lauantai 15. syyskuuta 2012

Pakuri otsassa ja tatti hupussa








Tällä viikolla meillä on luomuiltu ja lähiruokailtu. Ah tätä sadonkorjuun onnea.

Olen lukenut latvialaisesta Madara-luonnonkosmetiikasta mielenkiinnolla, ja tällä viikolla silmiini sattui ihan lähikauppakeskuksen luontaistuotekaupan hyllyiltä tätä sarjaa. Dödö lähtee eräälle neitokaiselle synttärilahjaksi ja kasvojenpuhdistusvaahtoa testaillaan meillä. Lisäksi sain mukaan ihanan näytepaketin, joten nyt päästään kokeilemaan kerralla kaikenlaista.

Samalla reissulla tarttui mukaan pakurijauhetta. Nyt sitten siemailen pakuriteetä päivittäin. Voiko sitä muuten juoda iltaisinkin, ettei se vie yöunia? Ei tekisi mieli pyöriä sängyssä pakuri otsassa ylienergisenä!

Omppupuut tuottavat satoa niin, että meillä syödään omppupiirakkaa, omppupaistosta ja tietenkin ihan omppuja vaan joka päivä. Edessä on vielä omenasoseshow. Lempparivälipalani on viili, jonka päällä on tuoreita puolukoita ja oman pihan omenasosetta.

Sieniperheen poika oli muuten eräänä päivänä kavereiden kanssa "hiekkakuopilla" BMX-pyörillä temppuilemassa ja palasi kotiin taskut ja huppu täynnä herkkutatteja! Siispä tattipastaa kantarellirisoton ohella. Hyvä poika, äitiinsä tullut!

I´ve read about latvian eco cosmetics called Madara quite a lot. Now I found some of their products and wait for to get to try them! 
We´ve eaten apples and mushrooms every day. I love this time of the year!

11 kommenttia:

  1. Käytän Madaraa itse ja tykkään kovasti kaikesta, mitä olen heiltä kokeillut. Erityisesti tuo vaahtoputsari ja kasvovesi ovat mieleeni, eivät kuivata ihoa yhtään liikaa !

    Hihittelen tuolle pakurille otsassa vaikka eipä siinä mitään nauramista olisi, jos niin kävisi.

    Kivaa viikonloppua sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitikin kysellä kokemuksia Madarasta! Kiitti siis niistä!
      Muakin huvitti tuo pakuri otsassa niin, että oli pakko lykätä se ihan otsikkoon. Vois ottaa sanonnan käyttöön!

      Poista
    2. Aika kiva on ollut myös sellainen sävyttävä päivävoide ja joku syväkosteuttava voide. Mun mielestä noissa on hyvä hinta-laatusuhde.

      Toivottavasti tykkäät !

      Poista
  2. Mä oon juonut pakuriteetä aamuin illoin, en ole huomannut mitään yöunta rajoittavaa...eikä otsaankaan ole kasvanut pakuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin vaan jostain, että tällä voisi korvata kahvin ja sen takia ajattelin, että onkohan pakuriteellä virkistävä vaikutus! Mä tulen sitten yöllä kolkuttelemaan ovellenne pakuri otsalla, jos ei uni tule! =)

      Poista
  3. Sienestävä poika oli kiva juttu! Minun äitipuoleni on liikunnanopettaja ja muistan kuinka syksyisin vietiin rasteja metsään. Palattiin sienisaaliin kanssa. Taskuissa oli valmiina käytettyjä leipäpusseja, joihin kerättiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana muisto! Kyllä tähän aikaan saisi olla aina se pussi taskussa varalta!

      Poista
  4. No se on kyllä sienipoika! =)

    VastaaPoista
  5. Olen fanittanut Madaraa jo tosi pitkään. Tällä hetkellä käytössä puhdistusvaahto, kasvovesi, dödö (ihan huippu!), yövoide, päivävoide, sävyttävä kasvovoide, silmänympärysvoide. Ja hei huulirasvakin. Tykkään kovin :) Pakuria olen juonut nyt paljon, kun on vähän flunssaa. En osaa sanoa, piristääkö. Ehkä vähän? Olen käyttänyt sitä teevetenä ja joskus keittänyt myös inkiväärin kera + hunaja + sitruuna, että on oikein kunnon flunssapommi :)

    Mukavia syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossahan on oikein hyvä resepti flunssan iskiessä! Tosin peukut pystyyn, että ei tule ihan heti käyttöön! =)

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!