perjantai 12. syyskuuta 2014

Energiaa metsästä
Nappasin tällä viikolla tunnin arjesta lähimetsässä kiertelyyn kameran kanssa. Pienikin lenkki tekee ihmeitä! Menkää tekin metsään! Siellä on kaunista, ja hyvän mielen lisäksi mukaan saa sieniä ja puolukoita.

Minun sienisaaliini oli pieni, mutta muutamaan annokseen siitä silti riitti. Hävikkiviikon teemalla paistelin sienet ja lisäsin joukkoon alkuviikosta jääkaappiin jääneet kauramakaronit. Herkullista!

Tuleeko teillä ruokahävikkiä? Mitä? Minä olen pihi ja lisäksi niin laiska tekemään ruokaa, että en missään nimessä halua heittää itsetehtyä ruokaa roskikseen. Meillä syödäänkin aika usein jämäruokaa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikilla voi olla vähän erilaisia jämiä lautasellaan. Ei siis synny juurikaan hävikkiä!

Kaunista viikonloppua! Käykäähän metsässä!

ps. Kuvissa näkyvät sienet eivät päätyneet lautaselleni...

A little trip to the forest! Isn´t it beautiful? Have a lovely weekend!
ps. I didn´t eat the mushrooms in the photos...

12 kommenttia:

 1. Otsikko todellakin pitää paikkansa! Käyn yleensä päivittäin noin tunnin lenkin koirien kanssa metsässä ja se on ihanaa sekä rentouttavaa. Metsä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat kyllä hyvä syy lähteä metsään! Meillä ei sellaisia ole, mutta täytyy sitten lähteä ilman, tai kaverin ja koiransa kanssa!

   Poista
 2. Vaihdoin kuntosalikortin metsässä samoiluun. Pehmeä metsäpolku on oikein hyvä paikka kokeilla vaikka intervalliharjoittelua. Muutama viidentoistasekunnin sprintti neljänkymmenen viiden sekunnin palautumisella saa hapenottokykyyn ihmeitä aikaan. Sopii kyllä mun mielelle paljon paremmin kuin huonosti ilmastoitu kuntosali kirkkaine valoineen ja tv-ruutuineen. Ei sen puoleen, etteikö säästetty kuntosalimaksu muutenkin tuu nyt ihan muuhun tarpeesee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaihtokauppa. Polkujuoksu on muuten kovasti kasvattamassa suosiota. Pitäisikin kokeilla!

   Poista
 3. Ihanat metsäkuvat. Todellakin pitäisi napata enemmän aikaa metsässä samoiluun. Ja kökkiä vähemmän koneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin! Tänäänkin on niin ihana keli, että metsään mars!

   Poista
 4. Kylläpä tällä viikolla onkin ollut ihania metsäkelejä. Meillä on nelijalkainen personal trainer joka vanhoina päivinään on hieman laiskistunut joten lenkit poluilla, jossa kooira saa vapaana juosta ovat meille kummallekin mieluisia. Koira haistelee mitä haistelee ja minä keräilen ja katselen omia juttujani.
  Meillä on nykyisin kahden hengen aikuistalous ja aika harvoin laitan "oikeaa ruokaa" viikolla. Yleensä tuunaan jotakin viikonlopun jämistä tai siitä mitä jääkaapissa on. Ruokaisat salaatit ja suolaiset piirakat joihin saa uppoamaan melkein mitä vaan ovat meidän arkiruokaa. Eli kovin vähän meille jää mitään poisheitettävää ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelijalkainen personal trainer kuulostaa kivalta!

   Suolaisia piirakoita pitäisikin kokeilla!

   Poista
 5. Tsemppiä teidän remppailuun ja kiitos muistustuksesta metsän olemassa olosta. Metsä on itselleni tosi tärkeä paikka ja nyt en ole päässyt kuin meidän lähimetsikköön moneen viikkoon. Pitääpä tehdä asialle jotain ;)


  Niin ja kyselit olohuoneen yhdistämistä nukkumiseen edellisessä postauksessa. Itse monta vuotta ilman kunnollista makuuhuonetta nukkuneena suosittelen kehittelemään jonkun systeemin joka erottaa sängyn muusta tilasta, sermi, pariovet tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi tuo tuleva makkari ei ole se ainoa olohuone, vaan vähän niinkuin toinen tv-huone. Kokeillaan varmaan ensin yhtä sohvaa ja mietitään toimiiko se...

   Poista
 6. Niin monta itsellekin tärkeää juttua: Meilläkin on usein jämäpäiviä ja ruokahävikkiä tulee tosi vähän, osin sen takia,että tuo koira syö nekin tähteet, joita ei syödä jämäpäivinä. Ja metsä! Sinne minulla on vähän sellainen krooninen ikävä, liian harvoin pääsen käymään, kun ei ole metsää ihan tuossa naapurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on varmasti mainio kaveri ruokahävikin pienentämisessä.
   Meillä on onneksi metsä ihan vieressä. Sinne on helppo lähteä piipahtamaan...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!