torstai 14. heinäkuuta 2011

Ahistaa... ja mitä sitten?

Reissussa olossa on se hyvä puoli, että mukana on yleensä suht pieni määrä tavaraa ja aikaa ei juurikaan kulu siivoamiseen ja tavaroiden järjestelyyn.

Nyt olen ollut muutaman päivän kotosalla ja johan ahistaa! Joka paikka pullistelee erilaisia kasoja ja läjiä. Ensimmäisen ahdistusaallon jälkeen olen psyykannut itseni toimintaan. Silmät hakevat poisheitettävää kaapeista ja kasoista.

Kaipaan myös vinkkejänne tähän touhuun. Mistä siis lähtisin liikkeelle? Ajattelin itsekin keksiä muutaman touhua helpottavan vinkin itselleni ja myös teille!

1. Unohda alennusmyynnit, jollet ihan ehdottomasti tarvitse jotain. Mikäli tarvitset, katsele vain kyseisen tuotteen tarjontaa.
2. Kierrä kirpputorit kaukaa! (Nyyh!)
3. Katsele kriittisellä silmällä pöytien ja hyllyjen päällä lojuvia tavaroita. Olisiko niiden paikka jossain muualla vai kenties roskiksessa.
4. Ota yksi isompi urakka kerrallaan työn alle. Tee se kunnolla loppuun. Palkitse itsesi, mutta jollain muulla kuin uudella roinalla!
__

Ja jotta ahdistus unohtuisi, olemme viettäneet päivän sukulaisten mökillä siirrellen isoja kiviä! Tähän hommaan tarvittiin kaksi isäntää ja kaksi emäntää. Hiki virtasi, mutta olimme yllättävän sopuisia ja useampi kivi nousi ylös tasaisen ruohikon tieltä.

Lisäksi kuvissa ystäviemme ihana leikkimökki ja sen edustalla vanha lipasto ja kärpässienijakkara. Ihania! Ja kaiken touhun jälkeen joku kaipasi lepoa vanhassa rautakeinussa!

During the past days I´ve been watching all the stuff that is floating in our house. Too much! I feel like I should do something, and something radical! I would like to have your advice where to start!


To get rid of all the things at home we visited our friends´ summer cottage and did some stonework. Hard work. Grazy Finns, I would say...

17 kommenttia:

 1. Heh, hauska postaus - huomasin tismalleen saman olotilan kotiin reissusta palattuamme. Pohdinnan jälkeen diagnoosini oli, että myös meillä on aivan liikaa tavaraa. Unelmaan on ihana mennä, koska siellä on vaan kaikki tarpeellinen ja asiat järjestyksessä, kotona kaikki paikat pursuavat :(

  Kiitos hyvistä vinkeistä, yritän toteuttaa tuota filosofiaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei ootko se sä tossa kuvassa? Kiva nähdä kasvot blogin takana, tai multa on mennyt aikasemmin ainakin ohi :)

  Kohdat 1-4, tosi toimivia ja hyväksi havaittuja. Mä en ikinä harrasta alennusmyyntejä, ja ylipäänsä shoppailu ei oo mun harrastuksia. Mut kertyyhän sitä roinaa juu muutenkin.. tänään käytiin Oskarin kanssa Turun torilla vihannesostoksilla, muttei muistettu ottaa kassia mukaan. Marssittiin sitten ensin Elvinaan ostamaan kori... hmm! Että sillai.

  Tsemppiä tavarasta eroon pääsemiseen! Mullakin syksyllä sitten varmaan taas kirppishylly varaukseen, kun alan hankkiutua vauvakamoista eroon. Vimppa vauva nääs, nyyh :/

  Ainiin ja vielä, tollasta sienijakkaraa mä oon aina halunnut! Lapsesta asti! :)

  VastaaPoista
 3. Sä olet just sen näköinen kun ajattelinkin sun olevan:)
  Kiva kuva,oot nätti:)

  Mä olen täällä kans kaivamassa ylimääräistä rojua kirppikselle.

