lauantai 21. tammikuuta 2012

Asennekysymys


Täällä Etelä-Suomessa on tullut viime päivinä lunta aika reippaasti. Kadut on aurattu vähän niin ja näin, ja auto jää helposti jumiin, jos ei katso mihin sen parkkii.

Meillä ei valiteta. Päivä on lähtenyt liikkeelle kolaussessiolla. Lumia työnnellessäni mietin, miten moni valittelee kertyneitä kiloja ja makselee kalliita kuntosalien vuosimaksuja. Ja sitten valitellaan vielä tästä lumesta.

Tämä on asennekysymys! Kunnon kamat päälle ja pihalle kuntoilemaan. Kyllä saavat allit kyytiä, kun nostelee lumilasteja vallien päälle. Alkavat vallit olla jo melkoisen korkeita.

Meillä kotona kukkii amaryllis toista kierrosta. Toinen iloinen kukkija on mustikka! Valkoisissa tunnelmissa siis sisälläkin.

Mukavaa viikonloppua! Nautitaan lumesta ja ihanasta talvisäästä!

ps. Tänään aion perehtyä suksien voitelun salaiseen maailmaan. Eilinen lankkuhiihto tarttuvilla suksilla oli aika hidasta!

It has been snowing quite a lot during the past few days. The streets are very snowy and it´s hard to find a proper place to park the car. People are complaining about the snow. I think they have a totally wrong attitude. It´s a matter of right equipment. And then, let´s enjoy the white beauty.
ps. It´s blueberry in the last picture!

13 kommenttia:

 1. Minäkin ajattelen, että säät on asennekysymys. Niille ei voi mitään, joten turha ruikuttaa. Kunnon säänmukaiset kamat vaan päälle ja menoski! Jos ei meinaa irrota asenne, niin katsoo miten lapset keksivät kaikista ilmoista hyvät puolet =)

  VastaaPoista
 2. Rouvalla on asenne kohdillaan! ;)
  Pakko myöntää, että minä olen vähän ruikuttanut tästä talvesta. Oikeasti tykkään vuodenajoista, jokaisesta vuorollaan, mutta kun hetken jo ehti kuvitella, että talvi hyppääkin lumettomana suoraan kevääseen....
  En valita, enää.
  Meillä koko muu perhe on huhkinut aamupäivän pihalla lumihommissa ja minä olen kurkkinut heitä keittiön ikkunasta.
  Olen nimittäin päässyt kunnolla rojuterapiaan käsiksi! Tää on niin ihanaa!

  Kivoja hiihtolenkkejä teitille!:)

  VastaaPoista
 3. Mulla on asennevamma. Tosi paha. Harkitsen pakoa kerrostaloon jälleen kerran. Olisi ihana soittaa ja valittaa huoltofirmaan, ettei mun kauppakassi irtoa lumihangesta ja että mun korkkareista tulee tosi inhottavat, kun pohjiin tarttuu lumi.

  Tein yksin lumityöt, sain hartiat kipeiksi ja tulin tulokseen, ettei terve ruumis työtä kaipaa. Päätin upottaa lumet tilkkaan punaviiniä.

  Riittikö? :DDD

  VastaaPoista
 4. Suksien voitelusta pysyn kaukana, mutta PAKKASlumen töistä tykkään paljon! Siis kotityöksi:) Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 5. jarna: Just niin, vaikka oikeasti se talvinen vesisade/liukas jää pihalla vaatii kyllä tosi asennetta! =)

  kamomilla: Kunnon terapiaa sulla! Mun mielestä olis ollut kauheaa, jos olisi vietetty lumetonta talvea... Kun se on harvemmin pelkkää auringonpaistetta!

  nanna: Punaviinilasin äärestä täällä vastaan, että niinpä, toiset on luotuja kerrostaloon! Teidän pojat varsinkin... =) No joo, tykkään silti lumitöistä ja mun korkkarit on hautautuneet ajat sitten jonnekin kaappien kätköihin...

  selma: Mun on lähes pakko opetella toi suksien voitelu, sillä miehellä on kova hiihtoangsti! Armeijan perua kuulemma...

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä :). Hyvää viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 7. Asennekysymyshän tuo on.
  Tosin torstaina taisi päästä pari ärräpurria kun toistamiseen kolasin tota meidän parkkista siitä märästä lumesta, oli se meinaan sen verran painavaa...

  Oi, voi kun voisi ottaa lasillisen (tai ehkä pari) viiniä, mutta taidan jättää tällä kertaa väliin, sillä hammaslääkäri määräsi antibiootti kuurin...
  No voihan tästä ihanasta hiljaisuudesta (lapset nukkuvat jo) nauttia esim.lasillisella kaakaota (sehän on vähän niinkun suklaata...).

  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 8. Villasukka: Tätä on hyvä muistella sitten kiireisenä aamuna... =)

  Hanna(-Maija): No teillähän nukutaan reippaasti! Me tultiin vasta luistelemasta. Koeta pärjätä sillä kaakaolla tällä kertaa!

  VastaaPoista
 9. Lumikolaus on ihan parasta hyötyliikuntaa ja samalla saa aimo annoksen raitista ulkoilmaa :)

  Tänään aion avata hiihtokauden, eka luistelu voi olla aika tuskaa ;)

  Leppoisaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 10. Merja K: Terkkuja keskuspuiston laduilta. Moni muukin espoolainen oli liikkeellä! =)

  VastaaPoista
 11. Just niin, asennekysymys! Mäkin koko syksyn rallattelin iloisesti vesisateessa töihin kiiruhtaessa. Oikeat kuteet vain päälle ja ulos, niin elämä hymyilee! :)

  VastaaPoista
 12. Kultsin kämppä: Välillä voi sitten hokea itselleen, että "asennetta, asennetta!" Ehkä se auttaa!

  Sini: Sadekelillä tarvitaan mun mielestä aimo annos lisää asennetta kuin näin lumen kanssa. Mutta kauniit, toimivat kumpparit on hyvä lähtö!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!