torstai 13. syyskuuta 2012

Paikkakukkasia





Ekaluokkalaisen paksummat leggingsit ovat kaikki polvista rikki. Minä olen kova tyttö korjailemaan vaatteita, joten nytkin päätin uusien hankkimisen sijaan korjailla vanhoja.

Henkkamaukan hellokitty-paikat kyllästyttävät jo (ainakin äitiä), joten virkkailin muutamia pikkukukkasia paikoiksi. Nyt on kouluun monet leggarit, joita ei tarvitse käytössä varoa!

Eniten pelkäsin, kelpaavatko paikkaleggarit neidille, joka alkaa olla jo hieman valikoiva. Mutta eipä hätää, tänä aamuna kouluun lähtivät farkkuleggingsit iloisen neidin päällä!

Korjaatko sinä rikkinäisiä vaatteita? Parsitko sukkia? Olen ollut huomaavinani, että tämä harrastus on valitettavasti hiipumaan päin...

Many of my daughter´s trousers are quite worn and have already holes in the knees. Instead of buying new ones I crocheted some little flowers to mend them! And she did like them!

28 kommenttia:

  1. Kyllä minä kursin kokoon niin kauan, kuin vain näyttää vielä kelvolliselta. Parsiminen ja korjaaminen on sellaista mukavaa ja rentouttavaa välityötä, jota voi tehdä, kun on kymmenen minuuttia luppoaikaa. Legginssejä näköjään useimmin tätä nykyä saakin korjailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leggingsit ovat jostain syystä hajoavaa tavaraa. Mun on tosi hankala heittää vaatteita roskikseen, vaikkakin ne meillä menevät energiajakeeseen. Viimeiseen asti yritän keksiä käyttöä niille.

      Poista
  2. Ihanasti paikkailet:) Kyllä paikkaan ja parsin (vaikka villasukkia olen huono parsimaan ja omiani en edes viitsi, koska kulutan aina viikossa puhki ja parsiminen ei auta, kuluu samantien vierestä puhki. Pitäisi virkata kaikkiin sukkiin sellaiset pohjalliset itselle). Minä myös mieluummin korjaan vanhaa ja uudistan -sekä teen isoista rikkinäisistä pienimmälle vaatetta, kuin ostan uusia (tai edes kirpputorilta). Syynä on on se, että haluan kuluttaa luontoa mahdollisimman vähän, en tykkää edes kierrätyskeskuksissa "shoppailla", inhoan ylimääräistä tavaraa, olen huono pitämään järjestystä vaatekaapeissa, olen pienituloinen ja... Tykkään persoonallisista vaatteista ja ajatuksesta että käytetään loppuun se, mitä omistetaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailtava asenne! Minäkään en tykkää uuden roinan keräilystä, mutta heikkouksena mulla ovat kirppikset. Onneksi nyt on päällä suuri tavaranraivaus, jota kutsun rojuterapiaksi!

      Poista
  3. Vastaan ensin alempaan: minä laittaisin alapuolelle.

    Meillä ei Hello Kittyt kelpaa, kun tekevät leggareista liian "tönköt" siltä paikatulta kohdalta, joten jos viitsit julkaista kukkasen ohjeen, niin meilläkin päästäisiin taas paikkailemaan (ja paikkailtavaa siis olisi).

    Ihanaa syksynjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkattujen kukkien ohjeita on paljon eri kirjoissa ja netissä. Hae vaikka kirjastosta jokin perusvirkkauskirja, niin saat monta erilaista ohjetta kerralla! Pikkukukka pieneen reikään ja sitten isompi isompaan! =)

      Poista
  4. Kyllä meilläkin leggingsejä yms. paikkaillaan. Sukkiakin tulee joskus parsittua, jostain syystä ne yleensä vain räjhtävät yhdellä kertaa niin, että ei ole suuremmin parsittavaa jäljellä. ;) Mutta somia nuo kukat. Voisivat kelvata täälläkin neidille. Yleensä olen ihan silitellyt niitä itseliimautuvia paikkoja polviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pienin oli kovasti tilaamassa kukkasia myös, joten nyt odotellaan reikien ilmestymistä housuihin! (Ihan niinkuin noita ei voisi ehjiin vaatteisiin laittaa...)

