sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Retrolakanoita
Olen viime viikkoina pyykännyt urakalla kesäkodin tekstiilejä. Valehtelematta kymmenen koneellista on täyttänyt muutenkin remontin sekoittamaa kotiamme. Onneksi osa on päässyt jo pesun jälkeen puhtaina takaisin kesäkotiin odottamaan ensi kevättä.

Kuvailin siinä sivussa muutamia retrolakanoita, joita olen vuosien saatossa keräillyt kirppareilta ja sukulaisilta kesäkotiin. Tykkään kovasti retrolakanoiden pehmeydestä ja tunnelmasta. Niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Viime vuosina olen ihmetellyt, että keltasävyisiä lakanoita tulee useinkin vastaan, mutta missäs ovat turkoosit ihanuudet? Ovatko ne muidenkin suosikkeja, vai eikö niitä ole aikanaan painettu niin paljon?

Myös vanhoja vohvelikangaspyyhkeitä on kertynyt pieni kokoelma. Niissä on mukava lapsuudentunnelma. Ne sopivat myös rantapyyhkeiksi, koska ne kuivuvat nopeasti.

Mutta nyt nokka pystyssä kohti marraskuun myrskyjä! Valosarjat ja lyhdyt esiin! Kyllä tämä tästä, vai mitä?

I´ve washed all the towels and linen from our summer house during the last few weeks. I´ve collected  older retro sheets from flea markets. They are soft and suit to our old summer house. I`ve also collected old towels of wafer fabric. Nice to use as beach towels.
Hey, it´s November, but don´t get depressed! Candles and a lot of light...


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään, ja kun nämä ovat pääosin käytössä kesäkodissa, niihin ei kyllästy.

   Poista
 2. Vanhat vohvelipyyhkeet ovat ihan parhaita reissupyyhkleitä, kun ne tosiaan kuivuvat nopeasti ja vievät hirmuisen vähän tilaa laukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vohvelikangas tuntuu olevan nyt uudessa nousussa. Tosin nämä vanhat pyyhkeet ovat ihan omantyylisiään pitseineen ja räväköine väreineen...

   Poista
 3. Kyllä tämä tästä, koetetaan uskoa niin. Vaikka täällä on nyt sellainen loska, että hieman meinaa ajatus harhailla toivosta epätoivon puolelle.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelepa, sähän pääset kuin pääsetkin kohta istuttamaan ne kukkasipulit. Minä muuten leikkasin eilen vielä ruohon ruonhonleikkurilla! Nyt on siisti piha veden tulla... :)

   Poista
 4. Ihanan tutunoloisia lakanoita. Tuon näköisiä meillä oli lapsuudessani ja sitten mökillä. Lopulta aika hiipuneita.Sellaisia että kun yritin tehdä lakanasta kassia niin ei tullut mitään kestävää.
  Vohvelipyyhkeet pitseineen muistan myös. Kirpparilta nappasin mukaan just sellaisen puuvillalangasta virkatun korkkiruuvipitsin. Ollut varmaan jossain vohvelipyyhkeessä. Hmm...jos hakisi vohvelikangasta ja laittaisi sen pitsin uudelle kierrokselle uuteen pyyhkeeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pehmeimmät ovat tosiaan aika arkoja kaikenlaiselle kiskomiselle! Juuri ompelin yhdestä vanhasta (minun lapsuuden) pussilakanasta kaksi aluslakanaa lasten sänkyyn. Uusiokäyttöä. Mullakin on muuten muutama vanha pitsi, jotka pitäisi saada käyttöön! Lisää vohvelikangasta!

   Poista
 5. Ihania retrolakanoita! Tykkään kovasti. Pitäisi saada itsellekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä tulee aina silloin tällöin kirppiksillä vastaan! Ja yhtään ei haittaa (mun mielestä), jos on vähän eriparia...

   Poista
 6. Tosi kauniita lakanoita! VAnhat lakanat ovatkin ihanan pehmoisia...lukuisissa pesuissa pehmmeneet..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pehmoisia ovat. Lisäksi tykkään, kun niissä on usein nauhat, joilla pussilakanat ja tyynyliinat solmitaan kiinni. Tulee niin lapsuus mieleen...

   Poista
 7. Ihania lakanoita!! Muistan lapsuudestani kirkkanvihreät lakanat joissa oli valkoisia sydämiä..oliskohan Finalysonin jotain vanhaa...miljoonasydän?? ehkä tai joku sellainen =) Niin mä käytin ne ihan puhki =). Mä siivoilin työpaikalla varastoa ja sieltä tuli vastaan juurikin samanlaisia lasten lakanoita, mutta tummanruskeina. Nappasin ne itselleni ettei vain mene roskiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanan retrolta tuo sun löytö. Ruskea on kyllä varsin retro väri näissä lakanoissa. Tykkään...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!