keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Maistiaisia

Tämä aamu alkoi miellyttävästi. Lähetti koputti ovelle ja ojensi minulle ruskean paketin. Paketissa oli tuoretta TaikaRuis-leipää.

Minä - ja moni muu bloggaaja - sain vähän aikaa sitten viestin, jossa kysyttiin, haluanko maistaa kyseistä leipää. Tämä tarjous ei velvoittanut sen kummempaan, joten tämän postauksen kirjoitan ihan omaksi huvikseni, ja koska tämä tarjous ilahdutti minua.

Blogit alkavat olla melkoinen media. Meitä bloginpitäjiä pyydetään koekäyttäjiksi, enkä kyllä ihmettele. Onhan mahtavaa mainosta, jos koekäyttäjät vielä sattuvat pitämään tuotteesta ja suosittelevat sitä muille.

Mihin kaikkeen teitä on pyydetty mukaan ja mitä olette mieltä näistä lähestymisistä? Entäs sponsoreista blogeissa? Välillä joistakin blogeista haistaa, että nyt taustalla on jokin maksaja. Minusta olisi ihan reilua ilmoittaa asia tällaisessa tapauksessa. Mutta yleisesti on hienoa, että joku jopa tekee tätä työkseen!

Tämmöisiä pohdin minä ihan tavallisena arkisena keskiviikkona...  Mukavaa viikon jatkoa! Muistakaa pukeutua pakkasen mukaan!

I had a nice, different morning today. A postman was by the door and brought me a brown box. There was fresh bread in the box.
Like many other bloggers, I was asked to taste some new TaikaRuis-bread a little time ago. That was all I had to do, so why not. I´m writing this post just because this offer made me feel good.
How do you feel about this kind of offers? What about sponsors in blogs? Sometimes I find it quite transparent in some blogs. Mostly it´s ok.
Have a nice week!

12 kommenttia:

 1. Minua ei oel pyydetty yhtään mihinkään. En ole saanut haaremihousuja enkä ruisleipiä. Paitsi kerran Koti ja Keittiö-lehteen haluttiin kuvata meidän edellinen koti.

  Ja sitten se tanskalainen emalikylttifirma lähettelee jatkuvasti niitä arvontapyyntöjä Niitä kylttejähän on tosi monessa blogissa ollutkin arvottavana. En ole vastannut - minusta ilmaisesta mainostilasta pitäisi antaa kyltti myös bloggaajalle itselleen.

  Itse olen miettinyt, pitäisikö minunkin tehdä samoin: lähetellä bloggaajille tiskirättejäni testattaviksi tai arvottaviksi.

  VastaaPoista
 2. Joo meillä Lyyti on kuumeessa ja huonosti nukutun yön jälkeen aamulla olin tosi sikeessä unessa kun ovikello soi.Menin avamaan oven siis klo 8.Siellä oli postipoika leipäpaketti kainalossa:)Ensin mua suututti kun mä oli niin väsy.Mut joo.. tässä elämässä ei kyllä koskaan mitään tuu (ainakaan mulle) ilmaseks joten oli ihan kiva syödä tuoretta leipää sit kuitenkin aamupalaksi:)

  VastaaPoista
 3. Ei ole leipää tarjottu tänne.. eikä juuri muutakaan...

  Mutta kyllä minusta on reilua mainita jos joku maksaa mainoksesta.

  VastaaPoista
 4. Olen pitänyt blogia vuoden verran eikä lukijoita ole (vielä) mainostajia vakuuttavaa määrää, joten ei ole tullut tuoretta leipää aamupalalle eikä muitakaan testituotteita.

  Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt -sanonta tulee mieleen asian tiimoilta. Jos blogilla on sponsoreita, tuntuu että ne vaikuttavat väistämättäkin, mutten silti pitäisi sponsoreita pahana asiana blogimaailmassa. Ne voivat myös tuoda blogille uskottavuutta ja arvostusta.

  Näkisin tuotelahjat ja sponsorit aika neutraalina asiana. Riippuu blogin pitäjästä, miten hän niitä käyttää.

  Olen samoilla linjoilla teidän muiden kanssa: tuotelahjat ja sponsorit ovat ok, jos lukijalle kerrotaan, mistä on kyse.

