tiistai 26. maaliskuuta 2013

Keep it simple!
Minä olen aina tykännyt vanhasta KISS-periaatteesta. Keep it simple, stupid! Viimeisen vuoden aikana sanonta on palannut mieleeni yhä useammin ja nyt tajusin, että siinäpä hyvä ohjenuora tälle vuodelle.

Tämä ohjenuora pätee minun mielestäni hyvin moneen elämänalueeseen.

Se sisältää kovasti tykkäämäni rojuterapian. Koti siistiksi ja ylimääräinen roju nurkista pois. Joku voisi puhua myös feng shuista.

Pään sisällä tästä ohjenuorasta on myös hyötyä. Kun ajattelee yksinkertaisemmin, keskittyy tähän hetkeen. Sitku-, mutku- ja jos-ajattelu kuluttaa turhaan energiaa, eikä johda mihinkään.

Tätä voisi soveltaa myös ystävyyssuhteisiin. Keskity niihin, jotka tuovat positiivista energiaa ja jätä vähemmälle niiden kanssa oleskelu, jotka aiheuttavat mielipahaa ja hämmennystä. Myös turha miettiminen "Mitähän tuo tuolla tarkoitti..." -tyyliin on turhaa. Kysy ja puhu, jos asia ei tullut selväksi.

ps. Huomaatteko kuvista, että mulla on pääsiäiskoristeähky? Keep it simple, please!

I have a new mantra in my life! Keep it simple! It´s good in many areas of life. Home, work, relationships. In the photos you can see my simple Easter decoration.

18 kommenttia:

 1. Niinhän se menee! HUomaan kuitenkin itsessäni, että kun koristellaan niin sitten tehdään runsaalla kädellä. (runsas= lastentekemiä värikkyyttä, EI "grumeruureja"!

  Yksinkertaisen simppeliä, MUTTA ihanaa pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään koristeluissa yleensä pysy simppelillä tiellä, mutta nyt pursuaa vaan viikonlopun myyjäisten ja virpomisten jälkeen värit ja kuosit päästä. Pienen rauhoittamisen jälkeen ehkä pyhiksi sitten taas lasten askartelujen tuomaa väriloistoa!

   Poista
 2. Erittäin hyvät ovat ohjenuorasi!

  Nyt jään jännityksellä odottelemaan kolahtaako enää teille kutsua... Että tiedän lukeudunko niihin energiasyöppöihin vai energian jakajiin..;)

  Miten ois muuten kässäkerho keep it simple...=)

  VastaaPoista
 3. Pyöräytitkö munat ite vai onko kaupan munia? :)
  Yksinkertaisuus on vaan monissa jutuissa parasta. Niin ihmisissä kuin tavarassa. Itellä yläkerta-ahistus kaiken roinan keskellä, mutta saamattomuutta järjestelyrintamalla. Ehkä pääsiäisen jälkeen puhaltaa kevättuulet vaatekomeroon asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisuuteen on täälläkin pyrkimys, mutta eihän se ihan aina (hmmm) onnistu, kun elellään kuuden hengen taloudessa, suht ahtaasti. Ja kun sattuu rakastamaan kirppistelyä. ja ja ja...

   Poista
 4. Keep it simple sopii mulle mainiosti...paitsi kodin sisustuksen suhteen, siinä annan mennä ja ihan överiksikin jonkun mielestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee kausittain simppelisti ja välillä sitten rönsyten, kunnes kyllästyn. Mutta onneksi rönsyilynkin saa tehtyä suht pienillä jutuilla, että ei tarvitse laittaa sisustusta aina uusiksi!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. This is something that you´ll have to keep in mind and it´ll help you in your life! Let´s try!

   Poista
 6. Yksinkertaisuuskin on kaunista. Ei sitä aina tarvitse hurjaa tavaramäärää koristeuluihin ja sisustukseen. Itsekin voisin vähän harkita rojujen läpikäymistä ja karsimista! :) Siinä tulee vaan aina vastaan se perinteinen "kyllä tätä varmasti joskus jossain tarvitsen ja ehkä tää näyttää kivalta vähän ajan päästä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan samaa ajatusmallia itsessäni. Ensin täytyy saada sitä ajatusmallia muunnettua! Eli jos ei muuta asennettaan, ei synny tulosta. Ja haluaako tulosta... Tsemppiä sinne ja tänne rojuterapiaan!

   Poista
 7. Ja sitten sellaiselle, kuin minä eli laiskalle koristelijalle hyvä tekosyy. Minusta ihan kiva joulu tulee, kun laittaa olkipukin pianon päälle, hyasintin pöydälle ja kynttilöitä palamaan. Pääsiäinen menee vielä vähemmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospas oletkin minimalisti... Kuulostaa trendikkäältä!
   Leppoisaa ja rentoa pääsiäistä!

   Poista
 8. Kauniita, iloisia, värikkäitä postauksia♥ Tosin tykkään tästä vaaleasta ja yksinkertaisestakin :) Mukavia ajatuksia kaikenkaikkiaan! Miten teillä meni kevätmyyjäiset?

  Iloa pääsiäiseen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kyllä meni hetkeksi tuo värivimma ohitse, mikä on ihan kivaa vaihteeksi. Ihan touhukkaasti menivät myyjäiset! Värikästä pääsiäistä! Kotosalla taidatte olla tekin nyt?

   Poista
  2. Juuh! Ollaan. Meil alkaa VIHdoin olla rempat rempattu ja jäljet siivottu. Ehkä huomenna omaan saunaan, jippii! Koko vuos jo ooteltu :) Mutta jokin ihme plääh nyt vaivaa, kun mistään ei tunnu saavan kiinni. Häpeäkseni tunnustan, että ei viel pääsiäiskoristeetkaan paikallaan, paitsi mitä nyt osku toi eskarista.. huh minuu! :) Mutta kaipa se tästä, viikonloppu menee siivotessa ja järkkäillessa oskun synttäreitä varten, joten pään sisältökin varmaan selkenee!

   Hei oikein ihanat pyhät vielä kerran! :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!