maanantai 25. marraskuuta 2013

Pintakäsittelyä vailla







Meillä on uusi keittiönpöytä. Juuri se vanhoista lattialankuista tehty, jota esittelin puolivalmiina levynä jo loppukesästä. No, nyt se on kotona, ja jalatkin on asennettu. Vielä puuttuu pintojen käsittely.

Apinamies rakensi tuon kannen kesäkodin kunnostuksesta jääneistä vanhoista lattialankuista. Jalkaa pohdimme pidempään, ja lopulta päädyimme kokeilemaan kotona ollutta vanhan pöydän jalkaosaa. Sen saikin purettua yllättävän helposti, ja nyt levy on jo paikallaan.

Ajattelin maalata jalkaosan valkoiseksi. Pöytälevy saisi olla vaikka tuollaisenaan, mutta eihän se pysyisi käytössä siistinä, joten jonkinlaisen pintakäsittelyn se vaatii. Koska lankut on alunperin käsitelty vernissalla, pysymme yhäkin öljyssä. Sävytämme pöytää ensin hivenen valkoisella, että öljy ei kellastuta pöytää.

Tuolit ovat sitten mietinnässä seuraavaksi. Maalaisiko nämä nykyiset mustiksi? Vai osan mustiksi ja osan valkoisiksi? Ajattelin tuohon seinän puolelle kuistillamme olevaa vanhaa selkä- ja käsinojallista puupenkkiä. Olisikohan se kovin epäkäytännöllinen? Apinamies ei ole siitä kovin innoissaan. Mutta ehkäpä kokeilemme kuitenkin.

Ihanaa aurinkoista viikon alkua!

We have a new kitchen table. My husband made it of old floor timber. Now it only needs some paint. I´m just wondering what to do to the chairs... 
Have a lovely week! The sun is shining and it´s a little bit frosty!

27 kommenttia:

  1. Meillä oli joskus penkit pöydän vieressä kun mukulat oli pieniä...lapsilla se vielä menettelee, kun liikkuminen on ketterämpää...mutta kun alkoivat kasvaa ja pöydästä nouseminen / penkille tuleminen alkoi viedä enemmän tilaa, hankittiin tuolit. Ja vieraillekin on ehken kivempaa (varsinkin naisilla jos on hame päällä) nousta / istuutua tuolille kuin penkille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin hieman epäilen, että tuo penkki ei ole käytännöllinen, mutta taidetaan kokeilla silti. Siitä tulee kivat joulufiilikset, kun siinä on kiva punainen, kulunut maalipinta!

      Poista
  2. Vielä edelliseen, että tosi kivan näköinen pöytä, itsekin moisesta haaveilen...ja juu, musta / valkoiset tuolit vois kaveriks sopia

    VastaaPoista
  3. EI voi muuta sanoa, kuin wau mikä pöytä!!! Täällä ollaan kateudesta vihreinä =)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Odottelen vielä inpsistä noille käsittelyille, mutta tykkään kyllä jo nyt. Tosi vahakangas visusti suojana...
      Mukavaa tiistaita!

      Poista
  5. Ihana! Kiva nähdä mitä päätät tehdä tuoleille. Vaikea valinta.
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätöksen jälkeen pitää löytää vielä se inspis... Ja kun kaikki tapahtuu täällä kotona sisällä, ei ole maalaustilaa... :)

      Poista
  6. Mainio ratkaisu! Minä kanssa odotan mitä tuoleille tapahtuu. :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vaan odottelevat mun päätöstä. Missäs ne vinkit ja mielipiteet? Mitäs siis ehdotat? :)

      Poista
  7. Niin kivoja postauksia sinulla monta, jota en ole ehtinyt lukea. Nyt kerralla sitten enemmän fiiliksiä. Heti innostuin kirjoista ja joulutori näytti kivalta (jouluteeseistäni huolimatta :)). Ja nyt tuo pöytä. Kiva on, öljy on hyvä vaihtoehto. Jalat ovat valkoisina varmasti toimivat, jos et sitten jaksa niitä alkaa putsamaan. Vähän sikliä ja hiomapaperia perään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putsaus olisi yksi vaihtoehto, mutta pelkään, että jalat olisivat silti häiritsevästi eri sävyiset kuin pöytälevy... Ehkäpä tässä vielä pohdin asiaa tovin! :)

      Poista
  8. Komppaan muita - ihana pöytä. Tukeva ja rouhea. Ja nuo jalat sopii hyvin kokonaisuuten. Eivät nekään mitkään rimpulat ;)
    Ja mitä valonsäteitä muissakin kuvissa - onneksi välillä on näitä aurinkopäiviä! Lisäävät energiaa kummasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin tuo vanha runko tosiaan sopi tuohon uuteen pintaan. Ja kun värit saadaan kohdilleen... Eilen oli niin ihana kamerapäivä! Heti aamusta!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tervetuloa lukijaksi apinalandiaan! :)

      Poista
  10. Melkein olin 300. lukija :)
    Aivan upea pöytä,kertakaikkiaan! Jo tuollaisenaankin,ilman käsittelyjä mutta ruokapöytänä varmaan vaatii jotain pintaan :) Kiva blogi sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa apinalandiaan! Kiitos, minäkin tykkään jo nyt pöydästä ihan hirmusti! Voi olla, että arkena vahakangas on ahkerassa käytössä, mutta en kyllä ajatellut säästellä pöytää. Mutta ensin se öljy... :)

      Poista
  11. Todella hieno ja kivan rouhea pöytä :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta rouheudesta ja ajattelin käsitellä pöydän niin, että se rouheus ja puun olemnus säilyisivät. Katsotaan miten onnistun... :)

    VastaaPoista
  13. Moi! Kiva pöytä, terveiset tekijälle Fiskarsin Kellotornista! Mitä jos maalaisit pöydän jalat ja tuolit kaikki samalla värillä, esim. valkoisella tai vaalean harmaalla (esim. Uulan "sammal") tai vaalea jäänsininen... Musta on aika kylmä ja kova väri tuoleihin mun mielestä. Itselläni on pari mustaa tuolia, eikä koskaan tee mieli istua niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä idea vaikkapa tuo vaaleanharmaa... Minuakin mietityttää tuo musta. Voi olla myös, että mustasta näkyvät lommot aika pian... Taidan hetken pohtia tätä valintaa, ja kai sitä täytyy kysyä tuolta asuinkumppanilta.
      ps. Tulen pian testaamaan ne mustat tuolit. :)

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!