tiistai 30. maaliskuuta 2010

Appiukon kukot

Appeni on keräillyt erilaisia kukkopillejä vuosikausia. Muutama vuosi sitten ne päätyivät meille vinttikomeron siivouksen jäljiltä. Eilen kaivoin ne varastosta esiin ja ajattelin koristaa niillä pääsiäiskotiamme.Lapset ovat innoissaan puhaltelemassa pilleihin. Onneksi näiden ääni on suhteellisen hento. Jokainen valitsee oman pillinsä ja saa sitten puhallella siihen koko pääsiäisen ajan.


Kukkopilleissä on perinteisempiä ja modernimpia versioita, osa pienten pajojen tekemiä, osa esim. Kerman Saven tuotantoa. Jokunen on tuotu ulkomaan reissuilta.


Muistan lapsuudestani nuo värikkäämmät mallit. Meillä oli omat nimikkopillit, jotka kaivettiin pääsiäisenä esiin.


Päivä on ollut omituinen. Pienimmäinen apina heräsi kukonlaulun aikaan ja itkeskeli aamun. En saanut selville, mihin sattuu. Annoin särkylääkkeen ja yhdeksän jälkeen neiti nukahti päikkäreille varpaat vilkkuen.


Odottelen, että saisin neidin kohta lounastamaan ja sitten lähdemme Menitaan käsityötarveostoksille. Ompelukone on taas surrannut kaikenlaista, mutta täytevanut ovat lopussa.
__


Takaisin kukkopilleihin... Löytyykö teiltä sellaisia tänä pääsiäisenä? Entä oliko sinulla lapsena kukkopilliä? Millainen?


Leppoisaa pääsiäisen odotusta!

10 kommenttia:

 1. Mulla on mökillä 3 kukkopilliä, muistan että äitini ne mulle keräsi joskus teini-iässä. Silloin en kovin innokas niihin ollut, mutta kivasti ne nyt huussia koristavat.

  Komea kokoelma siellä teillä. Ja suloinen nukkuja, toivottavasti ei olis kipeeksi tulossa.

  VastaaPoista
 2. En muista lapsuudestani kukkopillejä,mutta nyt yhteisenä harrastuksena mieheni kanssa olemme keränneet edullisia kukkopillejä. Hinnat saattavat olla hurjiakin,muta olemme päättäneet,ettei mieluusti yli 3e/pkl makseta. Ja onhan nuita kertynyt hurjasti,tosin vuosien tulos ja anoppikin liittynyt mukaan etsintään. :)

  VastaaPoista
 3. Siskollani oli yksi punainen kukkopilli. Sai muistaakseni kummeiltaan tuliaisia jostain...

  Valtava kokoelma siellä!

  VastaaPoista
 4. Meidän olohuoneen kaapin päällä on kunniapaikalla kukkopillit, jotka tenavat ovat saaneet päiväkodista lähtiessään kouluun. Itselläni oli kyllä lapsena ihan peruskukkopilli, mutta myös sellainen isovanhempien ulkomailta tuoma, johon laitettiin vettä sisään ja se liverteli vähän eri tavalla kuin tavallinen kotimainen.

  VastaaPoista
 5. Vaude, mikä kokoelma! En ole tajunnutkaan, että pääsiäisenähän kukkopilleillä voi somistaa. Itseltäni löytyy kolme maustekaapista. Ylimmällä hyllyllä kaunistuksena jostain kumman syystä. Mukavaa ja rauhallista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Upeita kukkopillejä ja aika hauska pääsiäiskoristus taloudessanne! :)

  Minä olen aina ollut vähän heikkona kukkopilleihin, vaikka omaa en ole ikinä onnistunut saamaankaan. Äidilläni on kaunis, musta kukopilli ja sitä on tullut lapsena luriteltua paljonkin. Harmi, että hän ei ole siitä ikinä lupopunut, vaikka tunnustan monesti kärttäneeni sitä itselleni...

  VastaaPoista
 7. Meilläkin äiti on kukkopillejä kerännyt ja keväällä pääsivät kirjahyllyyn aitiopaikalle ja Iittalan ne korkeat hienot monitasoiset kynttiläjalat kirjahyllyn päälle. Syksyllä taas vaihdettiin paikkoja :) Oletko muuten käyttänyt kaikkien vanhojen tyynyjen sisukset jo? Varmaan, kun olet niin touhukas!

  VastaaPoista
 8. Meilläkin asuu lähistöllä henkilö, joka on kerännyt ikkunansa täyteen kukkopillejä. Käydään aina välillä ohikulkiessa ihailemassa = ) Mukavan pääsiäismäistä!

  VastaaPoista
 9. Sullekin tunnustus mun blogissa!
  Syystäkin!

  VastaaPoista
 10. Teija: Huussikukot kuulostavat hauskalta. Siellä on aikaa soitella... Neiti voi nyt ihan hyvin!

  Pikku Perhonen: Minäkin törmäsin kukkopilleihin Fidassa, mutta totesin, että nämä nykyiset riittävät meille...

  Uuden Kuun Emilia: Oliko teillä tappelua, kumpi saa soitella punaisella pillillä?

  Ellimelli: Kuulostaa erikoiselta tuo vesikukkopilli. Wau!

  Sini: Ei kun esiin vaan kukot!

  Kati: Sun täytyy metsästää jostain samanlainen musta kukkopilli! Täytyykin katsoa onko huutonetissä, ihan muuten vaan.

  Sari: Ei ole nyt vanhoja tyynyjä... Mutta mökiltä kyllä vapautuu kesällä vanhimpia. Hyvä idis!

  Kotivalo: Jossain kapeilla kaduilla sopisivat tosiaan ikkunan somistukseksi!

  Niinu: Lämmin kiitos! =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!