keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Rojuterapiaa ja fengshuita

hapsutkin suorassa

tuoreita kukkia

kynttilänvaloa

uusia kynäpurkkeja

askartelua

vain kaksi kässäkoria

väriterapiaa

pölytön makkarinlamppu

luomua
lisäpotkua hommaan

Aloittelin tätä vuotta kovasti uhoten tekeväni suurta karsintaa kotona. Tammikuu muuttui helmikuuksi, enkä saanut mitään aikaiseksi. Tsemppi hävisi ja mietin, mistä saisin sen takaisin.

Viimeviikkoinen kirppismyynti sen sitten palautti. Vastentahtoisesti hinnoittelin alkuun valmiiksi edelliskuukausina kasaamiani kamoja. Kun kauppa alkoi käydä, aloin kaivella kaappeja ja simsalabim: kirppismyynnin lisäksi kasailin samalla vaivalla säkillisen kamaa kiertoon!

Makuuhuoneessa pyyhkäisi samalla siivousaalto, kun sain kirppiskassit pois pölyjä keräämästä. Innostuin kiipeilemään katonrajaan ja pyyhin pölyt myös lampusta ja korkeiden vaatekaappien päältä. Kymmenessä vuodessa kertyy muuten aika hyvä määrä pölyä, ja muutama "aarrekin" löytyi!

Kirjastosta tarttui mukaan fengshui-kirja, jota lueskelin ajatuksella muutamana iltana. Minä olen enemmän sellainen maalaisjärjellä ajattelija, joten moni fengshuin ajatus tuntuu aika korkealentoiselta ja suorastaan huuhaalta, mutta kyllä päähän tarttui moni hyvä idea!

Olisikohan kevättä rinnassa?

In the beginning of the year I decided to reduce the amount of stuff at home radically. Somehow January went by and I didn´t do anything about it. Last week I had booked a table at a flea market. And I found the inspiration. I´ve organized our home and got rid of a lot of stuff! Happy happy!

30 kommenttia:

 1. Varma kevään merkki. Mäkin olen laitellut kovasti kodin nurkkien fengshuita kuntoon. Ja vaikken koko fengshuin ideologiaa täysin allekirjoita, niin on siinä vaan sellainen ihme, että mielikin on parempi kun turha tavara on saatu kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kumma juttu siinä on, että kun ne romuläjät pienenevät ja vaatekaapit menevät paremmin kiinni, mieli kevenee... :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja kevätunnelmat :) Kyllä valo tekee ihmeitä, tuntuu itsestäkin, että virtaa riittää paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkoon tämä siis valovirtaa! Tosin nyt täytyy tankata valoa viikonloppua varten, kun luvassa oli taas sateista ja harmaata.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Minun työpistehän se siinä, tosin sama toimii myös perheen ruokapöytänä aina välillä...

   Poista
 4. Hyvä hyvä! Fengshuit tekee aina terää! Ehkä niissä "korkealentoisimmissakin" jutuissa on ainakin ripaus maalaisjärkeä!?! Vai miten sitä kukaanylipäänsä tätä elämääkään pystyy selittämään.;)

  Hyviä raivaus-hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä naureskelen sille rahapuu–kolikko-jutulle. Ei siinä hirveästi maalaisjärkeä ole, mutta ei se haittaa! Antaa palaa vaan, siellä ja täällä! :)

   Poista
 5. Mä juuri tänään mietin miten on akvaarion sijoittaminen feng shuin kannalta, kun haluaisin sen lastenhuoneeseen :)

  Keväällä tulee kummasti raivausfiilis, se on aika hauskaa ja hassua, kun se puskee joka vuosi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvaariossahan on hyvää vettä, kasveja ja kivielementtiä. Siis hyvä juttu, kunhan pitää sen puhtaana. Muuten tulee huonoa energiaa... Ja sijoittelusta en kyllä osaa sanoa, mutta testaa! Ja raportoi... :)

   Poista
 6. Iloisia nuo purkit :)
  Itse olen myös maalaisjärjen edustaja, vaan kyllä se vaan niin on, että energiat kiertää paremmin kun turhat rojut ovat poissa. Eikä auta edes että ne olis vaan kaapissa ;) täällä pitäisi myös tehdä ihan olan takaa tyhjennystä, mutta saas nähdä miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitoin vanhat purkit kiertoon ja kaivoin uudet lempparipaperit/tapetin esille. Piristää ilmettä! Se tyhjennysfiilis tulee sitten aikanaan... Mulla se on vielä jatkunut, ja nyt pitää fiilis hyödyntää! Eilen kannoin paperinkeräykseen valtavan läjän lehtiä ja katalogeja.

   Poista
 7. Ihanaa väriterapiaa! Kuis laskiaisen myyjäisissä meni? Mulla surua lähipiirissä, joten käsityöt ja postaukset nyt vähissä :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia sinulle surun keskelle! Käsityöt ja postaukset ehtivät sitten joskus! Iso hali!

   Poista
 8. Ihanat purkit esikoilla!!! Meillä näyttää olevan sama maku GG lattekuppien kanssa. Mun lemppari on sininen valkoisilla palloilla ja heti toisena tuo raitainen :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään nimenomaan noista pilkku- ja raitamukeista. Kukkamukit ei oo niin mun juttu. :)

   Poista
 9. Kivat nuo kukka- ja kynäpurkit! Keväällä tulee jokin ihme siivousvimma... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollaiset purnukat piristävät mukavasti ja ovat niin helppoa ja halpaa hupia!

   Poista
 10. Ompas siellä ihana punainen puusohva. Bongasin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on uudella paikalla uudehkon pöydän äärellä. Tykkään minäkin, ja yllättävän toimivakin se on!

   Poista
 11. Ihanaa, että olet saanut kevät-auringon putsaus-pistoksen... minäkin odottelen uutta aaltoa, joka tammikuun jälkeen pääsi lopahtamaan.
  Ihanan rento tunnelma sinun kuvissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään se tulee aaltoina! Ajatteles jos koko ajan olisi päällä, niin kohta olisivat kaapit tyhjinä! :)

   Poista
 12. Jopa minäkin kiipesin yläilmoihin tänään ja kirkastin kristallikruunun kristallit, ihmeitäkin ilmeisesti tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on selvästi liikkeellä! Nautitaan olotilasta niin pitkään kuin sitä jatkuu! :)

   Poista
 13. Hui! Mistähän tännekin löytyisi moinen järjestelyinto? Sitä todella tarvittaisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä aikanaan teillekin asti saapuu, kunhan esität kutsun! (Haepa vaikka kirjastosta Fengshui-kirja ekana...)

   Poista
 14. Täällä vähän samanlainen rojuterapia-meininki... Varma kevään merkki. :) Kuinka helpottava onkaan se tunne, kun ylimääräisestä ryönästä pystyykin luopumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän ihmeissäni, mistä tämä "siivous-flow" ilmestyi! Mutta onneksi noita kaappeja ja nurkkia riittää! Raivaamisintoa ja mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!