tiistai 15. kesäkuuta 2010

Terveisiä Latviasta, osa 2: pikkukaupunkien lumoa

Kiertelimme Latvian-reissumme aikana muutamia lähikaupunkeja ja -kyliä. Niissä oli ihanan elämänmakuinen meno. Sanoisin, että niissä näkyi "se oikea Latvia".


Mielenkiintoista oli koko maassa näkyvä kahtiajako: osa taloista oli hyvinkin "röttelöitä" (niinkuin 5-vuotias huuteli auton takapenkiltä) ja osa taas oli kunnostettu ja kiillotettu hyvin hienoiksi – tosin vain pieni osa. Vanhemmatkin talot olivat hyvin kauniita ja taidokkaasti tehtyjä. Hieman säälittää ja pelottaa, miten tällainen vanha, hieno rakennuskanta saadaan pelastettua. Maaseudulla kun näkyi, että ihmiset viljelivät omiin tarpeisiinsa ja pellot olivat paketissa. Mietittiinkin, että millä siellä eletään... 


Vaikka talot olivat aika rötsössä kunnossa, pihat olivat erittäin kauniita. Pionit ja sireenit kukkivat aivan ihanasti, ja pihojen eteen tehtiin selvästi töitä. Roskia ei myöskään ollut missään, ei maalla eikä kaupungeissa. Ajatelkaa, että en nähnyt yhtään koiranläjää! 


Napsin kuvia näiltä pikkukaupunkireissuilta sieltä täältä, missä sattui olemaan jotain minua miellyttävää. Näistä kuvista näette, miten vanhakin on kaunista, ja kuinka kunnostettu ja"röttelö" elävät rinta rinnan.
Tämä alin kuva on muuten vuokratalomme sivurakennus. Minä ihastelin kaunista kivijalkaa ja apinamies hirsisalvoksia! Lämmitimme taloamme kolmella uunilla, joten kivaa, että puita riitti!


Jatkan vielä matkakertomusta kolmannella osalla siitä suuresta kaupungista... Sen jälkeen paluu kotomaan tapahtumiin! Mukavaa viikon jatkoa! Täällä suunnitteilla ompelutyöt!

4 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia!!
  Tiedän, mitä tarkoitat sillä ns. oikealla Latvialla.. Samaa toivoisi matkalaisten näkevän/kokevan mistä tahansa maasta. Harvoin se on sitä, mitä turistille tarjotaan.

  Oma oikea Eesti on jossain syvällä maaseudulla. Siellä jossa syödään OMAA ruokaa ja ollaan ihmisiä - aitoja sellaisia.. siis ns. pilaamattomia. Ähh, kuulostan kummalle.

  Tosi ihanaa, että olette päättäneet kokea sen ns. oikean Latvian. Itse koen ne parhaiten aina vierailemalla ystävien kodeissa ympäri maailmaa.. Siihen se couch surfing on mainio, jos ei ole valmiiksi frendejä..

  Innolla odotan lisää Latviaa..

  VastaaPoista
 2. Latvia on todella kaunis paikka ja kokemisen arvoinen. Itse toivoisin että pääsisin sinne hieman pidemmäksi aikaa, juuri sinne maaseudulle pieniin kyliin ja kaupunkeihin. Vaikka on se Rigakin kokemisen arvoinen ja täynnä tunnelmaa. Ainakin ihan peruskeskustan ulkopuolella :)

  VastaaPoista
 3. Automatkailun hyviä puolia tosiaan, että voi poiketa pikkukaupunkeihin ihmettelemään. Sympaattisia röttelöitä! :)

  VastaaPoista
 4. Anni: Tuo coach surfing on varmaankin aivan loistava tapa nähdä maan kulttuuria ja arjen menoa. Kaikenlainen turistihäsellys väsyttää jo...

  Inka: Saa nähdä kuinka Riika muuttuu tai on jo muuttunut lisääntyneen turismin myötä. Toisaalta turistit tuovat varmaankin mukanaan maalle niin tarpeellisia lateja.

  Anna: Olemme monta vuotta joko lentäneet ja vuokranneet auton tai liikkuneet autolla. Turistirysät eivät jaksa enää kiinnostaa. Liikkumisen vapaus...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!