  Jostain kumman syystä kun käyn siellä kirppiksellä viemässä tavaraa,tulee sielt aina takasinkin päin jotain roinaa;)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hyviä keinoja, kyllä. Tein niin että otin isomman urakan kerralla selvitettäväksi eli toisin sanoen tyhjensin jonkin kaapin ja järjestelin tavarat kriittisellä silmällä uudelleen. Tuli tilaa ja osa lähti kiertoon. Sitten varasin pöydän Hietalahdesta. :) Lisäksi mulla on tällä hetkellä haaveissa eräs lamppu, joka maksaa mansikoita, mutta johon säästän rahaa kirppis- ja huutismyynneillä. Katsotaan koska pääsen toteuttamaan lamppuhankinnan. Ja no, kulunut keino mutta koetan aina järjestää niin että kun hankin jotain, tiedän jo etukäteen minkä tilalle uusi hankinta tulee. Ja myös hankkiudun siitä vanhasta sitten eroon enkä työnnä kaapin perälle "kaiken varalta"!

  VastaaPoista
 6. Mulla on täällä sama ahdstus menossa. Lomatyönä onkin urakkana saada järjestykseen ainakin kaksi, mieluiten kolme isohkoa "räystäskomeroa", jotka ovat täynnä vanhaa elämää, eli vain pieni osa on tod.näk. säilytettävää tavaraa. Nyt kaksi päivää ollaan äitini kanssa siivottu yhtä komeroa ja kannettu mm. kaikki omat ja veljeni koulukirjat, kokeet, lehdet ja lelut veke. Meillä on säilytetty ihan kaikki. Sen verran jätettiin nyt että jää muistojälki mieleen. Urakka oli kova ja pölyinen, mutta ihanaa kun se on nyt yksi on järjestyksessä. Seuraavaksi siirrytään komeroon, jonne tulee jatkossa kaikki tarpeellinen välivarastointiin eli esim. kausivaatteet jne. Sielä pitää tehdä myös pieni pintaremontti, sen jälkeen kun ollaan eka saatu roudattu ne kamat sieltä jonnekin.

  Mutta tuo kohta 4 eli palkitseminen meneekin mietintään. Totta on, että täytyyhän tästä urakasta palkita oma mieli. Mutta joo, EI TAVARALLA tässä tapauksessa.

  Tsemppiä ja intoa sullekin urakkaan! Kiva muutes nähdä susta kuva. Ja se olin minä, joka töppäs tuon edellisen, tulin vahingossa ensialkuun miehen tunnuksilla ;D

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä tavara-ahdistuksen keskelle :) Noi kohdat on kaikki tietysti toimivia jos niitä vaan voi noudattaa (en pyydä sua kirppikselle enpyydä sua kirppikselle en pyydä...)!

  Ota kaappi päivässä -ohje käyttöön: kaikki ylimääräinen kaapeista kiertoon, kylmästi vaan! Mulla joskus kirpasee laittaa vuosiakin hillottuja tavaroita pois, mutta enpä ole juuri mitään kaivannut.

  Saatoin jo tän kertoa sulle, mutta luin tässä vastikään, että pohjanmaalla tavataan sanoa näin kun menee oikeen hyvin: Mikä ristus ny on ku ei aharista?? :D :D :D

  VastaaPoista
 8. Voi hitsi,me palataan lomareissulta pian kotiin ja sama tilanne taitaa odottaa meikäläistäkin....Pitää aloittaa jo nyt henkinen valmistautuminen...
  Tsemppiä sinulle! ;)

  Terkuin, Kamomilla

  VastaaPoista
 9. Meillä on sama ongelma, enkä tiedä jaksanko ryhtyä ongelmaa purkamaan ja itse asiassa huvilallakin on ongelma, säilytystilaa on vielä liian vähän, mutta se saadaan ehkä ratkaistua, mutta sitten on niitä rakennuskamoja, mitä niille tehdään. Poiskaan ei voi laittaa, sillä rakennettavaa vielä riittää...

  Ihanaa kesäviikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Merja K: Minäkin olen kesäkodissa havainnut, kuinka paljon mukavampaa on elellä pienemmällä tavaramäärällä. Täällä kotona säilytystilojen puute on yksi ongelma. Vaatehuone meni rempassa tytön huoneen osaksi ja nyt niitä irtolaatikoita piisaa... Mutta tää on tätä!

  Teija: No minä-peikkohan se siinä! Aika hyvä tuo sun pakollinen Elvina-käynti. Hih! Mulla on nyt ihan hyvä tsemppifiilis tavaran hävittämiseksi. Pitää vaan ryhtyä toimeen. Onneksi on sadepäiviä luvattu!

