maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevättä tekemässä










Voi kun on ollut kivat kelit pääsiäisenä. Harmaa pitkäperjantaikin tuntui oikein miellyttävältä hyvässä seurassa. Sunnuntaina nautiskelimme auringosta Espoon rantaraitilla aurinkolasit naamalla.

Minä olen taas tehnyt kevättä oikein urakalla. Pesukone on laulanut, kun olen pessyt toppavaatteita vintille säilöön. Pihalla leikkelin jo omenapuita ja levittelin viimeisiä lumia. Lumien levittely on ollut keväinen lempiharrastukseni jo pitkään. Se on jotenkin niin kiitollista hommaa, kun seuraavana päivänä levitetyt lumet ovat yleensä hävinneet.

Eilen istuskelin pitkälle iltapäivään terassilla ja kuuntelin mustarastaan laulua pihavaahterassa. Lintujen laulu on yksi ihanimmista kevään merkeistä.

Rantaraitin varrella meren äärellä oli muuten kovin lumetonta. Pihat olivat hyvin kuivia. Voin hyvin kuvitella kuinka leskenlehdet ja vuokot pian puskevat esiin. Meidän pihassakin löytyy kasvun ihmettä. Narsissit, tulppaanit, krookukset ja lumikellot vihertävät. Raparperikin aloittaa kasvuaan.

Mitä kevään merkkejä teillä on? Mitä keväthommia työn alla? Minä taidan vielä siirtyä pisamia lisäämään terassille teekupposen kera!

This Easter has brought many signs of spring. Birds have been singing and I´ve spread last snow banks with a shovel. I can already something green in our garden. The first flowers are always the best ones!

I´ve washed our winter clothes and cut the apple trees. Lovely jobs of spring.

8 kommenttia:

  1. Ihanaa kevättä kuvissa! Tännekin kevät on saapunut, tuo valo tuntuu ihan uskomattomalta :) Minä en ole vielä uskaltanut talvivaatteita säilöön laittaa. Kerrostalossa jää kevät puuhat nyt kokematta. Keskityn katsomaan pienentyviä kuralätäköitä, nurmikoilla pilkottavia vihreyden merkkejä ja muuttolintujen saapumista :) Mukavaa kevään jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin erilainen kevät tänä vuonna! Onneksi sen kevään voi kokea ilman omaa pihaakin. Mukavaa kevättä sullekin!

      Poista
  2. Terassilla istuminen on kyllä varma kevään merkki, itse en olekaan sitä vielä tehnyt, mutta meillä on terassilla aina monin verroin lämpöisempää kuin muualla. Pitäisi pestä ikkunat, ah ja voih.

    Kauniita asetelmia, niin luonnossa kuin sisällä näissä kuvissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä keksin heti listalleni myös tuon ikkunoiden pesun. Jospa viikonloppuna! Siitäkin tulee kiva fiilis, kun työn jäljen huomaa. Mies puhdisti linnunpöntöt, mikä oli mun mielestä loistava keväthomma!

      Poista
  3. Oi,kuinka ihanan keväistä kuvissasi!Kyllä viretaso nousee koko ajan, kun päivä päivältä luonto muuttuu keväisemmäksi. <3 Minä jopa näin tänään ensimmäisen leskenlehteni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän naapurilla oli sinivuokko jo kukassa. Ihana aika, kun joka päivä kokee ylläreitä! Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  4. Hyvänmielenkirjoitus sinulta :) Minäkin levittelen yleensä lumia, nyt ei tarvinnut, kun lunta oli niin vähän että suli itsestään nopeasti. Omenapuuta kyllä leikkasin - maltan tuskin odottaa kukintavaihetta. Omenapuun kukka on maailman hienoin!!
    Hauskaa: minäkin aina menen ottamaan pisamia - en aurinkoa tai ruskettumaan...
    Mukavaa kevään odotusta sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kävin juuri perjantai-illan kunniaksi levittelemässä loput lumet pihalla. Ihan kohta on jo kuiva piha, ja mulla hyvä mieli! Mukavaa kevättä sullekin!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!