sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Ekaluokkalaisen virkattu matto

Remontin yhteydessä olen käynyt läpi myös kangas- ja kudevarastojani. Koska niitä riittää, päätin tuhota osan ja tehdä ekaluokkalaisen uuteen huoneeseen virkatun maton. Virkkasin sen pitkästä aikaa suorakaiteen muotoon, mikä on vaihteeksi kivaa, kun ei tarvitse miettiä lisäyksiä. Tykkään myös tosi paljon raitojen suunnittelusta.

Matossa on kuopuksen ja minun lempivärejä, ja joukosta löytyy monta kangasta tai vaatetta, joihin liittyy muistoja. Sain tuhottua ison korillisen verran kuteita! Tosin sen verran työläs homma oli, että ihan heti en taida uutta tehdä.

Nyt sitten jatketaan huoneen sisustelua!

I crocheted a new carpet to my daughter´s new room. We have same favorite colors, so it was easy! There are lots of memories in this carpet since I´ve used our old clothes. It was quite a job, so I´m not planning to do many of them!

17 kommenttia:

 1. Oi miten hieno matto! Sunnuntaipäivän ratoksi plarailin sisutuslehtiä ja mieleni alkoi suunnitella pientä räsymattoa eteiseen. Kutomista varten pitäisi sitten mennä kudontapaikkaan...kun on ensin suunnitellut värit, leikannut kuteet ja miettinyt kutomiselle sopivan ajankohdan joka on vapaa myös kudontapaikassa... Virkattu matto on varmasti työläämpi mutta sen voi aloittaa heti kun ekat kuteet on leikattu. Eikä aikarajojakaan ole kuin omassa päässä! Osaisinpa suunnitella yhtä kauniit raidat kuin sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen on tosiaan helpompaa kuin kutominen kangaspuilla, kun se onnistuu "kotioloissa". Siitä vaan raitoja suunnittelemaan! Varmasti osaat!

   Poista
 2. Tää on kyllä oma taiteenlajinsa, johon mulla ei taida rahkeet riittää. Aivan ihana on!!! Mulla sulle haaste blogissa

  VastaaPoista
 3. Moikkelis ja pikainen tervehdys! Blogista löytyy haaste sulle :) Iloista viikon alkua!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teija, tulenkin kurkkaamaan mitä kinkkistä sun haasteesta löytyy! Iloista viikkoa sullekin!

   Poista
 4. Onpa hieno matto, ihanat värit! Olisipa itselläkin taitoa mutta noissa hommissa on peukalo niin keskellä kämmentä kuin voi.
  Onneksi voi aina ihailla muiden tuotoksia. ;) Jäänkin innolla seuraamaan joskos tarttuis ideoita matkaan. :)
  Muuten, jos rakentaminen ja sisustaminen kiinnostavat niin aloitin juuri blogin talonrakennusurakastamme Toijalaan.
  Käypä kurkkaamassa:

  http://kultiylitinbudjetin.blogspot.fi/

  Aurinkoisia päiviä käsitöiden pariin!
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina! Tulen taatusti kurkkaamaan projektianne! Tervetuloa tänne apinalandiaan!
   ps. Tuo maton virkkaaminen ei ole niin kovin vaikeaa, kokeile vaikka!

   Poista
  2. Äiti on yrittänyt tuota virkkausta muutamaan otteeseen opettaa mutta vielä ei ole onnistunut. :D
   Täytynee oikein päättää että minähän opin! Olisi meinaan hienoa kun itselle tulee aika moderni ja valkoinen keittiö niin
   sinne väriläiskäksi itse kudottu matto. <3

   Poista
  3. Ei muuta kuin sinnikkäästi kokeilemaan!

   Poista
 5. Huippuhienon maton olet virkannut! Oma lehmä ojassa kuulisin mielelläni tarkemmin sen tekemisestä. Mikä kaikki käy kuteeksi? Minkälevyistä kudetta? Minkä kokoinen koukku? Miten jatkokohdat? Täytyy alkaa surffata ja etisä ohjeita maton virkkaamiseksi kuteesta.

  VastaaPoista
 6. Huippuhienon maton olet virkannut! Oma lehmä ojassa kuulisin mielelläni tarkemmin sen tekemisestä. Mikä kaikki käy kuteeksi? Minkälevyistä kudetta? Minkä kokoinen koukku? Miten jatkokohdat? Täytyy alkaa surffata ja etisä ohjeita maton virkkaamiseksi kuteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuteeksi käy trikoo ja venymätön kangas, melkein kaikki siis. Leikkaan 1-2 cm leveitä kuteita kankaan paksuuden mukaan. Lakanat revin. Jatkokohdat ompelen ohuella langalla toisiinsa kiinni, ettei tule solmuja. Olisiko tässä alkuun vinkkejä! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään siitä, samoin neiti itse.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!