torstai 20. syyskuuta 2012

Tanskalaisvaikutteita






Pääsin eilen ihastelemaan tanskalaisen Pomp de Luxin uusinta mallistoa ihastuttavassa tanskalaishenkisessä kodissa. Olin illalla ihan pää positiivisesti pyörällä, vaikka kukkaro ei tästä reissusta juuri keventynytkään.

Tänään olen pohtinut Tanskan vaikutusta elämääni. Kävimme samanhenkisten ystävieni kanssa ensimmäisellä Köpiksen-reissulla varmaan seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen reissuja on ollut useita, vaikka kokoonpano onkin vähän vaihdellut.

Kiertelin kotosalla kameran kanssa ja etsin silmiini kaikenlaista tanskalaista. Perinteisiä Greengaten latte-mukeja ja Bungalowin keittiöpyyhkeitä löytyy, mutta tanskalaisuus on hiipinyt kotiimme kyllä muutenkin kuin tanskalaisina tuotteina.

Olen ihan myyty kaiken tanskalaisen edessä. Mikähän siinä on? Onko kohtalontovereita? Meneeköhän tämä joskus ohi?

Yesterday I went to see Pomp de Lux´s newest collection in a beautiful new house. After the evening I was full of energy and lovely Danish atmosphere.
Today I was looking for Danish things with my camera here at home. It´s not only Danish products, but the lovely feeling that they can make!

20 kommenttia:

  1. No täällä yks kohtalotoveri niinkuin varmaan arvaatkin.Laitan kaikille Tanska faneille ja blogini lukijoille ens viikolla lehti arvonnan pystyyn:)
    Mä voisin muuttaa sinne,hih;)
    Ei mua ainakaa kyllästytä eikä mee fanitus ohi.
    Vitsit mitkä herkku tyynyt ekassa kuvassa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi eka kuvan tyynynpäälliset ovat aitoa retroa Köpiksestä. Suomen retrokankaat ovat erilaisia, tai ne namuimmat on poltettu...

      Poista
  2. Mä hyppään samaan veneeseen! Varsinkin tanskalaiset merenrantamökit, aah...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihastellut niitä merenrantamökkejä vain lehdistä (ja Annin blogista), eli olisi kyllä kiva päästä merenrantareissulle Tanskaan!

      Poista
  3. Sairaan ihana tyynykolmikko ekassa kuvassa. Etenkin tuon keskimmäisen kangas on niiiiin. Tanskalaiset jutut ovat kyllä herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tyynynpäälliset ovat tanskalaisia aitoja retroja. Minnehän ne Suomen namuimmaat retrokankaat ovat hävinneet?

      Poista
  4. Heipparallaa vastavierailulla, tää on oikein ideoiden aarreaitta tää sun blogi! Mä jään tänne asumaan:)

    VastaaPoista
  5. Moiks..
    Pakko oli kommentoida, näin tanskalaisen puolisona ja vuosia Tanskassa asuneena. Mitähän se ns. tanskalaisuus teistä sitten on? Olisi kiva lukea lisää... Pakko sanoa, että se "fanittavani" Tanska kyllä unohtuu, kun on istunut Tanskan mamu-nuorten palavereissa, psykiatrillisen osaston röökin hajuisessa tapaamishuoneessa tai sukuloimassa talossa, jossa mitään ei ole muuttunut viimeisen 30-vuoden aikana.. :/

    Siis fanitan itsekin Tanskaa - taloja, mökkejä, tyyliä, esteettisyyttä, designia ja rentoa asennetta, mutta hitsit se Tanska on myös maa ristiriitoineen ja kamaluuksineen, niinkuin ne maailman kaikki maat.

    Mitähän mä tällä kaikella yritän sanoa? Mnjaa, en ainakaan pahoittaa mieltä. Keskustelua herättää vain. Hyvää viikonloppua toivotan ja ympärilleni kurkin - mitään tanskalaisvaikutteita täällä on? No se Tanskan lippu, mikä pistetään pöytään jokaisena synttärinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tanskalaisuuteni on kyllä turistin kokemuksia Köpiksestä! Taidan siis rajoittaa mielipiteeni koskemaan designia ja vaatesuunnittelua. Ja ehkäpä rennolla lomafiiliksellä on merkityksensä siihen, että Köpiksessä kaikki tuntuvat ottavan astetta rennommin kuin Suomessa.

