maanantai 29. elokuuta 2011

Maaseudun rauhaa


 Tatti näyttää leijuvan, vaikka kyllä se on ihan luomusti vielä maassa kiinni!Viime viikonloppu sujui auringosta ja maaseudun rauhasta nauttiessa. Syksyn saapumisen huomaa myös siitä, että pääsimme nauttimaan maaseudun pimeydestä. Näin kaupunkilaiselle on kokemus herätä yöllä aivan pilkkopimeässä. Myös tähtitaivaalla näkyi paljon enemmän tähtiä kuin täällä kaupungissa valojen hohteessa.

Nautin muuten ihan täysillä tästä sadonkorjuuajasta. Naapureiden kanssa sato vaihtaa omistajaansa: meille korillinen kriikunoita ja vaihtariksi nyssäkkä sieniä. Lounaaksi tattipastaa ja kattilassa tulossa omenasosetta. Lähiruokaa parhaimmillaan. Harrastatteko te tällaista vaihdantataloutta?


Olikohan tämä syksyn leppoisin viikonloppu? Hirvikärpäsistä huolimatta aika mukavaa!

We enjoyed peace and sunny weather in the coutryside last weekend. In the evening we watched the stars in the sky and wondered how dark it was.
I love this time of the year. Apples, mushrooms and all. Food from our own garden!

12 kommenttia:

 1. Ihania syyskesän kuvia! Kaunista. :)
  Kyllä meilläkin tehdään vaihtareita, kasvimaan antimia ja omenia nyt ainakin vaihdellaan.

  VastaaPoista
 2. Mahtava leijuva tatti! Eipä paljon näkynyt meikäläisen tattiapajilla moisia... Vaihtaisin kaikki mun omenat tatteihin... ;D

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut ihana rentouttava viikonloppu!
  Mahtava paikka ladata akkuja.

  Jos ei muuta niin lehdet ( ja kirjat) ainakin kiertävät meillä naapurin kanssa. On aina kiva yllätys kun ihana naapuri on käynyt sujauttamassa pari lehteä postilaatikkoon.

  VastaaPoista
 4. Esmeralda: Oikeasti tuota vaihtoa voisi harrastaa enemmänkin, kun tuppaa olemaan niin, että yhdellä kasvaa yksi laji ja toisella toinen paremmin...

  Voikukkapelto: Juu, tämä oli aika kaunotar, mutta ei onneksi ainoa. Nyt se on jo masussa! Tattipastaa...

  kamomilla: Kirjat ja lehdet ovat mainioita kierrätettäviä. Kiertävät meilläkin!

  VastaaPoista
 5. Ihania mökki tunnelmia. Kyllä se on tosiaan eri asia olla pimeässä kotona kuin maalla. Me veimme eilen naapurille luumuja kun lainasi yhtä työkaluaan meille. Eipä muuten kyllä oikeasti harrasteta. Kyllä meidän satomme menee meille tai vanhemmillemme/sukulaisille/ystäville.

  VastaaPoista
 6. Tuo pimeys ja kirkas tähtitaivas on maaseudun öissä parasta, paitsi jos tarttee juosta ulkoveskiin - silloin ei auta se tähtitaivaskaan...

  Meillä vaihdetaan tällä hetkellä lastenhoitopalveluja naapureiden kanssa, joskus jotain taimia ollaan vaihdettu myös. Mutta kiva kun on hyvät välit naapureiden kanss :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita loppukesän kuvia :) Ja viikonloppunne kuulostaa tosi kivalta!

  VastaaPoista
 8. Villasukka: Tärkeintä on minusta, että kasvimaan ja puutarhan sato ei jää käyttämättä, vaan jakaa ylimääräiset pois. Ottajia yleensä löytyy! =)

  Peppi: Lastenhoitopalveluja vaihdetaan täälläkin. Tosin naapuruston tutuilla on 3-4 lasta, joten sinne kun laittaa meidän 4, on jo aika hässäkkää... Sitten vaan jaetaan lapsia useaan paikkaan!

  Taimien vaihto on loistava tapa saada uusia omaan pihaan sopivia kasveja. Viimeksi sain muuten nuo saint pauliat naapurilta!

  Merja K: Kiitos, oli kiva viikonloppu. Tuonne olisi voinut jäädä kevyesti...

  eikku: Ei se herkkutatti siellä metsässä näyttänyt niin leijuvan, ällistyin kun latasin kuvat koneelle. Maukas ja komea oli joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 9. Ainakin kesäisin viikonloppu oli koko syksynä :) Itse olin lauantaina jopa bikineissä ;) Kuvasi ovat ihania! Tuo tatti on veikeä. Melkein kahdehdin, kun siellä ovat niin hyvät tattimaastot. Meillä maalla ei omenapuut tuota tänä syksynä yhtään satoa, aivan kummallista! Toivottavasti vaihdannaistalous sitten toimisi. Onko teillä suunnitelmissa käydä kesäkodillanne vielä kuinka pitkälle syksyyn?

  VastaaPoista
 10. Eikö tähtitaivas tähän aikaan vuodesta olekin maalla upea!!!
  (ja hirvikärpänen on varmaan punkin jälkeen seuraava inhokkilistalla...)

  VastaaPoista
 11. Sini: Kyllä tässä vielä varmaan lokakuulle mökkeillään! Alkaa tosin viikonlopuilla olla ohjelmaa, eli ihan joka viikonloppu ei päästä! Mutta suppiskausi on vasta aluillaan...

  Hyvä Mieli: Olin ihan hämmästynyt, miten paljon tähtiä näkyi! Hirvikärpäset tuntuvat ryömivän vieläkin niskassa... Yök!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!