keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Uusi namu






Minulla on kotona käynnissä rojuterapia, niinkuin monella muullakin tähän aikaan vuodesta. Olen käynyt kaappeja läpi ja saanutkin kassitolkulla tavaraa lajiteltua kierrätykseen. Kirppispöytäkin on varattuna. Alkuviikosta heitin kierrätyskasseja Fidaan ja ihan vaan pikaisesti kiersin kaupan läpi.

Niinpä, nyt meillä on uusi namu. Olen katsellut näitä retroleipälaatikoita ihaillen joissakin blogeissa, ja nyt mullakin on sellainen. En ole ihan vielä päättänyt, päätyykö se kesäkotiin vai jääkö se tänne kaupunkiin. Namu joka tapauksessa.
---
Minulla on eräs pahe. Yksi vain onneksi! Kerään kauniita keittiöpyyhkeitä, enkä raaski ottaa niitä käyttöön. Osa näistä kaunottarista on lahjaksi saatu, osa itse ostettu. Nyt ajattelin kysäistä teiltä, miten muuten näitä voisi hyödyntää kuin keittiössä kulahtamassa. Aika moni on ommellut näistä tyynynpäällisiä, ja yhden kivan ompelukoneen suojuksenkin olen nähnyt. Mitä muuta?

A couple of days ago I found this beautiful retro bread box in a flea market. I wasn´s supposed to buy anything, but what can you do... Now I wonder, if I keep it at home or take it to our summer house.


I have one bad habit. Luckily only one! I have collected many kitchen towels and saved them because I don´t want them to get dirty. Now I´m thinking of other ways of using them. I´ve seen pillows, but what else?

20 kommenttia:

  1. Moi, on se hieno! Mulla on turkoosi purkki samaa sarjaa. 70-lukua, Anita Wangel, Ira.
    Kivat noi liinat myös.
    Niistä vois tulla vaikka:
    Säilytyspussukka? Ompelukoneen huppu? Teepannun huppu? Muovikassijemma? Tilkkutäkki?

    VastaaPoista
  2. Hanni: Tuollaisessa pussukkakäytössä ne eivät ainakaan kulahtaisi heti. Uusi kässäpussukka? =) Täytyypä huvikseen googletella tuota Anitaa...

    VastaaPoista
  3. No on joo namu! Ihan just sun tyyliin! Ja keittiöpyyhkeet on namut myös, mistä löysit noin nättejä?

    Talvisia terkkuja tähän viikkoon!

    VastaaPoista
  4. Onpas aika ihana karkki tuo laatikko! Onnitelut löydöstä. Mulla on kanssa laatikko ollut jo hetken aikaa hakusessa, mutta ei oo osunu vielä kohdalle. Ehkä sitten joskus...

    VastaaPoista
  5. You had no choice for this bread box: it's really nice!
    Some of your kitchen towels can be made into pillows, it's a good idea .... and after you can buy new kitchen towels ;)

    VastaaPoista
  6. Hieno tuo laatikko, minulla on samaa sarjaa vihreä ja keltainen tarjotin.

    VastaaPoista
  7. Onnea löydöstä!
    Ja kivat keittiöpyyhkeet.
    Tervetuloa kurkkaamaan meidän makkariin. Mulla on siellä keittiöpyyhe ikkunaverhona. Tosi kätsää! ;) Ikkuna oli sattumalta juuri pyyhkeen levyinen. Sattuisko teilläkin olemaan? ;)

    VastaaPoista
  8. Se on hiano, kerta kaikkisen hiano :D

    Mä hamstraan myös käsipyyhkeitä, mutta käytän niitä ihan siinä itsessään. Kun joku tahraantuu, niin sen voi heittää pois ja ostaa tilalle ainakin pari uutta lisää, heh

    VastaaPoista
  9. Teija: Muutama pyyhe on ostettu sisustuskaupasta, yksi ihan tarjoustalo ja pari ystävältä. Terkkuloita sinne vauvalandiaan myös! Nautitaan talvesta!

    Satu: Mä olen huomannut, että jos jotain hakee aktiivisesti, ei sellaista löydä, mutta kun ei etsi mitään tiettyä, voi löytää aarteita!

