maanantai 11. heinäkuuta 2011

Aina vaan emalia






Kuinkahan pitkään emali on trendikästä ja hinnat kipuavat ylöspäin? Omistan yhden ihanan Pikku-Pehtoori-pannun ja olen seurannut kirppareilla Pehtoorien hintoja. Ne ovat hurjia! Oma pannuni matkusti kesäkotiin, joten kotona on vajetta...

Alkukesästä törmäsin kirpparilla kahteen ruotsalaiseen Kockumin emalipannuun. Musta oli erittäin hyvässä kunnossa ja maksoi 9 euroa, punainen huonommassa kunnossa ja maksoi 2 euroa. Se päätyi lasten leikkeihin.

Pannut ovat muodoltaan hieman pyöreämmät ja kaula on pidempi, mutta tykkään niistä kovasti. Tuo musta väri on myös hieno. Näitä on myynnissä myös huuto.netissä silloin tällöin. Suosittelen teille, jotka haaveilette omasta Pehtooristanne! Tietääkö kukaan tästä Kockumista lisää?

Lähimetsän mustikat päätyivät tietysti myös pieneen emalikippoon. Toisessa kipossa tarjoillaan mansikoita. Kyllä nämä emalikupposet ovat kivoja (vaikka apinamies ei ihan taidakaan ymmärtää niiden arvoa)! Onneksi niitä löytää vielä kirppiksiltä järkevään hintaan.

ps. Tänään minua on ilahduttanut tuore roskisdyykkaus, kaunis vaaleansininen räsymatto, jonka joku oli hylännyt tahran takia. Tahranpoistoaineen avulla tahra on nyt historiaa, ja minä pohdin, minne sijoitan tämän löydön. Mitäs kesädyykkauksia te olette tehneet?

I bought these Swedish enamel pots from a flea market this summer. They are made by Kockum. Nice and cheap! Our woods are full of blue berries at the moment and of course I serve them in an enamel cup!


ps. Today I´ve been dumpster diving. This light blue carpet looks like brand new after a wash!

18 kommenttia:

  1. Kesän ihastuttavin dyykkaukseni löytyi Raumalta. En voinut vastustaa parkkipaikan vieressä nököttävää metallinkeräysastiaa vaan kurkkasin sinne. Ja siellähän se oli: ihana emalinen valkoinen desin mitta, jonka kyljessä suloinen kukkakuvio. Eli "aina vaan emalia"!

    VastaaPoista
  2. Kade kaikista löydöistä!
    Ite en ole dyykannut pitkään aikaan mitään, johtunee siitä kun peloteltiin että se on laitonta?!
    Mutta kyllä silti kaikki roskalavat tulee kurkittua;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sisilian terveisistä! Hienoja löytöjä, erityisesti tykkään mustikoista emalikipossa, siitä tulee hyvä, nostalginen fiilis!

    VastaaPoista
  4. minä kävin lapseni toimesta kurkkaas metallikeräysastian talomme pihasta. sieltä löytyi vanhoja arabian lautasia, olikohnan niit 8, kolmenlaisia...
    enimmäkseen sitä löytyy sisustuslehtiä...
    P

    VastaaPoista
  5. Ihania! emalijutut on ihania. Mä löysin alkukesästä kirppikseltä kaksi emalimukia. tykkään kovasti. voi, nyt alkoi tekee mieli kirppikselle.... :))

    VastaaPoista
  6. upea dyykkauslöytö. tälle kesälle en ole löytänyt mitään mainittavaa, mutta aiempina kesinä mm. rottinkinen pesätuoli, kitara, jakkara ja sohva ilahduttivat löytäjäänsä. :)

    VastaaPoista
  7. Pehtoorit ovat arvossaan, meillä sellainen pieni punainen, tuo musta on kyllä hieno. Hih hieno dyykkaus. Tänä kesänä ei ole tullut eteen mitään erityistä, mutta aiempina kesinä on bongattu vanhoja kirjoja ja lehtiä suunnattomasti. Ai niin toihan Ukko meille sellaisen valkoisen muovisen pyöreän pikkupöydän, jossa sellainen leveä jalka, hauska.

    VastaaPoista
  8. Mulla on dyykkaukset jääny väliin, oikeen harmittaa! Onneks sä teit hyvän löydön, matto löytää varmaan paikkansa. Emalia mäkin tykkään hankkia mökille, mut vaan semmosta edullista, jos tulee vastaan.

