tiistai 4. kesäkuuta 2013

Rojunraivaajan ajatusleikki
Ystäväperhe on muuttamassa ulkomaille pysyvästi. He ovat siis joutuneet käymään kaappinsa ja kaikki tavaransa läpi rajulla otteella.

Tästä tuli mieleeni ajatusleikki. Mitä jos kuvittelisi, että on kuukauden päästä muuttamassa ja pitäisi päästä turhasta rojusta eroon. Mikä lähtisi ensin? Minkä ostaminen loppuisi heti? Alkuun olisi varmaankin tosi helppoa, mutta hetken päästä jo vaikeampaa.

Minulla ajatus lähti liikkeelle kosmetiikasta. Kuinka monella on kaapeissa näytepakkauksia ja minipulloja odottamassa reissuja? Tuleeko niitä käytettyä? Entäs vanhentunutta kosmetiikkaa? Hiustuotteita jotka eivät enää toimi nykykampauksessa?

Entäs sitten keittiön kaapit. Onko liikaa viinilaseja? Joka juomalle omansa. Juodaanko oikeasti snapseja?

Mitäs "ongelmapaikkoja" sinä keksit? Pitäisiköhän kokeilla, kunhan helteet hellittävät! Yksi kaappi kerrallaan...
___

Eilen aloittelimme raivausta tyttären kanssa kuistiltamme. Perkasimme kaiken roinan läpi ja imuroimme männyn siitepölyn pois. Sitten olikin kiva tuoda puhtaat tekstiilit sohvalle ja pöydälle.

Kuistihan on lähes alkuperäiskuosissa ja odottelee kaupungin lupaa, jotta saisimme rakentaa sen lämpimäksi asuintilaksi. Tällainen raivaus teki siitä kuitenkin paljon kivemman ja erityisesti asuttavamman varastotilan sijaan.

Ihania hellepäiviä! Nautitaan vielä ainakin hetken...

Our friends are moving abroad. They have sold most of their stuff. That made me think about all the things that I´ve gathered around me during the years. What if I were moving? What would be the first things to go?
I´ve started the project by cleaning our veranda with my daughter. We are waiting for the permission of the city to renovate the veranda, but after cleaning it feels much nicer...

14 kommenttia:

 1. Oi mitä ihania lomakuvia alla! Mahtaisiko onnistua se rojunraivaus meillä... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaiselta onnistuu, kunhan on tarpeeksi motivaatiota! =)

   Poista
 2. Et arvaa mitä mulla on meneillään!! No raivausta joo ja rankemmalla kädellä... Kirppikselle, toriin, blogiinkin ajattelin jotain, uffille. (Just minuutti sit kävin läpi lehtipinot, Vakre-lehtiä sais nyt paljon ja edullisesti!) Aikast puhdistavaa. Mutta en kiellä, kyllä kirpulta takasinkin päin jotain jo tarttu. :) Huh mutta jos pitäis ulkomaille muuttaa, niin miten mahtais käydä? Vaikeaa olis.

  Tiistaiterkkuja sinne♥ Hain koiranputkia minäkin tänään maljakkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl me ollaan sit samiksia... =) Saakohan tämä helle jotain rojuterapointia käyntiin?

   Poista
 3. Kävin täällä äsken, en päässyt blogiin lainkaan (?!?). SItten tulin uudestaan, kuvat olivat venyneet ja nyt komannella kerralla kaikki hyvin. Jee!

  Täällä kävi tänään paikallisen lehden toimittaja... ÄÄÄK!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jos tuleva juttu löytyy nettiversiosta, laitapa linkki blogiisi. Olisi kiva lukea se.

   Mä vaihdoin ne pystykuvat vaakakuviin, kun kyllästyin kokeilemaan kaikenlaista... Ufo juttu!

   Poista
 4. Jes! Ihanan blogin löysin täältä :) Tosi kivoja kuvia. Ihana punainen puupenkki.

  VastaaPoista
 5. Takana on muutto ulkomailta Suomeen ja aikamoisen raivauksen kävimme läpi. Siellä oli iso talo ja autotalli... täällä ei mitään säilytystilaa ja pienempi koti. Juuri noita pulloja ja purkkeja lähti roskiin, asitoita... ja sellaista kamaa jota oli monta vuotta vaan pidetty varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on edessä kuistin ja varastojen remppa, kunhan saataisiin kaupungilta lupa-asiat kuntoon. Silloin lähtee varastoista just sitä monta vuotta hillottua kamaa isolla kädellä kiertoon ja roskikseen! Muutto on vaan sellainen hyvä pakko suorittaa se tyhjennys!

   Poista
 6. Onpa ihana tuo puusohva! Sellaisesta haaveilen itsekin. Ja romujen vähentämisestä myös... Se on vähän sellainen ikuisuusprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä sohva tuli kesäkodin mukana.

   Romujen vähentäminen on tosiaan mielessä lähes koko ajan. Välillä vaan inspis iskee!

   Poista
 7. Mä olen pyrkinyt laittamaan kotoa pois kaiken sellaisen, mistä en tykkää. Ja jos joku on melko kiva, mutta vaatisi jotain pikkutuunausta niin olen sen sitten tehnyt. Jotkut kauhistelee, mutta ei kai siinä mitään, kun itselleen laittaa. Varastot on meilläkin melkoinen murheenkryyni, pikkuhiljaa niihinkin on tarkoitus tarttua. Laitetaan joskus varmaan joku pihakirppiskin pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin hyvä käydä välillä tavaroiden suhteen tiukkaa keskustelua, mistä oikeasti tykkää ja mikä lojuu vain tavan vuoksi kaapeissa.

   Meillä aloitetaan varastojen ja kuistin remppa jossain välissä ja ajateltiin samalla pitää pihakirppis, jonne tulee myös iso "ota tästä" -läjä. Varastoissa lepää paljon tavaraa ihan turhaan...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!