torstai 25. elokuuta 2011

St. Pauli ja Reeperbahn

Meille kotiutui tällä viikolla pari vanhaa tuttua; saintpaulioita. En voi olla hihittelemättä. Mieleeni tulee vanhoja muistoja, jotka on tallennettu kaitafilmillekin: veljeni, tämän ystävä ja minä laulamme Irwinin St. Pauli ja Reeperbahn -biisiä, olemme pukeutuneet hienosti ja ratsastamme keppihevosilla. Minulla, pienimmällä, ei ole oikeaa keppihevosta, vaan imurinvarsi!

Niin, tämä biisihän liittyy ihan tuohon kukkaan, vai mitä?

Äidilläni on ollut aina ja on yhä pitkä rivistö saint paulioita keittiön ikkunalla. Pitkään olin sitä mieltä, että ei mulle, kiitos. Nyt nämä alkavat vaikuttaa sopivan retroisilta ja päätin kokeilla. Maalasin tosin ruskeat ruukut  liitutaulumaalilla mustiksi, että erottuvat hieman äitini versioista. Sitten pitää vielä yrittää löytää se oikea ikkuna, jossa on otollisin valo. Miten se nyt menikään...
__

Tällä viikolla on tapahtunut paljon – iloisia ja vähemmän iloisia asioita.

Olin mukana oman kylän luomuruokapiirin avauskokouksessa. Olen oikein innostunut asiasta. Hieno juttu! Toivotaan, että saamme homman pyörimään hyvin. Onko teillä kokemuksia moisesta? Miten toimii?

Pienimmäisellä on ollut vaikeaa päiväkodissa. On itkeskellyt aamuisin ja jäänyt itkien sekä itkenyt pitkin päivää. Tänään oli onneksi ollut hyvä päivä, joten eiköhän tämä tästä. Äidin sydän on myös itkenyt...

Odottelen lasten kanssa, että pääsemme huomenna naapuriin kurkkaamaan pientä, tuoretta prinsessaa. Ihanaa! Ja viikonloppuna tiedossa sienestystä, saunomista ja kampasimpukoilla herkuttelua kesäkodin rauhassa. Ihanaa sekin! Maalatakin voisi ihan pikkuisen.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille! Voikaa hyvin ja nauttikaa viimeisistä hellepäivistä!

I got some new flowers – saintpaulias. They remind me of my childhood, since my mother has always had them by the kitchen window. I´m not sure if I like them, but let´s try...
Have a nice weekend! I´m looking forward to meet our new neighbor princess. After that we´ll spend the weekend in our summer house just relaxing. 

11 kommenttia:

 1. Minunkin äidilläni on rivi noita kukkia ikkunalaudalla. Itse en ole vielä niitä hankkinut, mutta eiköhän sekin aika koita ;)

  Ihanalta kuulostaa viikonloppunne, nauttikaa!

  VastaaPoista
 2. Tänkin äidillä oli rivi st. paulioita ikkunalla. Itsellä on joskus ollut 1-2 ja huonolla menestyksellä - Parempaa onnea sinne!

  Toivottavasti hoito lähtee pikkuisella rullaamaan. On se vaan riipaisevaa jättää lapsi itkemään.

  Nautiskelkaahan viikonlopusta! Herkullisia suunnitelmia :D

  VastaaPoista
 3. Itse en ole ollenkaan hyvä noissa paulioissa, joten jätän suosiolla jo kauppaan. Voi teidän pikkuista, toivottavasti pian alkaa sujumaan paremmin :). Tuo ruokapiiri kuulostaa tosi kivalta. Itse en ole saanut aikaiseksi liittyä ruokapiiriin, pitäisi kyllä.

  VastaaPoista
 4. Olen ollut kymmenen vuotta luomuruokapiirissä. Meillä asiat hoituvat niin, että tapaamme aina porukalla kivassa rauhallisessa kahvilassa elo ja tammikuussa ja sovimme tulevan kauden tilaus ja jakopäivät sekä niille tekijät. Tavarat olemme aina voineet jakaa yhden piiriläisen työpaikalla, josta muut hakevat jakopäivänä aina tiettyyn samaan kellon aikaan tavaransa. Meitä on vaihdellen n 10 piiriläistä ja kaikki on toiminut hyvin kun on ollut selvät säännöt ja tavat toimia. Laskutuksen kanssa kannattaa olla alusta alkaen tarkka, jotta kaikki maksavat laskunsa sovittuun päivään, muutoin tilanne menee ikäväksi kaikkien kannalta.

