perjantai 22. elokuuta 2014

Bucket list

Luin viikolla syyskuun Oliviasta juttua Minna Parikasta. Hän oli käynyt läpi burnoutin, ja sen jäljiltä oli syntynyt "bucket list". Tiedätkö mikä se on? Minä en tiennyt, mutta nyt tiedän.

Bucket list tulee sanoista heittää veivinsä eli kick the bucket. Listaan kirjataan asioita, joita halutaan tehdä elämän aikana. Suomeksi se voisi olla vaikkapa toivomuslista, mikä tosin kuulostaa vähän pehmolta.

Minä jäin miettimään omaa listaani, ja sain samalla hyvän inspiksen. Listaani kuuluvat ainakin nämä asiat:
- läsnäolo lasteni elämässä
- aktiivinen parisuhde
- mielekäs työ.

Ajattelin jatkaa listan mietintää viikonlopun rauhassa, mutta tässä varmaankin ovat ne tärkeimmät. Ja kun ne kirjaa ylös, lista toimii vähän niinkuin aarrekartta: asiat pysyvät mielessä.

Minulla on ollut loistava arkinen viikko. Alkuviikon tsemppaus toi selvästi positiivista energiaa tupaan. Monia hyviä uutisia ja kohtaamisia...

Mukavaa viikonloppua!

I read an article about Finnish shoe designer Minna Parikka. After burnout she had made a bucket list. Do you know what it means? It´s about things that you still want to do in your life. 
I started thinking about my list and found three things at first: being involved in my children´s life, an active relationship with my husband and a work that means something to me. This is a good beginning...
Have a nice weekend!

8 kommenttia:

 1. Blogistasi välittyy nyt kyllä sellaista positiivista energiaa, hienoa :) Mielenkiintoinen tuo lista-ajatus, luulenpa että omalta listaltani löytyisivät nuo samat asiat kuin sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelin jatkaa kyllä tuota listaa vähän materialistisemmilla jutuilla, kunhan tässä ehdin. Harrastuksia, terveyttä, asumista yms...

   Poista
 2. Perhe, ystävät, mieleinen työ, olla läsnä elämässä sen kaikilla osa-alueilla. Olla sinut maailman kanssa niin, ettei tarvis potee huonoa omaatuntoa? Siinäpä ne.

  Jeps, hienoja sanoja, toivottavasti toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ne listaa, niin ne ovat aktiivisesti mielen päällä. Ja siträ myöten toteutumismahdollisuudet ovat suuremmat kuin vain jos elelisi ajattelematta suuremmin aihetta... Näin uskon minä! :)

   Poista
 3. Ajatukset jää alitajuntaan kun ne kirjaa ylös. Löysin hiljan oman listani jonka olin kirjoittanut n.14 vuotta sitten ja aika paljon sai rustata yli, osa on jo tapahtunut, osa tapahtumassa parhaillaan. Sun kuvista ja ajatuksista välittyy hieno asenne elämää kohtaa. <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus. Nyt pistit meikäläisen ajattelemaan. Muutama vuosi sitten, kun vielä kärvistelin edellisessä työpaikassani, kirjoitin ns aamusivuja. Se oli terapeuttista ja auttoi mimua uskomaan itseeni. Tämän postauksen myötä syttyi ajatus aloittaa aamusivujen kirjoittaminen uudelleen. Mutta se on vasta ajatuksen asteella, joka sekin on jo hyvä alku. Postauksesi ovat jollain lailla muuttuneet, niistä tulee lukijalle hyvä mieli. Tykkään seurata blogiasi. Mukavaa elokuun viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi!

   Olen kirjoitellut blogia sen verran monta vuotta, että kaipa se blogi muuttuu kirjoittajansa myötä. Kasvua tai jotain...
   Ei muuta kuin aamusivujen kimppuun!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!