lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesäväsy


Koululaisten 10-viikkoinen kesäloma on pitkä! Leppoisan lomailun ja nautiskelun keskellä iskee välillä väsy. Siis äidille. Elo tuntuu menevän viihdyttämiseksi ja ohjelman keksimiseksi, että lapset eivät tappelisi koko aikaa. Puhumattakaan siitä, että koko ajan on iso lauma ruokittavana. Päätin tosin heti alkukesästä, että kahta lämmintä ruokaa en päivittäin väännä, vaan osin mennään valmisruokien ja oikopolkujen kautta. Isoja annoksia kerralla ja tuorekasvisten syöntiä jämäruokien kanssa.

Alkuviikosta lähdimme kolmen pienimmän kanssa Hankoon. Apinamies ahkeroi vielä töissä ja esikoinen oli ratsastusleirillä.

Hangosta lapset odottivat eniten sitä "megaisoa leikkipaikkaa". Kivahan se oli, mutta selkeästi kivointa oli kallioilla kiipeily ja seikkailu. Tallailua, jätskiä ja muutama kiva kirppis. Paluumatkalla vielä uimarantakeikka. Ihan kiva päivä ja illalla kaikkia väsytti!

Ensi viikolla poju potkii palloa Hesa Cupissa. Tytöille pitäisi vuorostaan keksiä jotain tekemistä. Osalla on kavereita kaupungissa, mutta osalla ei. Ottaisikohan mummo neidit yökylään?

Mites teillä? Onko koululaisten loma liian pitkä? Miten organisointi sujuu?

Here in Finland school kids have a long long vacation. Ten weeks! It´s a long period for families to organize schedules. My husband has been working and I´ve been busy and also tired with the kids. 
This week we visited Hanko, a lovely seaside city in the Southern Finland.

18 kommenttia:

 1. Vasy on taallakin valilla! Nahistelua ja mulla ei oo mitaan tekemista. Onneksi sentaan paaasiassa ihanaa lomaa! Sen avulla taas jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ne hyvät hetket auttavat jaksamaan... Lomailetteko mökillä jo?

   Poista
 2. Me ollaan oltu rannalla melkein joka pv ja siellä aika kuluu kuin siivillä ja mikä parasta se on ilmaista :D
  Hankoon olisi tarkoitus vielä tässä kesällä tehdä reissu, en ole koskaan ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykäähän Hangossa siellä huvila-alueella myös ihastelemassa! Rannalla viihdytään kyllä meilläkin. Onneksi on ollut lämmintä!

   Poista
 3. ..Kaikkeen voi väsyä, kivaankin. Terkut Tanskasta. Täälläkin välillä väsytään. lähinnä ipanoiden ininään, "jatkuvaan" kyläilyyn ja muiden nurkissa oleiluun. Tänään oli onneksi oikein rentoa. :) Hyvää kesää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva kyläily voi taatusti myös kyllästyttää välillä, varsinkin kun on lasten kanssa liikenteessä ja sitä joustoa ei ole niin paljon. Ihanaa reissun jatkoa teille!

   Poista
 4. Ihmeen hyvin kesä on mennyt vaikka olen ollut pääasiassa yksin lasten kanssa ja käynyt töissä. Mummu on autellut (ihanaa että on tukiverkot suht lähellä monen vuoden jälkeen). Nyt mies tuli kotiin lomalle ja hän saa vuorostaan toimia viihdyttäjänä ja arjen pyörittäjänä. ON kesä pitkä... mutta toissaalta ihanaa, että lapset saa lomailla. On se syksy-talvi-kevätkin sitten pitkä. Meilläkin Hesa Cupia ensi viikolla:) Ei olla ennen oltukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on taatusti ihan erilainen kesä kuin aiemmin. Toivottavasti sulla on edes vähän lomia puhuttuna...

   Mukavaa jalkkisviikkoa!

