lauantai 30. elokuuta 2014

Valoa tupaan

Olemme asuneet kodissamme yli viisitoista vuotta. Alussa teimme pientä pintaremonttia, ja vuosien saatossa olemme tehneet muutaman isommankin rempan. Keittiö siirrettiin kokonaan uuteen paikkaan niin että olohuone-keittiö on nyt yksi suuri tila. Tykkään tästä ratkaisusta kovasti, mutta minua on vuosien saatossa harmittanut se, että olohuoneen pinnat jäivät alunperin laittamatta.

Mutta nyt minä huitelen maalipensselin kanssa. Maalaan olohuone-keittiön ruskean lautakaton valkoiseksi. Luvassa on siis valoisa syksy! Meillä ei kaamos iske!

Aloittelen maalaamalla tummempaa puuta olevat välit pensselillä ja vedän vaaleammat lankut lopuksi telalla. Minulla on ensimmäistä kertaa käytössä kattomaali, ja kyllä huomaa, mistä on se on saanut nimensä. Se ei valu! Erittäin siistiä hommaa.

Laittelen lisää ennen-jälkeen kuvia, kunhan homma etenee. Mutta näyttää hyvältä jo nyt! Samaan projektiin kuuluu myös tilan valaisimien suunnittelu uusiksi. Siinä voisin kaivata apuanne...

Ihanaa aurinkoisen siivouspäivän jatkoa! Minä pakkaan kohta auton ja hurautan konttikirppikselle!

I´m painting the ceiling of our living room-kitchen. It´s been brown and very dark. I can´t wait to see the light that a white ceiling brings with it!

8 kommenttia:

 1. Wautsi wau! Onpa kiva nähdä ennen ja jälkeen kuvia;) En olekkaa tiennyt on erikseen kattomaalit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nimenomaan katoille suunniteltuja maaleja. Eivät valu pensseliä pitkin alaspäin. Minäkin olin miettinyt huivin laittamista yms., mutta ei ollut vaaraa...

   Poista
 2. Katon maalaaminen on kyllä kamalinta mitä tiedän. Jotta tsemppiä. Ja lopputulos onneksi palkitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinamies lupaili onneksi niska-hartiahierontaa, kun minä hoitelen tämän katon... Pikkuhiljaa! Kiitos!

   Poista
 3. Katon maalaaminen vaaleaksi onkin varmasti hyvä idea! Täällä odotellaan jo jälkeen -kuvia, mutta ei stressiä maalausurakan kanssa ;). Varovasti kannattaa ottaa. Nm. niskansa melkein hajottanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tässä on melkoinen urakka ja olen ajatellut, että jos vaikka syyskuun aikana valmiiksi... Täytyy tosin muistaa ottaa niitä ennen-kuvia ennenkuin on valmista. :) Minä ajattelin ottaa pienissä erissä just senkin takia, että ei niskat mene ja ei kyllästy hommaan.

   Poista
 4. Meillä on ihan samanlainen katto. Pitäisiköhän kanssa ihan itse ruveta, kun on hyvät maalitkin. Miten on tuo peitto. Kun tehtiin meillä remonttia, remonttireiska sanoi, ettei tällaista vanhaa kattoa kannata maalata, koska siitä ei saa ikinä tasaisen valkoista, vaan tulee harmaata ja laikukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näyttää siltä, että yksi maalikerros riittää ihan siistin peittävään pintaan! Ehkä sitten telalla vedän kaksi kerrosta jos tarvitsee, mutta noissa väleissä yksi kerros ainakin riittää. Go for it! Ja kunnon kattomaalia pintaan!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!