perjantai 14. marraskuuta 2014

Juuttiaskareita

 

Minulle on jäänyt käsiin rulla juuttikangasta. Viime vuonna tuhosin sitä viirinauhoiksi ja kestolahjapussukoiksi. Tänä vuonna jatkoin saman kangasrullan kanssa ja ompelin kukille suojapussukoita. Näin alkuun sijoittelin pussukoihin kanervia, mutta ajattelin kyllä vielä kokeilla jouluisempiakin kukkia. Samaten havut tai pieni kuusi lasimaljassa voisivat olla kivoja.

Kranssipohjaan väänsin myöskiin juuttia ja sinkkisydämen. Vähäeleisesti... Ja yksi juuttinen tähtikin syntyi rautalangasta. Jos satelisi vaikka vähän lunta, juuttikankaasta saisi kauniin liinan Kartanon Joulutorin pöytään. Mitähän vielä? Onko ideoita?

ps. Ekohenkinen arvonta käynnissä tuossa edellisessä postauksessa...

I´ve got quite a lot of jute in stock. Some of my jute creations are in the photos. What else could I do?

8 kommenttia:

 1. Ihania juuttikäsitöitä! Toivotaan hyvää keliä ja paljon porukkaa joulumyyjäisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peukut pystyssä täälläkin! :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Suosikkini on tuo viirinauha. Ja kauniisti käyvät nuo juuttipussit kukkakippojen peitoksi.
  Minä ompelin juuri meidän kuistin penkille (joka ei ole suojassa keleiltä) juuttikankaasta istuintyynyt. Sisätyynyt käärin muoviin ennen tyynyjen umpeenompelemista ja tyynyt koristelin kovin karusti vaan parilla napilla. Olisiko siinä ideaa juuttikankaan käytölle? Jos laittaisi vielä jotain jouluista nauhaa jos sisällä pidettäväksi joulutyynyiksi aikoisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Talvinen istuintyyny varmasti kyllä, ja napit kuulostaa just sopivilta koristeilta. Kesällä vois olla aika rapea shortsien kanssa...

   Poista
 3. Kerrassaan yksinkertaisen hienoja tuunauksia. Minä niin kadehdin niitä, jotka jo osaavat aloitella jouluvalmistelut tässä vaiheessa! :) Tai "talvivalmistelut". Tarkoitan, että nuo eivät ole pelkästään jouluun vaan ylipäänsä talveen sopivia juttuja, jotka luovat kivasti tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään vielä tekisi, mutta kun on noita myyjäisiä... Meillä ei vielä jouluiselta näytä. Yhden männyn nappasin sisälle, ja eilen otin lehtikuusen oksia. Nekin ovat enemmän talvikoristeita, eivätkä suoraan joulua.

   Poista
 4. Ihania!!
  Mäkin olen askarrellut kaikkea kivaa juuttikankaasta :) Ja vielä olisi kangasta jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin muuten nähdä joskus sinun kuvissasi juuttisen viirinauhan ja sain siitä idean omiini. Kiitos siis! Juuttinen pöytäliina voisi olla aika hauska jouluna!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!