      Mutta myönnän, että muu Tanska ja "arjen tanskalaisuus" on minulta kokematta! Sen(kin) takia on kiva seurata sun blogia, jossa sitä arjen tanskalaisuutta ja monikansallisuutta näkyy!

      ps. Mä en ainakaan pahoita mieltäni tällaisesta "hyokkäyksestä"! =)

      Poista
    2. No hyvä, ettei hyökkäys ollut liiallinen.
      Hassua vielä, että olen kyläillyt (melko monessa, enkä käy laskemaan) tavis-tanskalaisen kotona, eikä sitä lehtien välittämää tanska-tyyliä juurikaan näy - paitsi design astioissa ja puuesineissä. Pidän "SIITÄ" tanskalaisesta tyylistä, minkä lehdet meille välittää...

      Meidän arjen tanskalaisuus ei paljonkaan mun blogista (ainakaan nykyään) näy, yritän kuitenkin pistää korvan taakse, jotta näkyisi joskus.

      Terkut! Nähdään ehkä joskus Tanskassa? Niinkuin Teijankin kanssa piti.. :D

      Poista
    3. Voin toki arvata, että kaikilla tanskalaisilla ei ole korkeita huoneita vanhoine ikkunoineen ja leveine lattialistoineen!

      Voitais me nähdä ihan Suomessakin, ja raahata Teija mukaan! =)

      Poista
  6. Hih, ja kiitos vain kovasti kohteliaisuudesta - mä kun en ITSE ollenkaan "hae" tanskalaisuutta. Olen ennemminkin erityisen fani kustavilaisuuden ja Pottery Barn -tyylisen jenkkisisustuksen suuntaan. Ja se taitaa olla se meidän talon lopputuloskin sisustuksen suhteen - extrana Marimekkoa ja suomidesigniä siellä täällä jossain - sekaisin. Suuri sekamelska siis tää on, niin ja minähän aivan unohdin ne brittiläiset tapetit! Tajusin juuri, että meidän kaikki tapskut eteistä ja toista vessaa lukuunottamatta on kaikki brittisuunnittelijoiden :-) Mutta JOKATAPAUKSESSA ihana kun kävit ja kiva että viihdyit :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä näen teidän kodissanne paljonkin tanskalaisvaikutteita! =)

      Poista
  7. Silmääni miellyttää kuvien värit. Tykkään juuri tuollaisesta oli se sitten tanskalaista tai ei ;) Ja hei on muuten kiva katsella käsitöitäsikin! Tuun aina niin hyvälle tuulelle sienistäsi! Ovat ihan parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mikä sitten on tanskalaista ja mitä minä vain näen tanskalaisena... Ei sen väliä, kunhan tykkää!

      Poista
  8. Tykkään noista ylimmän kuvan tyynyistä, tosi kauniita. Ja varmaan tanskalaishenkisiä...minä en oikein näistä tyylisuunnista ymmärrä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku voisi sanoa, että ne ovat retrohenkisiä. Ja sitähän löytyy monista maista!

      Poista
  9. Heippa!

    Itse Tanskassa asuneena olen Annin kanssa varsin samaa mieltä. Tanskalaiset kodit ovat paljolti ihan tavallisia koteja, joita meillä Suomessakin on. Lehdissä on kuvia kauniista tanskalaisista kodeista, niin kuin suomalaisistakin kauniista kodeista, jollaisia kaikki suomi-kodit eivät suinkaan ole. Kun käy turistireissulla Kööpenhaminassa ja kävelee Frederiksbergin keskustassa, voi harhautua luulemaan, että tällaista on kaikkialla. Se on kuitenkin sitä meidän Eiraa, Krunikkaa ja kantakaupunkia ;).
    Ne tanskalaiset, joita minä tunnen, ovat niin taviksia kuin frederiksbergiläisiä. Esteetikkoja ja ei-sisustusintoilijoita. Minua viehättää tanskalaisuudessa kuitenkin eniten kepeä ja suomalaista rennompi suhtautuminen elämään, perhekeskeisyys ja positiivisuus - tanskalset on joskus valittu maailman onnellisemmaksi kansaksi! Se nurja puolikin on Tanskassa nähty. Nautitaan kuitenkin niistä kauniista kuvista joita lehdet tulvivat ja kauniista Tanskan maasta siellä reissatessa. Tanska ruokkii monia aisteja!!

    Viola

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun Tanska-kokemukseni rajoittuvat pääasiassa Köpikseen ja sisustuslehtiin, mutta silti olen minäkin havainnut tuon tietyn rentouden ja elämänilon! Ja se kiinnostaa! Voisin tutustua siihen enemmänkin!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!