torstai 8. lokakuuta 2015

Pieniä hetkiä arjen keskellä
Olen nyt ollut reilut puoli vuotta kodin ulkopuolella töissä kotiäiti- ja käsityöläisvuosien jälkeen. Perheen elämä on muuttunut melkoisesti. Meno on välillä melko hektistä. Kaikilla on harrastuksia, ja vaikka kouluikäiset lapset jo kulkevat melko kivasti itse harrastuksiinsa, täytyy jonkun koordinoida menoja ja ruokkia nälkäiset.

Kaiken kiireen keskellä olen opetellut rauhoittumaan ja keräämään energiaa ihan tavallisista, arkisista jutuista. Kynttilänvalo aamiaispöydässä, ruskan värit lenkkipolun varrella, kuuraiset pellot työmatkalla tai vaikka lasten värittämät ruskalehdet tuovat mukavasti puhtia päivään.

Olen tietoisesti opetellut pitämään silmäni auki kaikelle kauniille ja energisoivalle. Meillä eletään nyt tätä hetkeä ja kiireistä arkea, mutta pian tulee todennäköisesti sellainenkin aika, että kaipaan tätä menoa ja meininkiä!

Leppoisaa loppuviikkoa!

Our life is quite busy at the moment. Kids have a lot of hobbies, and someone has to coordinate timetables of the whole family. I´ve practiced to collect little glimpses of everyday life to get some energy. This is now, and after some years I´ll certainly miss this period full of life!

14 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa niin tutulta! Viime viikot ovat olleet erityisen kiireisiä. Jospa nyt hieman hellittäisi kiire ja koordinointi... Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa! Kiirettä tosiaan pukkaa aina välillä, mutta onneksi on kuitenkin silloin tällöin rauhallisia koti-iltoja, ainakin osa perheestä yhdessä koolla. Meillä alkaa jo isoimmilla olla omat menonsa. Kiitos samoin ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia arjesta. Kiitos niistä Nonna. Tässä hetkessä eläminen on tärkeintä mitä itse olen oppinut vastaavan reilun puolen vuoden aikana. Olen jo oppinut pitämään silmäni auki kaikelle kauniille ja energisoivalle ja nykyisin se hoituu jo itsestään. Hetkiä ei niinkään tule valokuvattua, vaan ne jäävät muistiin ja juurtuvat sydämeen. Nyt on nyt ja kaikkea ihanaa tapahtuu ympärillä koko ajan. Ruuhkavuodet ovat mennyttä aikaa ja niitäkin on nykyisin ihana muistella yhdessä lasten kanssa ja katsella valokuvia erinäisistäkin tapahtumista. Hyvää Roosa nauha päivää sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta. Tuo tässä hetkessä eläminen tuntuu unohtuvan nykyään monelta. Mietitään menoa lomasta lomaan tai muiden juhlien mukaan. Arjesta nauttiminen välillä unohtuu! Minä kaipaan aika usein kameraa taltioimaan kaikkea kaunista ja ihanaa, mutta yritän päästä tästä ajattelusta, koska asiat voi taltioida muutenkin. Hyvää Roosa-nauhan iltaa sullekin! Merja töissä kulki ihanasti vaaleanpunaisissa tänään...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Arjen kuvaaminen on vähentynyt, mutta en ota paineita siitä! Kohtahan tuo vähenee valon myötä muutenkin...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ihkua viikonloppua sulle, Teija Teijuskainen! :)

   Poista
 5. Kyllä varmasti arki on muuttunut kun olet palannut töihin. Sama täällä. Talvi ja alkukevät menivät rauhallisissa merkeissä, mutta nyt on menty senkin edestä. Ja tällä viikolla huomasin, että se ottaa vähän kunnon päälle. Tänäänkään en ole jaksanut tehdä mitään:) Mutta onneksi on tällaisiäkin päiviä, ettei tarvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on muuttunut, mutta en kyllä haluaisi paluuta takaisin kotivuosiin... Nyt on hyvä, kunhan hieman säätää rauhallista aikaa silloin tällöin. Oma työ on tärkeä osa elämää.

   Poista
 6. Mitä teet työksesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodin parissa työskentelen tällä hetkellä. Tosin sen ala ei sinänsä liity perheen kiireiseen arkeen... :)

   Poista
 7. Varmasti arki muuttuu, kun äiti palaa töihin! Kiireisiä ovat viikot meilläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on arjen vastapainoksi vielä rauhallisiakin päiviä, jolloin ei tarvitse lähteä mihinkään, eikä ole oikein suunnitelmiakaan... niinkuin juuri nyt!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!