keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Väriterapiaa
Tänään oli pitkästä aikaa pikkuisen valoa ja pakkasta. Tätä vaan lisää! Mieli on alavireinen, ja jostakin olisi nyt repäistävä ylimääräistä energiaa.

Päätin etsiä ympäriltäni violetin eri sävyjä ennen kuin koti pukeutuu puna-valkosävyihin. Jotenkin nyt on ympärillä niin harmaata, että jokainen piristävä, energiaa tuova tavara pitää nostaa esille. Vielä en halua heittää kaikkia joulukoristeita esille, niiden aika on sitten muutaman viikon päästä.

Kuistillamme kukkivat tänä vuonna perinteisen väriset kanervat. Tämä kanerva on istutettu kirppislöytöön, vanhaan kattilaan. Sen alla komeilee viime kesänä mökin vintiltä löytämäni aarre, vanha Marimekon pöytäliina. Kangas on Maija Isolan "Fandango". Tykkään siitä kovasti.

Kuistille rahtasin myös marraskuun näperrykset, Strömsön Leen ohjeita mukaillen tehdyt muffinit. Niitä oli ihana virkkailla. Ekan tein isänpäivän aamiaistarjottimelle, ja sitten yhden joka lapselle. Muffinit pääsivät kirpparilta löytämiini Ricen pikku melamiinikippoihin. Nyt pitäisi löytää vielä kirpparilta sinkkisiä vanhoja muffinivuokia, että saisin väkrätä lisää näitä kevyitä herkkuja.

Sisällä palavat violetin sävyiset kynttilät puisissa kynttilänjaloissa. Lähikaupasta nappasin mukaani viimeisen vaaleanpunaisen hyasintin. Tuoksu on huumaava. Voisinkin tehdä retken Plantageniin ja ostaa talon täyteen joulukukkia ja lisää kynttilöitä. Muuta ei juuri tarvitakaan joulutunnelmaan... (Tosin tuo kuvan taustalla näkyvä harmaa piha voisi näyttää ihan muulta.)

Milloin te laitatte kotinne täyteen joulukuntoon? Pikkuhiljaa vai vasta aatonaattona yhdellä rysäyksellä?

2 kommenttia:

  1. No aloitin jo aikoja sitten pikkuhiljaa ja koko ajan lisäilen ja taas poitelen.
    Tiina

    VastaaPoista
  2. Tiina: Mulla on sama tyyli, eli laittelen tavaroita ja poistelen osan ja aattona on sitten ihan eri ilme kuin nyt! Tämä on alkuun vähän kuin talvifiiliksen hakua ja sitten lähempänä aattoa vasta tontut ja possut kehiin!
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!