   Poista
 5. Ihana postaus!!! Avoin ja arkipäiväinen :)
  Meillä "vain" yksi koululainen, itse vielä pakerran töissä ens viikon, sitten alkaa mulla ja päiväkotilaisellakin vihdoin loma. Mies lomailee-työskentelee minkä yrittäjänä "joutuu"...
  Poika oli just mummujen ja pappojan ilona yhteensä 10päivää putkeen, tänään kotiutui ja sen kyllä huomas...huh, mitä tappelua-mielenosoitusta, 8veekin osaa olla aika hankala, kai se oli tsempannut siellä mummujen kanssa kun sitä niin kehuttiin ja nyt sitten kotioloissa taas vara näyttää kaikki tunteet ja reissunväsyn....
  Kyllä sitä lomaa kaipaa ja lomalta taas mielellään ottaa arjen vastaan.
  Paineet kaikkeen tekemiseen on aika kovia, kun joka suuntaan ihmisen ympärillä laukkaa.
  Me pakataaan ens pe auto piukkaan ja lähdetään pikkuhiljaa huristella kohti jäämerta; norjaa, ruotsia, hyttisiä, telttaöitä on luvassa.
  Saas nähä mitä tulee :))

  KIVAA LOMANJATKOA TEILLE ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, teidän reissusuunnitelma kuulostaa kivalta! Meilläkin on ollut vuosia mietinnässä pohjoisen autoreissu... Itse olen kyllä pohjoista reissannut jäämerta myöten, kun asuin vielä pohjoisessa silloin lapsuudessa.

   Ympäristön paineet on kyllä kovat lasten kesänvietossa. Ulkomaille pitäis päästä ja kaiken maailman landiat käydä läpi. Se tavallinen kesänvietto leppoisasti paikallaan tuntuu hävinneen.

   Ihanaa reissua ja lomaa teille!!!

   Poista
 6. heip! meillä olisi tarkoitus lähteä Hankoon ekaa kertaa ikinä! ja nyt kun kuulin että siellä on joku iso leikkipaikka sekä kirppiksiä niin osaisitko neuvoa miten ne löytyisivät? lapset arvostaisivat kovasti pitkällä kesälomareissullamme noita leikkipaikkoja ja minä kirppiksiä :) Löytyisikö googlaamalla vai onko sulla osoitteita tai jotain koordinaatteja antaa ekakertalaiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo leikkipaikka ja ranta kallioineen löytyvät Bulevardin toisesta päästä. Iso kiva kirppis oli Länsisataman puolella lähellä Lidliä, muutama talo Lidlistä eteenpäin. Kannattaa pyöriä myös huvila-alueella, jos hankoon menette. Paljon ihania taloja. Mukavaa reissua!

   Poista
 7. Meillä on täällä ihmeellisesti KAIKKI lapset pihapiirissä kotosalla. Kaikki kaverit siis. Sellaisetkin, jotka saattavat olla muuten hyvin usein toisella vanhemmalla tai muuten harrastuksissa. Meillä on hirveä meno täällä aamusta asti, 6-8 poikaa vetää täysillä :-) Mutta mietin just eilen, että onpa hyvä juttu. Ei ole yhtään tekemisen puutetta ja viihtyvät - vaikka kyl nää sitten tappeleekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yllättäen löytynyt kavereita, vaikka alkuun näytti että ketään ei ole paikalla. On sitten löytynyt vähän uudempia kamuja. Ja minä olen myllännyt pihalla, kun rakennetaan pieni varasto ja kasvit piti pelastaa alta.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Ihanaa lukea että muillakin nahistellaan! Meillä nämä neljä tuntuu tappelevan koko ajan keskenään jos ei ole koko ajan keksimässä jotakin.. Mutta jos vaan tekemistä löytyy niin sitten kyllä ihanaa kun saadaan olla koko porukka kotona! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu täällä. Onneksi sitä tekemistä on nyt yllättäen löytynyt ihan mukavasti. Ja tänään alkaa tositoimet hesa cupissa!

   Poista
 9. Oi voi, tiedän tunteen. Meillä loma on nyt vain reilut 6 viikkoa mutta kyllä siinäkin jo ehtii saamaan harmaita hiuksia jo lisää. Lasten kanssa "lomailu" ei usein ole lomaa vaan sitä "erilaista työtä". Näin koitan sen itselleni selittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä ajatellakin noin, ettei odota auvoista lomailua ja makoilua... =)

   Meillä on kaupunkiviikko sujunut yllättävän hyvin, kun tekemistä on löytynyt. Ensi viikolla sitten taas maalle vähän pienemmällä porukalla.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!