Mitä tekisit pöydälle vai tekisitkö mitään? Mikähän se on ollut alunperin?

My husband found this old table from a trash pick up last winter. We kept it in our cold veranda, but now that the veranda is gone I washed the table and plan to put it to our kitchen. It will serve as a side table. Or at least we´ll try it.
What do you think; is it trash or a treasure? How should I pimp it? I already have some plans...

37 kommenttia:

 1. Aarrehan tuo on :) Kaunis tosiaan rosoisella pinnalla, mutta varmaan ihana myös vahakankaalla! Keittiössä vahakangas ehkä kätevämpikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän on tarkoitus toimia keittiön sivupöytänä, eli vaikkapa leivontapisteenä, eli varmaan se vahakangas siinä toimisi...

   Poista
 2. Ehdottomasti aarre! Ihana pöytä. Minä en tekisi mitään mutta itse tykkäänkin kuluneista ja elämää nähneistä pinnoista. Makuasia tietysti sekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään rojuromantiikasta, mutta meillä on toinen, joka ei ihan niin lämpene kuluneelle pinnalle. Mutta kyllä me kompromissi löydetään...

   Poista
 3. Ihan selvä aarre. Jos olisi mun aarre, niin hioisin tason ja vahaisin, sinisen maalin saattaisin vaihtaa petsiin tai vaaleampaan maaliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman mietityttää kuinka tiukassa tuo sininen maali on. Voi olla aika kova hiominen, että saa puupinnalle. Mutta katsotaan...

   Poista
 4. Aarre, jonka hioisin kevyesti kauttaaltaan ja vahaisin. Vahakangas peittää ja mielestäni pilaa koko aarteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahakangas tosiaan muuttaa ilmeen täysin. Täytyy miettiä. On mulla tuolle pinnalle suunnitelma, mutta testataan ensin toimiiko se keittiössä.

   Poista
 5. Ihana, aarre tottakai :) Hioisin pinnan ja vahaisin, jalat maalaisin...

  VastaaPoista
 6. Jos väritys sopii sisustukseen, antaisin olla noin. Ellei, maalaisin sen uudelleen. Tykkään tuosta romuaarteesta! näppärä vois olla, josko olis pyörät alla, jtota tarvittaessa olis helppo siirtää. Apupöytänäkin vois olla näppärä ( esim joulun aikaan, jos ei kaikki tarjottavat pöytään mahdu ). Tuollaiset aarteet on aina ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kauniin värinen. Tosin mulla on nyt jotenkin väritön kausi käynnissä kaiken tohinan keskellä. Mutta ihan heti en meinaa tehdä mitään muutoksia.

   Poista
 7. En tekisi mitään, ihana pöytäkannen maaliläikkineen kaikkineen. Ei kaiken aina tarvitse olla niin käytännöllistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ajattelin alkuun testailla ihan tuollaisena. Lähinnä jännittää kuinka sen saa istutettua keittiöön ikkunan alle, kun siinä on myös patteri ja termostaatti taitaa osua aika hankalasti... Pientä säätöä siis tiedossa.

   Poista
 8. Ihan ehdottomasti aarre. Tykkään myös siitä ihan tuollaisena. Hienon löydön teki miehesi. Mun mies ilahdutti myös muutama viikko sitten tuomalla työpaikan vieressä olevalta roskalavalta kaapelikelan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin aika ihmeissäni, että mies tästä mulle kertoi. Hän ei aina ole niin innoissaan mun romuaarrelöydöistäni... Sullakin siellä aarrelöytö!

   Poista
 9. Onpa hieno ja varmast näppärä apupöytänä. Mä varmaan neurootikkona laittaisin jonkun puhtaan pinnan tai vaikka uuden pöytälevyn, jos tuota leivontaan ym. aiot käyttää. Patinoitunut pinta on toki hieno, mutta kun tosiaan ei ole tietoa, missä käytössä pöytä on ollut... Että joko laudat irti, puhtaiksi kauttaaltaan ja vaha tai sit uusi tiiviimpi ja leivontaan parempi pinta.

  Niin ja mä tykkään erityisesti tuosta jalkojen sinisestä sävystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuossa suoraan kyllä voisi leipoa. Sen verran on patinaa... Meillä on ollut mietinnässä, että apinamies tekisi samoista vanhoista lattialankuista, joista keittiön pöytä on tehty, tuohon uuden pöytälevyn. Rungon voisin ehkä maalata mustaksi. Miltä kuulostaa?

   Poista
 10. aarre ehdottomasti. Itse en peittäisi pintaa vahakankaalla, kun on noinkin todella kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tuosta rähjäisestä pinnasta kovasti. Täytyy katsoa, miten se toimii käytännössä...

   Poista
 11. Hieno. Jos jotain haluaa pöydälle tehdä, minä ehkä vain hioisin pintaa sen verran, että pahimmat liat saisi pois, mutta pinta jäisi rosoiseksi. Eli hioisin vain, mikäli jäljet häiritsevät tai näyttävät epäsiisteiltä ja jos eivät häiritse, jättäisin tuollaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin testailla ihan tuollaisenaan ja katsoa, häiritsevätkö nuo tahrat... Monta hommaa on tehty tuon pöydän äärellä!

   Poista
 12. No. Ei tarvitse edes kysyä - Aarre :D! Ja jos vaan sopii, niin noilla väreillä menisin miekin. Särmää. Mahtava pinta ja kirkas sininen jalkaosa. Löytäisinpä itsekin joskus jotain vastaavaa ;) Hyvää itsenäisyyspäivää telle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sininen on oikeastaan aika kaunis. Täytyy tutkailla...

   Poista
 13. Ehdottomasti aarre! Sinistä, nam! Ajatella millaisia aarteita menee roskiin, jos joku viisas ei niitä dyykkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tosiaan ihmiset ovat outoja, kun eivät kierrätä aarteitaan vaan nakkaavat roskikseen... Onneksi välillä käy tuuri ja onnistuu pelastamaan aarteita!

   Poista
 14. Ehdoton aarre, mikä löytö! Ja voisin kuvitella, että sopisi hyvin keittiön apupöydäksi. Miksen minä enää viime aikoina ole löytänyt roskiksista mitään mielenkiintoista? Joskus löydettiin kivat jakkarat ja pöytä, mutta siitä on jo kauan aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Optimistina ajattelen, että ehkä ihmiset ovat oppineet laittamaan ylimääräiset kamansa oikeaan osoitteeseen eli kierrätykseen eikä roskikseen. Tosin taitaa olla toivetta vaan...

   Poista
 15. Ihana pöytä! Pitäisin tuollaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän me lähdetä liikkeelle ihan tuollaisenaan... :)

   Poista
 16. Kiva pöytä, sopii loistavasti keittiöön, kun alla hyvä säilytystasokin. Ihanat nuo erottuvat laudat, maalattuna olisi varmaankin helpommin pidettävissä puhtaana, puupinta imaisee lian helposti sisäänsä. Ja voihan siihen välillä laittaa vahakankaankin jos haluaa vaihtelua, teippaa sen vain teipillä pohjaan kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se on jo paikallaan, ja tulee saamaan kyllä tulevaisuudessa pienen käsittelyn. Mutta ensin makustellaan... :)

   Poista
 17. herrajesta mikä aarre <3 En totta, totta tosiaan tekisi mitään. Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä pöytää testaillaan juuri käytössä!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!