sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäkodin arkea








Mukava viikonloppu takana. Ihan oman perheen kesken kesäkodissa.

Perjantai meni myrskyn merkeissä. Kaikki olivat kiukkuisia, ja lapset lähtivät mukaan vastentahtoisesti. Ehdinkin jo miettiä, miten juhannukselta alkava pidempi mökkipätkä sujuu. Isommat kaipaavat kavereita, nettiä, pelikoneita, telkkaria ja kaikkea sellaista, mitä kesäkodissa ei ole.

Lauantaina onneksi aurinko paistoi ja kaikkien mieli oli iloisempi. Sunnuntaina esikoinenkin sanoi, että olisi voinut jo jäädä kesäkotiin. Nyt sitten muutaman päivän kotiarki ja taas päästään.

Miten teillä lapset saadaan mukaan mökille? Onko mökillä telkkari ja nettiyhteydet? Mitä myönnytyksiä on pitänyt tehdä lasten kasvaessa?

We spent the weekend at our summer house. Friday wasn´t so nice, since kids didn´t want to go. On Sunday we were all happier and now I look forward to the longer summer house period...

14 kommenttia:

 1. Ei ole telkkaria eikä nettiä, vaikka toki puhelimet toimivat vähän turhan hyvin maallakin ;)) Vielä toistaiseksi lapset tulevat mukisematta mukaan, mutta saas nähdä mikä on homman nimi muutaman vuoden kuluttua.

  Ihanalta näyttää paikkanne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just puheltiin apinamiehen kanssa, että ehkä ensi vuonna pitää harkita telkkaria... Saas nähdä.

   Poista
 2. Oi miten herkät kesäkotitunnelmat! Meillä ei ole mökkiä ja odotellaan innolla kaverien mökille pääsyä :) Toivottavasti isotkin lapset pysyvät mökkimielellä. Itse tykkäsin soutelusta lapsena.
  Hauskoja mökkipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että jos kelit suosivat ja kun kaveritkin ovat juhannuksen jälkeen poissa, alkaa mökkielämäkin maistua. Tekee heillekin arjesta ja kotoa pois hyppääminen hyvää!

   Poista
 3. Ai että tuo salaatti olikin houkutteleva!!

  VastaaPoista
 4. Ai että tuo salaatti olikin houkutteleva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään usein tuollaista salaattia, jossa aineksia ei sekoiteta. Maistuu paremmin pienemmille... =)

   Poista
 5. Ihanaa juhannusviikkoa! Toivottavasti mökkeilystä tulee mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Peukut pystyssä, että sääennusteet pitävät! =)

   Poista
 6. Hei, saanko kopioida tuon tiskipöytäkuvan? Ottaisin talteen miehelle kun hän saa maalle sellaisen tiskipöydän alle meille rakentaa...mistään en ole näin "läheltä" otettua kuvaa löytänyt ja se olisi meille tarpeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voit kopioida sen omaan käyttöön! Apinamies on tuon rakentanut ja olen oikein tyytyväinen. Meillä on vessassa altaan alla samanlainen!

   Poista
 7. Ihanan hempeät värit! =) Meillä toistaiseksi tullaan mukisematta mökille mukaan. Johtunee osin kyllä siitäkin, että kaveritkin menee omille mökeilleen ja kukaan ei ole kaupungissa. Myönnytyksiä on tehty, tosin ihan omaa itseänikin ajatellen. Meillä on pienen pieni tv, siis sellainen ehkä 30 x 20 cm versio, koska itse haluun katsella esim. uutisia siitä. Suurimmaksi osaksi meillä on kuitenkin radio päällä. Mies inhoaa telkkaria, ja jotenkin mäkin oon sitä mieltä, että radio kuuluu kesätunnelmaan =) Lisäksi lapsella on kannettava dvd-soitin, mistä voi sadesäällä katsella vintillään videoitaan. Pelejä ei ole eikä tule. Niihin on hurahtanut kotona ihan tarpeeksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin radio on ehdoton kesäkodissa. Hyvin pärjää ilman telkkuakin. Ehkäpä se telkku joku päivä tulee kuitenkin... Pelikoneita en kaipaa minäkään... =)
   Mukavaa mökkijussia!

   Poista
 8. Meillä on suvilalla radio, jota kuunnellaan aamuisin. Ei televisiota tai tietsikkaa. Pelataan lautapelejä, leikitään, luetaan, ollaan ulkona.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!