tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kirsikoita

Kirsikkapuu notkuu marjoista. Lajike on varjomorelli, eli marjat ovat melkoisen happamia. Jonkin verran noita jaksaa napsia sellaisenaan, mutta mitä tekisin lopuista? Onko teillä hyviä vinkkejä?

Our cherry tree is full of berries. I don´t know what to do with them... Recipies, please.

9 kommenttia:

 1. Naapuri keittää niistä mehua. Ehkä hilloakin voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Oi miten herkullisen näköisiä! Myytkö niitä? Nimimerkillä kirsikan himoinen:D

  Söin kerran Belgiassa maailman ihaninta kirsikkapiirakkaa. Siinä lajike oli melko hapan ja se sopi piirakkaan kuin nakutettu!

  VastaaPoista
 3. Mä keitin omistani hilloa, pakastin osan sokeriliemessä, tein osasta rommiruukkua ja vielä riitti punaherukkamehuun muutama litra makua antamaan. Niin ja loput ajattelin ihan napostella ja tehdä ehkä piiraan... Sanomatta lienee selvää, että nyt on hyvä kirsikkavuosi. ;)

  VastaaPoista
 4. Sinulla on vähän isompi kirsikkasato kuin meillä! Meillä tuli 1 vaivainen :D
  Tiedätkö mikä lajike teidän puu on?

  VastaaPoista
 5. Villasukka: Hyviä ideoita molemmat. Voisihan tuon kanssa sekoittaa jotain muutakin marjaa...

  Kiki: No en nyt tähän hätään taida ehtiä myyntipuuhiin. Reissuun lähdössä nääs. Muuten olisit kyllä voinut tulla ihan muuten vaan poimimaan niitä! Piirakkaa voisi kokeilla kyllä!

  Kati: Sinähän olet tosissaan säilönyt kirsikkaa! Minun pitää lähteä jostain laidasta kokeilemaan, että eiköhän se minunkin tapani löydy! Hyviä ideoita!

  inkku: Tämä on Schattenmorelle, siis varjomorelli... Puu on 12 vuotta vanha.

  VastaaPoista
 6. Onpas paljon satoa tulossa ja hienoja marjasaaliita mutenkin oeltte keräilleet. Viinimarjaehuuun kirsikka tosiaan antaisi varmaan hyvän säväyksen. Äidilläni myös kirsikkapuu ja marjat aika happamia. Itse en pysty syömään niitä lainkaan sellaisenaan, kuten en mitään vähänkään happamia marjoja. Verho kesäkodin kaappiin olisi just hyvä! Kuinka raaskittekaan syksyllä muuttaa pois sieltä vanhasta talosta, niin ihana tunnelma siellä. Minunkin pitäisi viritellä verhoja keittiön kaapinoviin ja kodinhoitohuoneen työtason alle.

  VastaaPoista
 7. Kirsikoihin en osaa sanoa yhtään mitään, mutta kiitos aiemmasta ahdistus-postauksesta. Tällä on neuvot käytössä! Tosin alennusmyyntien ja kirppiksen välttely on aika vaikeaa. Ihana naistensaari teillä ollut!

  VastaaPoista
 8. Kirsikat ovat niin mainion näköisiä ja herkullisia! Eilen olin kastelemassa ystäväni puutarhaa hänen lomaillessaan ja maistelin kypsiä kirsikoita. Melkoisen happamia olivat. Mutta niistä saa varmasti ihanaa hilloa (äitini on joskus tehnyt ja se on ihanaa esim. juustojen kanssa!), likööriä tietenkin :) ja kirsikkapiirakka on ihanaa. Ainakin olen syönyt ns. mamman marjapiirakka ohjeella taivaallista kirsikkapiirakkaa eli kermaviiliä täytteeseen. Eli vaikka mitä herkkuja saat tehtyä! :)

  VastaaPoista
 9. Kirsikka: Tuo mehuidea on hyvä! Voisin kokeilla! Juu, verhot taidan kyllä laittaa kaapin eteen.

  selma: Minä olen vältellyt alennusmyyntejä ihan kiitettävästi, mutta kirpulle pitää kohta päästä!

  Sini: Mamman marjapiiras on tuttu ohje. Tykkään viinimarjojen happamuudesta siinä. Täytyykin kokeilla samaa kirsikoilla! Kiitos!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!