perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pari klassikkoa




Toukokuussa esikoinen sairasteli ja olimme kotosalla jo ihan kypsinä. Piristääkseni itseäni venytin ruokakauppareissua hieman pidemmälle Fidan naapuriin. Fidassa pistäytyminen tosiaankin piristi.

Kärpässienijakkarasta pulitin 8,50 euroa ja liitutaulusta 1,50 e. Molemmat lähtevät tänään kuormassa kesäkotiin. Liitutaulu päätynee kepparitallin ilmoitustauluksi ja jakkara ihan vaan yleispiristeeksi.

Yritin muuten googlailla kärpässienijakkaran historiaa, mutta en kovasti viisastunut. Vankilakaupoista niitä saa, mutta missä niitä on tehty aikaisemmin. Niitä on ollut lapsuudessani, mutta ovatko alkuperäisiin kuuluneet nuo pikkusienet jalassa? Kuka tietää?

Leppoisaa viikonloppua!

Some flea market finds from May. Classics that make me very very happy!

14 kommenttia:

  1. Minun tätini, joka on syntynyt 1947, omistaa kärpässienijakkaran myös. Hän sai sen pikkutyttönä Turussa asuneelta tädiltää. Matka junalla kotiin taittui kuulemma sillä jakkaralla istuen, koska juna oli täynnä. Rakastan sitä jakkaraa, joten hartaadti toivon joskus sen lapsettomalta tädiltäni periväni. Siinä ei ole noita pikkusieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa vanhemmissa ei tosiaan taida olla pikkusieniä jalan juuressa. Samoin se kansi lienee pyöristetty reunoista. Ihana tarina liittyy tätisi jakkaraan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä tällaisia tulee vastaan... =)

      Poista
  3. Vau, ihanat löydöt! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olikin ihanan aurinkoinen ja kaikin puolin kiva viikonloppu!

      Poista
  4. Minäkin muistan aina lapsena haaveilleeni tuollaisesta tuolista. Sitten oli myös sellaisia lasten jakkaroita missä oli toisella puolella pyörät, ja tuolia kääntäen sillä saattoi leikkiä vaikka autoa :D

    VastaaPoista
  5. Minun sienijakkarani tuli meille 1970- luvun aikana. Pappani toi sen venäjältä vai olikos se siihen aikaan neuvostoliitto ;) . Harmi vaan, että äitini sen kadotti, mutta kirppikseltä löysin uuden vuosia sitten. Aivan ihana!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään, että Neuvostoliitossa on tehty näitä jakkaroita. Mielenkiintoista!

      Poista
  6. Hieno löytö tuo jakkara. Mulla oli pienenä sellainen maalaamaton sienijakkara. On ollut tarkoituksena sipaista väriä pintaan jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelitkos perinteistä puna-valkoista vaiko jotain uusia sävyjä?

      Poista
  7. Hei voi valtava että sulla onkin kirpulla tärpännyt! Tommonen liitutaulukin olis ihana.. Mä tykkään noista pikkusienistä tossa juuressa, oli sitten uusi keksintö tai ei. Jotenkin söpöt :)

    Meilläkin on koko kevät sairasteltu. Itsellä taitaa vielä muhia poskiontelossa.. Pojilla korvakontrolli ke, niin pitää sitten itsekin vähän valittaa.

    Mukavaa viikon alkua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tärppää, välillä taas ei... (Onneksi ei aina tärppää, heh.)

      Toivottavasti saatte pöpöt pois, meillä ollaan tällä hetkellä terveinä. Mukavaa viikkoa!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!