lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mustikkametsässä

Kesä on kääntymässä ehtoopuolelle. Kesäkodissa hepokatit sirittävät. Uskomaton tunnelma. Kukat keskittyvät siementen valmistamiseen ja metsissä sato alkaa olla valmiina poimittavaksi.

Mustikoiden lisäksi metsästä löytyi mahtavia vadelmia. Yhtään kantarellia ei vielä näkynyt, mutta ehkäpä viime päivien sateet houkuttelevat nekin esiin. Kylläpä marjastus tuntui taas mukavalta. Terapiaa...

Lomailimme tällä kertaa muutaman päivän pikkuporukalla vain kahden lapsen kanssa. Hassua.  Ja hiljaista. Metsissä vaeltelun lisäksi selailin hieman sisustuskirjoja ja jopa toteutin muutaman projektin. Mutta niistä lisää myöhemmin.


The summer is turning into end. Forests are full of berries. Blueberries and raspberries this time. And a lovely atmosphere, kind of therapy...

23 kommenttia:

 1. The scenery looks beautiful, magic and romantic! Great pics!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, the forest is a great place with it´s big trees and all...

   Poista
 2. Haikeeta, mutta niin totta. Kesä on kohta ohi! Mutta onneksi syksykin on ihana vuodenaika:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä myös ihana vuodenaika, mutta tietty haikeus on kyllä mielessä...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla metsässä on kyllä kiva, rauhallinen fiilis.

   Poista
 4. Hei! Kesähän on vasta puolessa välissä, onhan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Keski-Euroopassa koululaiset kohta vasta aloittelevat lomiaan... Meillä suomalaisilla vaan on niin eri kohdassa kalenteria tuo kesä! =)

   Poista
 5. Ihanat marjatunnelmat, niitä on täälläkin poimittu, harmi ettei vielä ole vadelmaa, eikä näytä paljon tulevankaan...muutama viikko vielä lomaa ja ohjelma senkun tiivistyy ja unirytmi on ihan sekaisin, ehkä tästä vielä toimerrutaan töihin ja kouluun ja saadaan rytmit kuntoon...aurinkoa viikonloppuunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas mustikkaa oli vain paikoitellen ja vadelmaa taas yllättävän paljon. Aurinkoa sinnekin!

   Poista
 6. Porin lähellä mökillä oli mustikat todella harvassa. Hassua, tein just saman tapaisen postauksen :-) Harkitsin, jos lähtisi jonnekin Porkkalan suuntaan katsomaan, olisko marjoja. Pitäisi keksiä joku hyvä apaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään mikään megamustikkasato ole. Tuo lähimetsä vaan on niin "mustikkavarma", että aina saa perussadon pakkaseen. Vattuja oli enemmän. Kuivuus varmaan vaivaa mustikkaa...

   Poista
 7. Ihan samat kesäpuuhat meilläkin. :O) Keppiheppailua, mustikoita, vähän vattuja ja kuukauden tauon jälkeen poikkesin myös kirjastoon. Tosin mun korista löytyy puutarhakirjoja ja työn alla on taas yksi koulujuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis kans kiertää puutarhakirjahyllyn kautta. Jospa inspis kukkapenkkien uusimiselle löytyisi sieltä! Nyt on vaan niin kuivaa, että ei tee mieli kovin istutella uutta. Mutta kohta varmaan tulee märempiä kelejä.

   Poista
 8. Mä pidän kynsin ja hampain kiinni vielä kesästä. Ehkäpä siksikin, että neljästä lomaviikosta vasta yksi on takana. Ja haluun uida ja ottaa aurinkoa mökillä vielä monta viikkoa =) Tosin mikään ei voita elokuista kuutamouintia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saa mitä tilaa, eli ensi viikolla hellettä luvassa! Aika kiva! Mukavia lomaviikkoja sulle!

   Poista
 9. Mustikat ovat ihanan pulleita ja maukkaita, kävin viikonloppuna niitä vähän poimimassa. Ja löysimme ystäväni kanssa kanttarellejakin, tai siis ystäväni löysi, minä kävelin sujuvasti kaikkien ohi ;)

  Ihania kesätunnelmia :) Voi hyvin!

  VastaaPoista
 10. Esikoinen sai eilen raivarin, kun laskeskelin monta päivää on enää koulun alkuun; olen kuulemma ihan tyhmä kun en tajua, että ei kesä voi vielä loppua. Hän kuulemma ainakaan mene vielä kouluun...

  Mekin käytiin tänään lasten kanssa pikaiseen metsässä. Saaliina oli ihan kiva määrä vattuja, muutama mustikka ja pari kanttarellia.

  Terveisiä täältä Asikkalasta!

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että meillä osin jo odotellaan koulun alkua. Loma on ollut pitkä ja kamuja on ikävä.

   Mutta nautitaan vielä hetki! Mukavaa elokuun alkua!

   Poista
 11. Namskis, sinne metsään mieleni myös mennä :) kunhan tässä ehtii, huomenna jo ehkä! pihassa pensaat vadelmia pullollaan...mutta mustikat ne olisi ihan parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, miten mustikoiden käy, kun on niin kovin kuivaa... Toivotaan, että niitä vielä löytyy ja ovat hyvälaatuisia! Mukavia metsäretkiä!

   Poista
 12. Miten ihanat tunnelmat♥

  Tänä aamusta oli itselläni ensimmäistä kertaa syksyolo. Mutta ei se tuntunut ollenkaan pahalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä myös kivaa aikaa! Eihän tällaista aurinkoa ja hellettä jaksaisi kaiken aikaa, eihän??? =)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!