maanantai 14. kesäkuuta 2010

Terveisiä Latviasta, osa 1: maaseudun rauha

Viime talven ja kevään lentohässäköihin kyllästyneinä päätimme lähteä tänä kesänä autolomalle. Pienen mietinnän jälkeen matkan suunnaksi valikoitui Latvian hiekkarannikko. Vuokrasimme talon läheltä Latvian Rivieraa, Jurmalaa. 


Hassua miten vähän sitä tietää niin lähellä olevasta, lähes naapurivaltiosta. Nyt tuli sentään luettua matkaoppaita, ja yleissivistys tämän maan osalta kohentui hieman. Luin myös lomaviikon aikana Sofi Oksasen esikoisteosta Stalinin lehmät, mikä sopi aivan loistavasti tunnelmaan. Tuli mietittyä, miten erilainen lähihistoria maillamme onkaan. Historia oli hyvin nähtävissä varsinkin maaseudun kylissä ja pikkukaupungeissa.


Koleiden päivien lomassa pääsimme onneksi nauttimaan maan ihanista, pitkistä hiekkarannoista. Ranta oli pienillekin sopivan loiva, ja hiekka ihanan sileää. Uintia, hiekkalinnojen tekoa, simpukankuorien keräilyä ja päivittäisiä juoksulenkkejä, jotka varmasti jäävät mieleen. Parempaa juoksumaastoa en osaa kuvitellakaan!


Toinen, suurta ihastusta herättävä asia olivat siellä täällä olevat kattohaikaroiden pesät. Haikaroita asteli tien laidoilla ja yksi tepasteli jopa pihassamme. Latvialaiset uskovat, että haikarat tuovat hyvää onnea ja parantavat hedelmällisyyttä. Minunkin mielestäni olisi ihanan tunnelmallista, jos kesäkotimme pihapiirissä asustaisi haikaraperhe!
Mukavia, kesäkuun päiviä teille kaikille täällä pistäytyville! Jatkan matkatarinoita, kunhan hieman makustelen asioita!

9 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja maisemat! Olipa kiva kuulla tarinaa Latviasta, joka on niin lähellä, mutta kuitenkin ajatuksissa kaukana! Lisää vaan, kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit maisemat. Kuulostaa muutenkin mukavan leppoisalta matkanteolta ilman lentokenttien ruuhkia. Näkee varmasti aivan erilaisia asioitakin!

  Pitäkäähän lystiä siellä!

  VastaaPoista
 3. Oi! Kuulostaapas hyvälle.. mäkin luen mielelläni lisää reissustanne... Nauttikaaa!!!

  VastaaPoista
 4. Niin, piditkö Oksasen kirjasta?

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista lukea ei-niin-tavallisista lomakohteista! Ihana tuo rantakivikuva. En itse tykkää merivedestä, mutta rantakuvat ja hiekka ja kaikki mitä rannalta löytyy on ihanaa :)

  VastaaPoista
 6. Teija: Hassua tosiaan, miten Latvia on ollut niin "henkisesti kaukainen maa".

  Uuden Kuun Emilia: Kyllä oli leppoisaa, kun sai pakata kamat autoon, eikä tarvinnut nostella niitä pois ja takas. Olen ihan kyllästynyt lentokenttien viivästymisiin ja peruutuksiin. Lasten kanssa varsinkin niin kypsää...

  Lezzie: Kiitos!

  Anni: Kirja on vielä kesken, mutta pidän siitä. Puhdistuksen luin viime kesänä, ja tykkäsin tosi paljon.

  Miolann: Rannalta löytyy monenlaista puuhaa! Voiko blogiisi jättää kommentteja?

  VastaaPoista
 7. Kaunista! Todella hieno idea lähteä tuonne!

  Olen itse ehdottomasti enemmän auto- kuin lentomatkailija. Tosin asuntoautomatkailu ei niinkään kiinnosta. Samoin "lähi"matkailu on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän. Pohjoismaissakin olisi kovasti vielä koluttavaa. Saati sitten juuri tuolla Baltian maissa...

  VastaaPoista
 8. Kaunista! Ja nuo haikaranpesät, hienoja!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!