maanantai 14. tammikuuta 2013

Tykkäämisiä




Tykkään kovasti raidoista. Tasaraidoista, mutta myös epäsäännöllisistä raidoista. On muuten haastavaa neuloa nättejä epäsäännöllisiä raitoja. Sain vihdoinkin aikaiseksi aloitella kuopukselle lupaamani tuubin. Ohjeen nappasin vuoden lopun koto livingistä. Simppeli, mutta pikkuisen erilainen pinta. Neidin kanssa valittiin pehmoisia lankoja karkkiväreissä korien kätköistä.

En tykkää kovinkaan paljon tupsujen teosta. Jokin siinä rasittaa. Langan pujottelu renkaaseen on tylsää ja se solmimislangan kiristäminen varsinkin on tylsää. Aina saa pelätä, että räjähtääkö koko tupsu käsiin. Entäs sitten se tupsun kiinniompelu. Tylsää sekin...

Tuunasin kuitenkin esikoiselle viime talvena neulomani palmikkopipon pikkusiskolleen. Koira oli syönyt vanhan harmaan tupsun. Päätin piristää pipoa kirkkaammalla tupsulla, ja nyt ei neiti tunne pitävänsä isosiskon vanhaa pipoa.

Tykkään tällä hetkellä murretuista sävyistä. Kuitenkin heleän raikkaista. Kevättä ilmassa ja rinnassa. Aamulla linnut liversivät jo ihan keväisesti!

Tällaisia kepoisia tunnelmia apinalandiassa. Leppoisaa alkavaa viikkoa!

Ps. Arvatkaapas mistä 12-vuotias neitokainen tykkää, kun pitäisi lukea huomiseen saksan kokeeseen? No, huoneen siivouksesta. Imuri käy ja rymsteeraus siihen päälle...

I like stripes. Many kinds of stripes. This time I´m knitting a tube scarf for the youngiest one. We chose these candy colors together.
I don´t like to make tassels. I´m afraid of breaking them down as I tie the yarn. I still managed to make a new tassel to my daughter´s hat, since a dog had eaten the original one. A new color made it look like a new hat.
With these colorful pictures I wish you a nice new week!

19 kommenttia:

  1. Meillä onkin ollut näköjään samanlaisia puuhia, kotolivingin ohjeella syntyi juuri tuubi täälläkin. Ja tupsujakin innostuin tekemään tytön kanssa, kun ostin sellaisen Novitan tupsukehikon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans muovirenkaita, mutta olisikohan se tuolla kehikolla vielä simppelimpää?

      Poista
  2. Ihan on rock-pipo täälläkin :) muuten hillitty, mutta räväkkä tupsu. tupsun teko ei ole kyllä lemppareita täälläkään. Tosi suurpiirteisesti tungin lankaa kiekkoon ja tuo räjähdysalttius on rasittavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytössäkin saattavat vielä räjähtää... Yksi räjähti pesukoneessa! =)

      Poista
  3. Mullakin on jo kevättä rinnassa! Ulkoista tupsun teko sun lapsille jäätelöpalkalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoinen 12v on tehnyt jonkin verran tupsuja, mutta ei oikein nykyisin innostu mistään samoista jutuista mun kanssa. =) Tuota palkkaa en ole hoksannut tarjota!

      Poista
  4. Se siis alkaa jo 12-vuotiaana? Korvaavien toiminojen kehittely? :D Ja ihana ajatella kevätlintusia; täällä ovat vielä hiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän 12-vuotias on varsinainen korvaavien toimintojen mestari... Voisin kirjoittaa aiheesta romaanin!

      Poista
  5. Tosiaan, ihania sävyjä! Mä oon kans ihan paras korvaavissa toiminnoissa. Esim. sohvatyynyjen järjesteleminen ja tyynynpäälisten vaihtaminen on hyvää sellaista, ja hyvin tärkeää, puuhaa. :) Aurinkoisia päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jonkunhan ne tyynytkin on oiottu! ja kun sohva on kunnossa, olo on taatusti tehokkaampi. Ainakin mulla! =)
      Mukavaa kevään odotusta! Nyt sen voi jo kirjoittaa ylös!

      Poista
  6. Sama juttu niiden tupsujen kanssa! En tykkää niiden teosta yhtään vaikka ovatkin suloisia!
    Kivan näköistä (ja väristä!) tuubihuivia pukkaa, sateenkaarihuivi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiti jo kyseli sitä kaulaansa, vaikka vasta parikyt senttiä kudottu. Tulee tosiaankin melkoinen sateenkaarituubi. Luulen, että on mieluisa!

      Poista
  7. Ihania namu värejä tulee niin keväinen olotila. Tuo on jo melkoista korvaavaa toimintaa..... ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on värien aika, ei tekisi mieli ottaa harmaata lankaa työn alle!

      Poista
  8. Kauniit karkkivärit! Pitääkin kaivaa kotoliving esille, kun ei nyt heti muistu mieleen toi ohje. (oli muuten inspiroiva lehti, koskahan tulee ussi?) En muuten osaa tehdä nättejä eripariraitoja mäkään, enkä myöskään tykkää tupsun teosta :D Nimenomaan, jotenkin tylsää touhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väittivät, että tuo on parin tunnin tuubihuivi (oli kuvassa miehellä), mutta näitä raitalankoja selvitellessä ei ihan valmistu parissa tunnissa... Uusi tulee tässä keväällä. Mulle joulupukki toi tilauksen! =)

      Poista
  9. Ui, mitä värejä, ihan karkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tehnyt mieli kaivaa lisää karkkivärejä ympärille! Kevät lähestyy...

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!