sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Helppo ja maukas omppupiirakka






Meillä astianpesukone hurisee jo ties monettako kertaa tänään. Se on tämmöistä, kun kokataan ja leivotaan. Apinamies teki leipää, ja poitsu elämänsä ensimmäisen omppupiirakan! Ihana kotoilupäivä!

Ajattelin jakaa ohjeen teillekin, koska tämä on niin simppeli, että onnistuu ihan jokaiselta. Ohje on alunperin kuopuksen eskarista, missä lapset olivat leiponeet piirakkaa vanhempainiltaan.

Kaikki aineet vain sekoitetaan ja taikina kaadetaan uunipellille (leivinpaperin päälle). Päälle sokeri-kaneliseos ja uuniin n. puoleksi tunniksi 200 asteeseen. Nautitaan vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa, mutta maistuu tällaisenaankin. Ja ne ainekset siis löytyvät alimmasta kuvasta!

Minulla on masu täynnä poronkäristystä ja kantarelleja, ja tietty omppupiirakkaa, joten taidan siirtyä lepäilemään! Voikaa hyvin! Mukavaa alkavaa viikkoa! Villaa ylle!

Easy tasty apple pie. My son made it! Have a nice beginning of the week! It´s getting cold here in Finland!

12 kommenttia:

  1. Kiitos! Mä nappaan tän vaihdossa. Melko munapitoinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on tuossa iso "kartsa" noita ihania luomumunia... :)

      Poista
  2. Omput on nyt herkkuja :O) Meillä myös poikani on kovin innostunut kokkaamaan ja nenä kiinni telkkarissa katsellaan Junior MasterChefiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meilläkin sitä katsellaan. Täytyy nyt muistaa innostaa poikaa kokeilemaan kaikenlaista, koska on maailman parasta, kun lapset osaavat laittaa ruokaa (heh, tietty äiti haluaa herkkuja muiden tekeminä...)! Teinineiti meillä jo leipoo mielellään.

      Poista
  3. Täälläkin hurisee tuon tuosta oli viikonloppu tai arki. Aamuni alkaa perinteisesti aina astianpesukoneen tyhjennyksellä...Käynnistymisrituaali.;)

    Kiitos ohjeesta. Täytyy kokeilla.

    Mukavan viikonlopun jälkeen mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai sä olet opettanut myös lapset tyhjentämään konetta? Sopiva pieni puuha pikku kätösille... :)

      Mukavaa maanantaita!

      Poista
  4. Oi ootko löytänyt jostain kanttarelleja? Me poikettiin tossa välimetsässä ja löysin pari keltatattia ja voi että kun olivatkin hyviä voissa paistettuna sipulin, suolan ja pippurin kera paahtoleivän päällä! Ihania keittiömiehiä siellä:) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apinamies oli metsällä Tammisaaren saaristossa ja toi sieltä hyvän kassillisen kantarelleja ja mustia torvisieniä. Nam! Mutta ensi viikonloppuna mennään kesäkotiin ja siellä koluan taas kaikki lähimetsät! Mukavaa alkavaa viikkoa sullekin sinne metsän taakse!

      Poista
  5. Reseptejä; kiva!!! Pakko tätäkin on kokeilla!!!

    Aikaisempiin postauksiin sen verran, että oli kiva nähdä kuvia tuparireissusta kauniissa kodissa!
    Meilläkin kesällä hankittiin luomua, kun mökkeiltiin ja matkalla poikettiin hakemaan paikallisilta munat, perunat, porkkanat ja tietty mansikat. Nyt mennään ihan lähikaupan valikoimilla, ja tää on varmaankin omalla tavallaan kanssa eko vaihto-ehto, kun ei tule ajettua kilometri kaupalla "ruuan perässä" (tai ainakin näin järkeilen...).

    Syysiloa!!!

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähikaupan valikoimalla ei ihan luomuilla, mutta tuolla S-Marketissa on jo ihan hyvät valikoimat. Tosin tulee kyllä ostettua ihan normia yleensä. Ja onhan tuo autottomuus ihan luomu-valinta!

      Laitapa lapset leipomaan!

      Poista
  6. Tosiaan helppo ja näppärä ohje. Ja teillä on näköjään omppupiirakalle oikein sopiva aluslautanenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä fiilis on parempi, kun ottaa tämän omppulautasen. Löysin joskus kaksi tällaista (Arabiaa) kirppikseltä, joten ihan kaikille ei riitä!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!