maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pohjoisen taikaa


Löydätkö telkänpojan?
Vietimme viikon pohjoisessa vanhoissa kotimaisemissani. Isommat lapset menivät viikon etukäteen vähän niinkuin kesätöihin. Isossa puutarhassa riittää hommia.

Nautimme kauniista kelistä ja luonnon rauhasta. Kalastelimme, poimimme marjoja ja hepostelimme. Kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni raveissa. Hauskaa, heppahöperöiden neitien kanssa!

Taas kerran ihmettelin sitä eroa, mikä on pohjoisen ja etelän välillä, maaseudun ja kaupungin välillä. Kiire ei ole vielä tehnyt pesäänsä joka kolkkaan. Eron huomaa toki ihmismäärässä ja liikenteessä, mutta myös yksittäisten ihmisten kanssa toimiessa. Tiedät varmaan tunteen!

Nyt tavoitteenani on säilyttää siitä rauhasta pikkuinen hitunen täällä etelän menossa ja meiningissä. Alkavan elokuun hulinoissa voin hetkeksi palata pohjoisen lenkkipoluille, joissa kuljin keskellä hiljaisuutta poron jäljillä.

We spent a lovely week in Northern Finland. Peaceful living, nature and lovely weather. I´m keeping a little piece of that peacefulness somewhere inside me now that we´re back home and about to start school stuff and all...

6 kommenttia:

 1. Tuo talli näytti houkuttelevalta :-)

  Muuten leipäteksti oli nyt tosi tosi pientä, vai onkohan mun koneessa joku asetus väärin. Piti suurentaa näyttöä. Nimimerkillä näköjään kohta lukulaseja tarvitseva :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein kiva, edullinen paikallistalli!

   Onko fonttikoko nyt parempi vai jo liian iso? Vaihdoin joku aika sitten fonttia ja sen myötä luettavuus näköjään kärsi...

   Nähdään perjantaina!

   Poista
 2. Tuosta kiireettömyyden tunnusta pidän pienissä paikoissa ja ihmisistä, jotka juttelevat tuntemattomillekin ja hymyilevät :).
  En tajua miten aina kehitän kiirettä itselle. Ajaudun tekemään "omia juttuja" ja sitten onkin kiire niissä sovituissa menoissa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, että miten sitä sais hyvän fiiliksen syksyllä säilytettyä, kun kalenterissa pukkaa menoa... Mutta ehkäpä pitää ottaa sitten niitä "menottomia" päiviä eli olla täyttämättä kalenteria liikaa! Hmmm...

   Poista
 3. Kauniita maisemia♥ Itä-Suomessa sukuloidessa oon huomannut saman kiireettömyyden kanssa. Ihmiset on ystävällisempiä ja tulevat enemmän tykö. Me ollaan täällä Varsinais-Suomessa semmosia ihme jäyhiä jököttäjiä.. ;)

  Ravit, jee! Totositteko? :)

  (Ps. kyllä ny näkee lukea!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätettiin totot tällä kertaa väliin ja ihmeteltiin vaan ihan perusjuttuja, kuten sitä lähtöä vauhtirenkaineen... =)

   Ny näkee lukea, mutta onko jo liiankin iso fontti?

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!