torstai 13. maaliskuuta 2014

Kevättä etsimässä
Olimme eilen eskarineidin kanssa ulkona etsimässä kevään merkkejä. Aurinko paistoi ja me kiertelimme metsiköitä ja purojen laitamia. Leskenlehdet odottelevat vielä viisaampina, mutta kovin keväiseltä kyllä tuntui.

Linnut liversivät ja aurinko paistoi jo niin lämpimästi, että kotipihalla puhdistimme terassin ja kaivoimme ensimmäiset kalusteet esiin. Terassi korkattiin välipalalla.

Meillä kevät on saapunut myös lautasille. Viileän kauden jälkeen minullekin alkaa maistua salaatti. Olen talvisin keittojen ystävä, pelkkä salaatti jättää vilun. Nyt kokoan lautaselle kaikenlaista kaapista löytyvää. Eilinen yllättäjä oli raastettu kesäkurpitsa, maistui oikein namilta.

Välipalaksi meillä napsitaan pähkinöitä. Ostin jo syksyllä Lidlistä pähkinäsekoituksia isommille koululaisille evääksi. Terveellisten kuivaeväiden löytäminen tuntuu välillä aika vaikealta.

Vähän aikaa sitten idättelin ensimmäiset sinimailaset, ja nyt ikkunalaudalla on herneenversoja tulossa. Pitäisi varmaan laittaa seuraava erä jo tulemaan. Nämä eivät pitkälle riitä!

Mitäs keväistä teillä harrastetaan?

EDIT: Tänään torstaina ne ekat leskenlehdet sitten tulivat lenkillä vastaan. Ihkuja!

Spring time. Sunny warm weather and singing birds. Spring time on our plates. Green and healthy.

13 kommenttia:

 1. Kiitos inspiraatiosta, heti seuraavaksi herneet itämään! Samaten pelakuut odottavat leikkuuta autotallissa!

  Ihanat kuvat, mukava retki! Ulkona on ihana ilma, mutta podemme Oskarin flunssaa sisätiloissa. No, tuleepahan tehtyä joitakin kotihommia tässä ohessa, Kivaa viikkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. kävin kurkkailemassa edellisen kommentit, mutta mun viesti on näemmä mennyt taivaan tuuliin?? Artekin pöytää vaan ihailin ja kaikkee muutakin ihanaa! :)

   Poista
  2. Höh, minnehän se oli hävinnyt. Ei näkynyt roskaposteissakaan. Toipumisia sinne Oskulle! Ei kun idättämään!

   Poista
 2. Kivoja kevätpuuhia. Itekin just katselin, että voisi nostaa pihakalusteet ulos. Nyt pitäisi mennä kahvikupin kanssa terassille kun viikonlopuksi on luvassa kaameaa keliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nautin eilen teetä (ja neidit mehua) pihalla. Ihan tarkeni jo, kun terassi on suojassa tuulelta. Katsotaan, ollaanko viikonloppuna taas pulkkamäessä. Mua ei haittais sekään! :)

   Poista
 3. Tänään näin lenkillä ekat leskenlehdet..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama täällä! Naapurikylälle asti kun juoksi, niin siellähän niitä! Ihania!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kevättunnelmissa siellä ja täällä! Nautitaan nyt ainakin hetki...

   Poista
 5. On kyllä niin ihana ilma ollut tänäänkin, tekisi mieli vaan olla pihalla, keväässä! Harava heiluu ja oksasakset napsuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä ihan puutarhanhoitomoodissa. Mutta orvokeista haaveilen jo puolisalaa...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!