lauantai 6. maaliskuuta 2010

Pierre turquoise tuli kylään

"Turkoosi eli turkoosinsininen on sinivihreä väri. Sen nimi on peräisin samannimiseltä korukiveltä ja on johdettu ranskan kielen sanaparista pierre turquoise, "turkkilainen kivi", sillä turkoosia tuotiin aikoinaan Turkista.
Painotyössä käytettävää turkoosinsinistä kutsutaan nimellä syaani." (Wikipedia)

Turkoosi on lempivärini ruskean ohella. Erityisesti sisustuksessa se sopii mielestäni moneen paikkaan ja miellyttää silmää ympäri vuoden.

Eilen saapui hartaasti odotettu lähetys Sisustus Fannysta Lahdesta. Paketissa oli naapurin Hannin kanssa tilaamani pitkä pätkä uutta Greengaten vahakangasta ja pari käsipyyhettä.

Keräsin pöydälle muitakin turkooseja suosikkejani, joka-aamuisen teeni hauduttajan Pikku-Pehtoorin ja sen kaveriksi vasta kirpparilta löytyneen kattilan, jossa muuten tänään on karkkipäivän nameja. Värikkäiden kuvien jälkeen nämä turkoosit kuvat näyttävät jopa värittömiltä, vai mitä?

Lähikaupasta löytyneet Pirkka-narsissit viettivät yön jääkaapissa, mutta tuovat päivällä ihanan keväisen tuulahduksen. Toivottavasti ne kestävät kauan. Taustalla pitkäaikainen lempparini, Robertsin radio tietty oikeassa sävyssä. Se viettää talvipäiviä täällä kaupungissa, mutta oikeasti sen koti on maalla kesäkodissamme.

Pöytään pääsi myös työn alla oleva neule, ranteenlämmitin. Aurinko tuo jo oman ihanan valokeilansa! Ihanan keväistä!


Tässä vielä lähikuva tuosta Greengaten kevätkuosista, angelinasta. Miellyttää minua, vaikka en olekaan Greengaten perinteisten kukkakuosien fani. Tässä on jotain retroa...


Leppoisaa aurinkoista viikonloppua kaikille täällä pistäytyjille! Muistakaa kaivaa aurinkolasit esille!

ps. Mitäs mieltä olette tuosta Bloggerin uudesta editorista? Onko se monimutkainen ottaa käyttöön? Tuoko se paljon uusia, kivoja ominaisuuksia?

12 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää tuo uusi vahakangas, minulla samaa kangasta odottamassa postissa, pitäisi äkkiä päästä hekemaan:) Pelkäsin että onko liian räikeä turkoosi, mutta tuossa sinulla näytti hyvältä. Ota ihmeessä käyttöön uusi editori, saat muokattua kuvien kokoa ja paikkaa!

    VastaaPoista
  2. Tykkään tuosta Angelina-kuosista paljon ja tuo sininen vahakangas näyttää tosi kivalta, malttaiskohan ostaa... yleensä en tykkää sinisestä, eikä meillä oo kotona oikein mitään sinistä ollutkaan, mutta pikkuhiljaa siniset/turkoosit jutut alkaa miellyttää silmää enemmän ja enemmän..

    Mulla on ollut uusi tekstieditori käytössä jo pitkään, onhan tässäkin omat ongelmansa, mutta parempi on silti kuin vanha.

    VastaaPoista
  3. Turkoosi on munkin lempiväri tällä hetkellä, vaikkei uskois. Eihän täällä ole missään turkoosia !! = ) Tuo pehtoori on muuten ihan syötävä turkoosina. Mulla on punainen ja tuollaisen vielä haluaisin...

    VastaaPoista
  4. Kirsikka: Mistä tilasit oman vahakankaasi? Kovin olivat vähissä täällä Suomenmaassa...

    Mannukka: Mun pitäis vaan tsempata ja ottaa tuo uusi tekstieditori käyttöön. Laiska mikä laiska...

    Kotivalo: Minäkin olen ihan hullaantunut noihin pehtooreihin. Tosin nyt mulla vaan tuo yksi, joka tuli kesäkotimme mukana. Mutta hyvin voisin toisenkin ostaa, jos järkihintaan tulisi vastaan.

    VastaaPoista
  5. Minäkin haluaisin Pehtoorin, väri kuin väri kävisi. Tuossa vahakankaassa on kiva kuosi. Minun pitäisi kanssa löytää hallin pöytään joku kiva vahakangas ja raaskia vielä ostaakin sitten se. Nyt pöydässä on Finlaysonin ruskeasävyinen kangas, mutta se saa kyllä pikapuoliin siirtyä jonkun keväisemmän tieltä.

    Uutta editoria minäkin käytän, suosittelen lämpimästi.

    VastaaPoista
  6. Turkoosi on ihan paras..
    Ja kauniit kankaat tuli sulle postissa.

    Mun pitikin tänään laittaa turkoosi postaus, mutta päivä vierähti taas ja auringon valo sen mukana.

    Ihana ihana blogi. Noi virkatut apinat oli ihan huippu ihania!!

    VastaaPoista
  7. No sattuipas samanlaiset postaukset meille! Tuo Angelina vahakangas on minulle kovin mieleinen, niin kuin kaikki GG:n vahikset! Ja noita pyyhkeitäkin löytyy. Turkoosi on nyt in meilläkin, sopii kevääseen!

    VastaaPoista
  8. Uudesta vahakankaasta minäkin haaveilen ja tuo turkoosi on kyllä hyvä ehdokas meidänkin köökkiin saapuvaksi. Turkoosi on ihanaa!

    Editori asia on mulle ihan uusi, on menny taas ohitse ihan, mistä sen edes saapi otettua käyttöön?! Pitääkin tutkia asiaa.

    VastaaPoista
  9. Mullakin on postissa odottamassa sama vahakangas mut vihreänä.
    Ajattelin pääsiäiseksi laittaa keittiöön.

    VastaaPoista
  10. Ihanan keväisiä tunnelmia ja kuvia. Minäkin tykkään turkoosista, se näyttää aina raikkaalta.

    Minä en tiedä tuosta editorista mitään... Pitääpä tutustua asiaan!

    VastaaPoista
  11. ihania kuvia ja tunnelmia!

    Turkoosia on nyt tullut paljon vastaan. Mikäs siinä, minä pidän!

    Ihanaa naistenpäivää sinne!

    VastaaPoista
  12. MARJO: Kyselit helmikuussa vanhan postauksen puista pyykkitelinettä. Se on ikeasta 4-5 vuotta sitten ostettu, joten ei välttämättä enää kaupan siellä. Mutta käytettynä voisi jostain löytyä!

    Mulla turkoosi tunkee nyt joka paikkaan! Nam!

    Täytynee muuten ottaa tuo uusi tekstieditori käyttöön. Jotain uutta elämään... =)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!