    Menthe Blanche: You´re right. I´ll have to do something of my towels so I can buy some new ones... =)

    Jonna: Katselin netistä kuvia Anita Wangelin tuotannosta ja näin noita ihania pyöreitä tarjottimia! Kauniita!

    kamomilla: Hyvä idea! Täytyypä tulla kurkkaamaan!

    nanna: Just suunnitellaan seuraavaa Köpiksen reissua täällä. Sieltähän tulee taatusti muutama käsipyyhe kotiin. (Ovat niin halpoja ja ihania siellä...) =)

    VastaaPoista
  10. Ihana namunamunen :). Mä olen tehnyt niistä justiinsa niitä tyynyliinoja. Ihanat untsikkatyynyt sisällä ja a vot, kyllä nukuttaa sohvalla makeasti ;)

    VastaaPoista
  11. Ooh, mikä leipälaatikko! ♥ Mulla on samaa sarjaa turkoosi tarjotin. Nuo pyyhkeet ovat ihania. Olen myös itse heikkona niihin. Ajattelin kans ommella bungaloweista tyynyjä, mut toistaiseksi ne ovat roikkuneet "näitä ei käytetä" naulakossa keittiössä. :) Kerro sitten, mitä keksit tehdä!

    VastaaPoista
  12. oi mikä namu tosiaan!!!
    mä oon tehnyt kasseja, sellaisia kesäkasseja kevyeen käyttöön. Ja "parhaita" keittiöpyyhkeitä käytän leivonnnassa, taikinan nostatuksessa ja lämpimän leivän ympärillä, eivät siinä kummiskaan suttaannu samoin. :)

    VastaaPoista
  13. Ihana namu! Ja kässäpussukka on hyvä idea :) Mukavaa hiihtolenkkiä, toivottavasti löydät takaisin kotiin tässä lumipyryssä!

    VastaaPoista
  14. Hieno namu sinulla.... Minullakin on äidiltä kulkeutunut sellainen turkoosi pyöreä purkki omaan kotiin. Tykkään noiden väreistä, vaikka en omass kodissani niitä sitten kuitenkaan osaa esillä pitääkään...

    VastaaPoista
  15. Hauskan ihana löytö!
    Meniskö pyyhkeet myös rentona pöytäliinana?

    VastaaPoista
  16. Villasukka: Sitten voikin jäädä sohvalle nukkumaan koko yöksi! =)

    Sini: Yksi idis mulla on jo, saas nähdä milloin jaksan toteuttaa...

    Kotomon Taina: Tuollainen leivinliinana käyttö onkin hyvä idis. nyt sitten vaan ahkerasti leipomaan!

    Merja K: Oli kyllä melkoista umpihankihiihtoa. Ja nyt ne latukoneet olis sitten menneet, katsoin netistä...

    Saga: Noissa on tosiaan melko räväkät värit. Eivät sovi ihan joka paikkaan. Saas nähdä mihin omani sijoitan.

    anni: Sopis varmaan hyvin jollekin pikku pöydälle! Semmoinen siis seuraavaksi hakuun!

    VastaaPoista
  17. Räväkkä leipälaatikko - ihanan pirteä!
    Miulla oli noita bungaloweja "Hesan joulupukin" toivelistassa, mutta ei se ehtiny niitä toimittaa :) Ne on vaan niin kauniita!

    VastaaPoista
  18. Täällä oli jo tosi hyviä ideoita. Sori multa ei irtoa mitään luovaa just nyt, mutta pakko todeta, että kuosit ovat viimoisen päälle.

    VastaaPoista
  19. Peppi: Niitä just en raaskisi ottaa kulahtamaan keittiöön. Eiköhän niistä ommella jotain... Jospa se pukki seuraavalla Hesan-reissulla ehtisi!

    selma: Niinpä, kiitos! Sen takia en haluaisikaan, että ne ovat omituisia pinttyneitä tahroja täynnä ihan heti!

    VastaaPoista
  20. Voi, se on kyllä ihana, mistä moisen löysit? Mulla on kolme violettia purkkia samaa sarjaa :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!