tiistai 19. elokuuta 2014

Ihana arki






Luin jostakin esitteen kannesta tuon otsikon ja jäin miettimään, mistä se ihana arki syntyy. Mukavan viikonlopun jälkeen akut ovat ladattuina ja on helpompi aloittaa arki vesisateessakin.

Kuinka paljon arjen sujuvuuteen ja mukavuuteen vaikuttaa oma asenne ja hyvä fiilis? Aika paljon!

Meillä arkea on juhlistettu viikonloppuna poimituista mustikosta tehdyllä piirakalla. Mukaan tuhosin pakasteesta löytämäni omenalohkot, jotka surautin ensin blenderillä mössöksi. Kohta saadaan jo uuttaa omenasatoa, joten vanhat alta pois. Kylläpä muuten tuli hyvää.

Kirjoittelin liitutauluseinälle taas uudet lukujärjestykset. Nyt niitä on jo neljä! Tällä kertaa en viitsinyt hankkia uutta tussia edellisen kuivuneen tilalle, vaan kirjoittelin ihan liidulla. Nuo tussit ovat aika arvokkaita, jos käyttöä on vain muutamia kertoja vuodessa. Ja liitua on helpompi korjaillakin. Tuo lukujärjestysseinä on muuten ollut iso arjen apu.

Minulla on nyt betonifiilis. Kuistille on valettu uusi betonilattia ja ihastelen sitä päivittäin. Kuistista tulee lämmintä asuintilaa, joten siihen tulee vielä päälle muutakin, mutta betoni viehättää! Remontista jäi materiaalia, joten betoniaskarteluakin on tiedossa. Kertokaapa aloittelijalle parhaat vinkit! Mitä kannattaa tehdä ja mitä ehdottomasti ei?

Ihanaa arkea sulle ja mulle!

Some moments of our everyday life. Blue berry pie and new schedules on the wall. Planning to do something of concrete next...

14 kommenttia:

  1. Arki on ihanaa...elämässä on taas rytmi..:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se oma asenne paljon ratkaisee arjen ihanuudessakin. Ja palvelualttiudessa kaupoissa. Hyvä testi on hymytesti; kuinka moni yrmynaama hymyilee takaisin kun hymyilet heille?
    Betoni ON kaunista. Tein tänä kesänä ämpärin pohjalla askelkivet pihaan. Pitäisi vielä tehdä muutama kakkukin kun löysin kadoksissa olleen (betoni)kakkuvuoan. Semmoinen lättänä kakkuvuoka on kaunis kukkaruukun alusta! Kannattaa nuo metalliset vuoat ainakin öljytä kevyesti ruokaöljyllä niin irtoavat helpommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo askelkivivinkki on hyvä! Kiitos. Taidan muuten mennä Fidaan etsimään ensin sopivia muotteja. Menevätkö ne sankot muuten sotkuisiksi, jos ne käsittelee ensin öljyllä?

      Poista
    2. Pikkuisenhan ne sotkeentuu vaikka vaan talouspaperilla öljyäisi. Siis se betoni ne sotkee. Käytin meidän rähjäisimpiä remppasankkoja, joista osassa oli hiushalkeamia eli eivät olleet enää vesitiiviitä mutta tähän hommaan ihan passeleita.
      Metallivuoat kannattaa sitten öljytä paremmin kuin vain sipaisemalla...

      Poista
    3. No enpä sitten ota uusimpia sankoja tuohon hommaan. Kiitoksia vinkeistä! :)

      Poista
  3. Joo, ehdottomasti ei kannata laittaa betonitaikinaa sellaiseen saviruukkuun ja kuvitella, että se kivasti irtoaa siitä, plups. Ei irtoa.

    VastaaPoista
  4. Ihanan positiivinen postaus. Kiitti piirakkavinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä sitä saa tällaisia ahaa-elämyksiä kesken vesisateen. Silloin on hyvä jakaa fiilis! :)

      Poista
  5. Kuulostaa hyvältä, että arki rullaa ja maistuu! Loistavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin olen nauttinut viilentyneistä keleistä, vaikka se hellekin oli kyllä ihan mun juttu. Mutta nämä Suomen neljä vuodenaikaa ovat hyvä juttu!

      Poista
  6. Juu, oma asenne vissiin vaikuttaa kaikista eniten! Useasti joku ihmettelee, että miten mä jaksan olla noin positiivinen koko ajan..? Mutta kun ei ruikuta ja ajattelee lähinnä vaan parasta, niin eihän sitä voi olla naama kippuralla :)

    Nää oli kyllä niin namut kuvat taas sulta♥ Ihanaa syksyä sinne muutenkin, t. äiti ruuhkavuosissa, jolla ei oikein tää bloggailu ny ota sujuakseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla linee kivaa ruuhkaa siellä mieluisten opintojen ja arjen muodossa! Tsemppiä ja peukutellaan, että pysytte terveinä! Täällä melkein koko perhe perusflunssassa, mutta no, tää on sitä arkea myös ja menee ohi!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!