      Poista
  5. En paljoa korjaile, mutta juuri tyttö lähti kouluun housuissa jossa oli pieni reikä polvessa, täytyypä kysyä jos kelpuuttaisi siihen virkatun kukan :) Kiitos vinkistä!!!

    VastaaPoista
  6. Hyva:) mina valitettavasti harvoin paikkaan, kylla jos on kyse suht hyvasta vaatteesta ja vain pieni reika tms. mutta pitais enemman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Paikkaustsemppiä siis vaan lähettelen! (Mun pitäis varmaan perustaa "Paikkauspalvelu Nonna"!

      Poista
  7. Tulipa kivoja! Hyvä, että toi söpö setti saa jatkaa elämäänsä vielä teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks oo aika kiva tuon lilan sifonkihameen kanssa! Hieman jännäsin, mitä neiti sanoo setistä, mutta tykkäs! Tackar!

      Poista
  8. Ihana idea nuo kukkaset! Itse en valitettavasti paikkaa kuin ani harvoin. Kun on tuo käsityöpeukalo keskellä kämmentä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tuo paikkailu nuo ihmeellistä kässäpeukaloa vaadi! Ja sitä ihminen oppii! =)

      Poista
  9. Voi kyllä! Korjaan, paikkaan ja parsin. Nytkin tuossa vieressä on melkoinen kasa odottamassa viikonloppua. Kiva kukkaidea, nappaan tuon meillekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks oo kiva, kun täältä blogistaniasta voi napata idiksiä, mulla on sulta usea idis muhimassa päässä! =)

      Poista
  10. Mukavia kukkaspaikkoja! Täällä monesti kasaan korjattavia vaatteita, pino kasvaa ja en saa aikaiseksi. Tunnustan, että äitini kun tulee käymään paikkailee monesti K:n vaatteita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin sitä kasaa aina kertyy, vaikka tasaisin väliajoin korjailenkin vaatteita. Olen minäkin antanut noita korjaushommia äidilleni. Ja hän vaihtaa tarvittaessa takkien vetuketjut, mitä minä en jaksa yhtään!

      Poista
  11. Loistava idea! Tuleepahan käyttöön lukemattomat virkkaamani kukat joille en ole keksinyt yhtään mitään käyttöä, niitä on vaan kiva näperrellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin hoksasin taas kukkia virkkaillessani pitkästä aikaa, että niitähän vois tehdä vähän varastoon. jämälangat sopis siihen hommaan!

      Poista
  12. Mun pitäisi korjailla ja paikkailla, mutten saa aikaan. Onneksi äiti ja anoppi avustaa siinä hommassa!

    Mä meilaan sulle ihan lähipäivinä, en ole saanut aikaiseksi vielä, sorry!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monella taitaa olla äiti tai anoppi, jolla taito ja ennenkaikkea pinna riittää näihin korjauspuuhiin. Mun äiti vaihtaa vetoketjuja, mä en jaksais väkertää...
      Ja eipä hätää, meilaile kun ehdit!

      Poista
  13. Paikkaan. Mutta kun on poikia niin pitää vaan tyytyä ompelemaan nurjalle puolelle paikka. Muutamia vuosia sitten meni vielä farkkuihinkin virkatut isoäidin neliöt paikoiksi muttei enään. Leikkaan kaikki rikkinäiset housut sortseiksi ja paidat matonkuteiksi. Vielä kun olisi aikaa mattoja virkata :D Sinulla on kiva blogi, käyn täällä aina kun on aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =)

      Poikien housuja ei tosiaan paikatakaan kukkasilla. Pienille pojille voisi mennä myös virkattu pallo, mutta eipä taitaisi sellainen kelvata 10-vuotiaalle enää. Ja kulutus on kuitenkin kovaa.

      Poista
  14. Kiitos tuhannesti vinkistä!!! Ryhdyn tähän heti huomenna. :D Ekaluokkalaisen farkuissa ja farkkuleggareissa on lähes kaikissa polvet enemmän tai vähemmän puhki ja nyt tiedän kuinka housut saadaan taas siistiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Täällä leggarit saivat kivasti lisäaikaa!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!