    Nää lähtee nyt mammalle peseen mattoja. Painepesurilla, höh, mutta mihkään hinkkaukseen ei nyt vaan taivu :D

    VastaaPoista
  9. Sanuliini: No kyllä kannatti kurkata! Tuollaisia mittoja näkee harvemmin kirppareilla!

    Niinu: Mulla on joku sisäsyntyinen roskiksiinkurkkimisvimma! Sen verran kivoja löytöjä on tullut tehtyä!

    Intianminttu: Juu, olin kyllä niin iloinen noista kesän ensimmäisistä mustikoista! Lisää vaan poimimaan. Sopivat loistavasti vanhaan emaliin!

    Anonyymi P: No wau, kukahan oikeasti Arabiaa heittää roskikseen? Meitä on moneksi!

    sade: Mulla tulee myös usein kova hinku kirppikselle, kun luen muiden blogeista ihanista löydöistä! Vaarallista...

    heikku: No sulla on kunnon löytöjä!

    Sarppu: Alkaakohan hyväkuntoisten vanhojen Pehtoorien määrä vähetä, kun hinnat noin kohoavat! On se kiva että isännätkin dyykkaavat! Meilläkin itse asiassa apinamies kantoi tämän maton sisään maalausalustaksi!

    VastaaPoista
  10. Teija: No olet sinä reipas, kun peset mattoja millään tyylillä! Täällä Espoossa sataa ja minä mietin, mitä tänään tekisin... Virkkuukoukku esiin siis!

    VastaaPoista
  11. Aivan ihanan maton olet löytänyt! Olen jo pitkään etsinyt kaunista räsymattoa tytön huoneeseen, tuloksetta. Tuollainen heleänvaalea on tosi kaunis.

    On ihanaa tehdä hyviä löytöjä :)

    VastaaPoista
  12. Ihania löytöjä sulla. Viimeksi dyykkasin pienen emali lautasen kauniilla kuvioilla ja vanhan keksi purkin jossa oli kukkasia ja perhosia pinnassa (se oli kuitenkin ruostunut sisältä). Viimeiselle en ole vielä keksinyt käyttöä.

    VastaaPoista
  13. Hanna: Juu, tälle matolle löytyy helposti paikka meidän kodistamme!

    Villasukka: Nuo vähän kulahtaneet löydöt ovat vaarallisia. Ei löydy heti käyttöä, mutta ei raaskisi heittää poiskaan! =)

    VastaaPoista
  14. Heh, mikähän noissa miehissä on, kun eivät ymmärrä emaliastioiden päälle, meillä sama "ongelma" :)

    Hieno löytö!

    VastaaPoista
  15. Tuntuu tosiaan siltä, ettei emalin kurssinnousua pysäytä mikään!
    Hienoja dyykkauksia, itselläni on ollut hiljaisempaa tällä osastolla viime aikoina.
    Sisiliakin näytti aivan ihanalta! Matkakuume kyttää minua koko ajan nurkan takana, mutta kotimaassa pysytään vaikka mikä olisi.

    VastaaPoista
  16. Emalissa on jotain niin kaunista! Kauniita kannuja.
    Ja hyvä roskisdyykkaus. Niin ne lentää roskiseen käyttökelpoiset tavarat joillakin aika herkästi, surullista sinänsä, jos niitä ei kukaan löydä...

    VastaaPoista
  17. Merja K: Juu, tuntuu että tämän vanhan roinan kirppiksiltä roudaus on meidän naisten juttu. Tuntisiko joku jonkun miehen, joka harrastaa samaa?

    Kultsin kämppä: Oikeasti täällä kotomaassakin on aivan ihanaa! Ei tarvitse kovin usein päästä muualle. Sitten huomaa, miten kivaa täällä on!

    Hyvä Mieli: Minäkin tiedän tarkkaan, kenen entinen matto tuo oli. Surullista tosiaan... Onneksi aina välillä nämä toisten roskat päätyvät hyvään kotiin!

    VastaaPoista
  18. Ihania nuo emaliastiat! Ja kauniin dyykkauksen olet tehnyt. Mie en olekaan pitkään aikaan roskiksiin kurkkinut. Pitäis ihan tehdä pieni kierros :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!