  Tsemppiä teidän ruokapiiriin!:)

  Ja tsemppiä pienelle päiväkotilaiselle!

  Ja kiitos ihanasta lähetyksestä! ;)

  VastaaPoista
 5. Hyvähyvä! pauliat menestyy kun et hoida niitä liikaa. Tai itse huomasin sen. Hävettää tunnustaa kuinka rappiolla mun kukat ovat taas kesän ajan olleet. Olen muistanut kastella ehkä kerran pari kuussa (kamalaa, mut onneks mutsi ei lue tätä :D)Mutta kukinta korvaa sitten talvella kaiken. Itse istutin isohkoon ruukkuun kaikki 3 pauliaa, ja ovat viihtyneet uudessa mullassa ja riittävässä tilassa paljon paremmin. Joku ohjeisti minua nyppimään niitä alimpia, isoimpia lehtiä kukinnan edistämiseksi.

  Minäkin toivon, että junnulle alkaa hoito maistumaan.

  Aurinkoista vkonloppua sinnekin :)

  VastaaPoista
 6. Merja K: Mun täytyy saada omani vielä kukkimaan, mutta vois noita sitten parin vuoden päästä olla se koko rivistö, kun jaan niitä! Mukavaa viikonloppua!

  Peppi: Paineita, paineita. Pysyvätkö hengissä. Täytyy heti vaihtaa parempaan paikkaan! Nautinnollista viikonloppua teille myös!

  Villasukka: Saas nähdä kuinka mun käy noiden paulioiden kanssa...

  kamomilla: Meitä on piirissä kolmisenkymmentä ja päädyttiin, ettei alkuun ainakaan oteta tukkupakkauksissa, eli ei tule sitä jakamista ja maksun karhuamista. En uskoisi että se toimii näin isolla porukalla, jollei joku tee sitä puolityönään!

  RuusuLiisa: Peukut pystyssä, että minäkin pääsen nauttimaan kukinnasta. Äitini muistaakseni kastelee niitä alhaalta lautasen kautta. Täytyykin kysyä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Sain Sant Paulian töihinpaluukukkasena lahjaksi ja itsellänikin häivähti mieleen nostalgiset muistot mummon ikkunalaudasta. Kumma kyllä, monet asiat, mitkä ovat tähän asti naurattaneet, tuntuvat nykyään jo ihan vakavastiotettavilta.

  VastaaPoista
 8. Kaikkien äideillä näitä varmaan on ollut, "vanhuus" ei tuu yksin..Kastele kuumalla vedellä (Afrikkalainen kasvi, joka pitää lämmöstä)alhaaltapäin ja anna vähän kuivahtaa kasteluiden välillä. Pieni rääkkäys esim. just isoimpien lehtien poisottaminen auttaa kukintaan.
  Mukavaa viikonloppua!
  Terhi

  VastaaPoista
 9. Kultsin kämppä: Eiköhän nää ole tulossa, sanoo täällä eräs ei niin trendihaistelija...

  Terhi: Kiitos kovasti vinkeistä! Eiköhän näillä neuvoilla saada loistava kukinta aikaiseksi!

  VastaaPoista
 10. Ooh, heti tulee mieleen mummoni pauliat. Niitä oli paljon! Ja erivärisiä kukkia. Itse olen kuulunut ruokapiiriin pari vuotta. Se on toistaiseksi ollut yhden vastuulla, joka hoitaa tilauksen jaon jne. Tuotteet tulevat yhdeltä luomutuottajalta. Tilauksen teemme netissä. Kysele, jos kaipaat jotain vinkkiä :) Tuotteet ovat kyllä ihania! Toissapäivänä juuri hain tämän kuukauden satsin ja varsinkin kananmunat ovat suurinta herkkuani ja juurekset myös.

  Onnellista viikonloppua ja alkavaa uutta viikkoa! Toivottavasti kaikki menisi hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 11. Sini: Mielenkiinnolla odotan meidän luomupiirimme toimintaa! Täytyykin testailla eri tuotteita!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!