  Sannu: Kiitti! Sama vika tuossa kirppismyynnissä. Mutta kun sieltä löytyy niin paljon aarteita. Ehkäpä se tavaravirran suunta on kuitenkin oikea, kun tarpeeton menee ja (hmm) tarpeellista tulee tilalle! =)

  Netta: Tuo oikeasti eroon hankkiutuminen onkin se vaikeampi osa. Minäkin teen lähtevästä tavarasta nyssäköitä eteiseen, jotka on pakko viedä jonnekin, että eivät pyöri jaloissa. Tosin on mulla sellainen kaamea kirppispino makuuhuoneen sängyn takana...

  kati: Taidat siis asustella lapsuudenkodissasi? Tuollainen tosin vanhan tavaran läpikäyminen onkin jo toinen juttu. Itse mietin aina välillä, mitä tehdään omien lasten koulukamoille. Niitäkin on jo kertynyt iso hyllyllinen molemmille koululaisille. Pitäisi käydä läpi nyt eikä sitten kymmenien vuosien päästä!

  Hanni: Mun täytyy päästä alkuun tässä hommassa, niin enköhän pääse taas kirppiksillekin, tosin kriittisenä ostajana... =) Heko heko! Ja tänään sitten sinne yhteen isoon taloon... Kääk!

  Kamomilla: Voitkin sitten seurailla, tuleeko sulle samoja fiiliksiä kotiin palatessa! Mukavaa loman jatkoa, äläkä stressaa! =)

  VastaaPoista
 11. Mistä sitä rojua aina kertyykin?? Meilläkin lensi keittiöremontin tieltä kaikenlaista turhaa roskiin ja kierrätykseen. Monta komeroa pitäisi käydä samalla silmällä vielä läpi...

  Kirppari-kohta on valitettavan totta, sieltä tulee haalittua aivan liikaa kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
 12. Vekarus: Juu, lisää säilytystilaa. Jos saisi jokaiselle lapselle oman huoneen ja lisäksi vaikka lämpimän varaston... Mutta kyllä tuota tavaraa on ihan karsittavaksi asti. Vähemmälläkin pärjätään! Rakennuskamat on sitten toinen juttu. Pakollista...

  Jutta: Pitäisi tehdä tasaisin välein joko remppaa tai sitten muuttaa, niin tulisi käytyä paikat läpi! =)

  VastaaPoista
 13. Täällä pitäis tehdä ihan sama. Olen vaan parantumaton hamstraaja&hilloaja... "jos tästä vielä sais jotain"
  Joka paikka tursuaa. Kirppiskopin olen luvannut ottaa syksyllä, kun kesämenot hellittää. Uskaltais vaan raakalla kädellä heitellä menemään.

  VastaaPoista
 14. Peppi: Mulla on myös tuo tuunaajan luonne. Kaikenlaista uuden elämän odottajaa talossa piisaa! Toinen asia ovat sitten ne kirppikseltä yli jäävät kamat. Pitää osata luopua niistäkin!

  VastaaPoista
 15. Kaikki tosi toimivia vinkkejä! Muuton yhteydessä tuli aika hyvin karsittua turhia ja iso kuorma lähdössä huomenna vielä äidilleni (joka vie niitä minun puolesta kirpparille). Alemyynnit ja kirpparit on jääneet melkein tätlä kesältä käymättä, kun tänne kaaoksen keskelle ei vaan tee mieli hankkia mitään ylimääräistä. Kirppiskierrokselle aion tosin mennä mummulavierailulla, mutta olen luvannut itselleni olla hyvin kriittinen ostosten suhteen, katsotaan kuinka käy :)

  VastaaPoista
 16. Kirsikka: Tuota kriittisyyttä olen minäkin yrittänyt opetella kirppareilla käydessäni. Varsinkin lastenvaatteiden kohdalla se on vaan välillä tosi hankalaa, kun olisi niin ihania vaatteita niin halvalla... Mutta harjoitellaan!

  VastaaPoista
 17. Tuttuakin tutumpaa...Täällä oltiin reisussa viisi päivää ja pestiin pyykkiä kotona sen jälkeen kolme päivää. Nurmikot odotti leikkaajaa ja kaikkea muutakin rästihommaa löytyi heti, kun kotioven aukaisi. Ihan hyvä neuvo, että yksi asia loppuun asti ja sitten vasta toinen. Itselläni kun tahtoo olla aina monta asiaa yhtäaikaa tekeillä...

  Nautitaan silti, tässä ja nyt!:))

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!