  VastaaPoista
 5. No ei oo leipää näkyny! :D en kyllä hoitovapalla ollessa pistäis pahaksi vaikka näkyisikin. ;)
  Emalikyltit pistin juuri arvontaan eikä tullut edes mieleen kieltäytyä. ehkä olen niin vihreä tässä bloggailussa vielä etten osaa pistää pahaksi moisia tarjouksia. Ajatus arvonnasta lukijoille oli hauska ja edellä mainitusta syystä kympinkin arvonvoiton hankinta olisi tähän budjettiin lovi.
  Mutta ilmanmuuta pitää reilusti kertoa kenen leipää syödään (kas, osuva) ja kuka maksaa viulut. Blogit joissa joka postaus sisältää lahjoja tai tuotesijoitteluita ei ihan jaksa innostaa, se aitous ja elämänmakuisuus karisee kyllä siinävaiheessa jo matkasta.

  VastaaPoista
 6. Itselläni ei blogia ole, mutta luen näitä jonkin verran ja tykkään kyllä lukea mielummin blogia jota ei sponsoroida, sillä usein sponsoroituihin tulee se "kaupallinen maku" ja se "blogin sielu" kuolee.
  Toisaalta olisihan se hienoa, jos pystyisi ansaitsemaan bloggailemalla...

  Ihana peitto teidän neidillä tuossa edellisessä postauksessa (ja keittiöliinakin oli näköjään päässyt arvoiseensa käyttöön...)


  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 7. Susanna: Ei ollenkaan hassumpi idea lähettää sun tiskirättejä bloggaajille esimerkiksi arvontapalkinnoiksi! Pistäpä mietintämyssyyn!

  Sannu: Tsemppiä sulle ja toivotaan, että Lyyti voi jo paremmin!

  Merja: Samaa mieltä!

  Laura: Riippuu tosiaan blogin pitäjästä, miten "hyödyntää" nämä lahjat!

  Kotomon Taina: Minun mielestäni nuo emalikyltit ovat niin kauniita, että mielelläni otin sellainen aikanaan arvottavaksi. Mielestäni hieno kampanja Ramsignilta!

  Hanna(-Maija): Tämä blogin pito on oma "tyylilajinsa" eli varmaan sponsoroijia omaavan bloggaajan pitää tasapainoilla, mitä kertoo ja miten kertoo. Liiasta kaupallisuudesta en tykkää minäkään!
  ps. Tuo raitapeitto on tehty vessan matoksi, mutta en ole vielä raskinut laittaa sitä vessaan...

  VastaaPoista
 8. Mulle on tarjottu jotain, viime aikoina enemmän. Muutamaan juttuun olen tarttunut, mutta niiden juttujen on pitänyt olla sellaisia jotka menee ns. arvomaailmani kanssa yksiin. Tai olla sellaisia, että voisin hankkia asian joka tapauksessa. Leipää tuli meillekin! :)

  VastaaPoista
 9. En tiedä leivästä..... mutta keittolautanen sai veden herahtamaan kielelle.Olen niin vannoutunut sosekiton ystävä...

  VastaaPoista
 10. Jonna: Tuo arvomaailman kanssa yhteensopiminen onkin tärkeä juttu. Tosin enpä itse ole vielä törmännyt mihinkään "outoihin tarjouksiin" täällä blogissa. Mutta en tänne haluaisi esille mitään minulle vieraita tuotteita/ilmiöitä.

  Saga: Eilen kasvissosekeittoa ja tänään pinaattikeittoa. Mulla on keittobuumi! Nam!

  VastaaPoista
 11. Täällä on kyllä aina niin kiva piipahtaa. Mukavia hyvänmielen postauksia viimeisimmät taas! Ja ihanan rauhallisia kuvia. Täällä kaikki ok, ei uutta auringon alla!

  Mua on lähestynyt vain me&i, joka on kiva juttu, koska tykkään heidän tuotteistaan ihan oikeestikin :) Leipäkin kyllä kelpais joo!

  VastaaPoista
 12. Teija: Olin just eilen Me&I-kutsuilla. Ihan kiva olisi saada heiltä jotain lahjoja! Kiva kuulla, että teillä voidaan hyvin! Talvista viikonloppua! Aurinkokin paistelee!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!