tiistai 15. joulukuuta 2009

Kynttilätääräystä

Tänään tääräsimme naapurin Hannin kanssa itse kynttilöitä. Hommaa oli suunniteltu viime syksystä. Olimme keränneet vinon pinon kynttilöiden jämiä.

Homma oli oikeasti melko simppeli. Siis näin...

Tarvitaan vanhoja kattiloita, joita löytää kirppareilta. Minä kaivoin omani hiekkalaatikolta. Olin keräillyt kirppareilta erilaisia pieniä sinkkiastioita. Niiden lisäksi käytimme maitotölkkejä "ulkokynttilöiden" tekoon. Hanni löysi kynttilöiden sydänlankaa Sinooperista. Sitten vain teippiä ja varrastikkuja.Erottelimme jämäkynttilät värien mukaan neljään erään ja sitten vaan kattilalle. Ja helpostihan se suli. Sen jälkeen tulikin hankalin vaihe, eli kuuman steriinin kaato siististi purnukoihin. No... pientä sotkua tuli, mutta ei se mitään.Nostimme kynttilät vadeissa ulos jähmettymään. Huom. mikä ihana valoilmiö kuistillamme oli!


Ja tällaisia niistä tuli! Olen aikaslailla tyytyväinen!


Ja tääräämisestä jäi oikein hyvä fiilis! Kiitos naapu hyvästä tääräysseurasta!

5 kommenttia:

 1. Niin mielettömän kauniita! Eläköön kierrätys <3

  VastaaPoista
 2. Korit olen virkkanut Huopasesta. Yhden ohjeen linkinkin olen blogiini linkittänyt, sen ensimmäisen korin siis, se oli neljän kerän kori, neliöpohjainen. Sittemmin olen oman mallin mukaan yhden, kahden, kolmen (ympyrä pohjalla) ja viiden kerän (neliöpohjalla) malleja. Eniten pidän yhden, kahden ja neljän kerän malleista. Hauskoja testailuja!

  VastaaPoista
 3. Kiitos naapu itsellesi, oli kyllä tosi kivaa tehdä kynttilöitä :)

  VastaaPoista
 4. Vekarus, kiitos neuvoista! Täytyypi kokeilla! =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!