sunnuntai 19. tammikuuta 2014

JäälläMenimme meren jäälle tutkimaan, pääseekö siellä luistelemaan. Pääsi! Aivan mahtavaa!

Jäällä oli liikkeellä paljon ihmisiä jalkaisin, luistellen ja jopa pyörällä. Jää oli oikein loistava, ja pilkkirei'istä mittasimme, että jään paksuus oli noin 15 senttimetriä.

Tämä retki oli sellainen nautinto, joka jää taatusti mieleen. Pienimmäinenkin jaksoi tosi reippaasti, vaikka teimme useamman kilometrin lenkin. Ensi viikolla menemme varmasti uudelleen!

We went skating on the ice. So lovely!

18 kommenttia:

 1. Miten ihanat ulkoilukuvat!♥ Ihanaa valoa! Luistelu meren jäällä on vierasta meille, vaikka muutoin siellä meren rannalla paljon vietetäänkin aikaa, kesällä. Pitäis joskus oikein koittaa! Nyt varsinkin, kun jäät saareen kuulema jo kantaa, eikä lunta oo nimeksikään.

  Kiitos tästä pläjäyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi harrastaa retkiluistelua, mutta Suomessa on aika harvoin sopiva keli siihen hommaan. Lisäksi siinä on aina vaara vaanimassa...

   Poista
 2. Komppaan Teijaa. Aivan mahtavat maisemat! Pitäisi joskus koittaa järven jäätä, kun on ihan tässä lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lapsena asunut lammen rannalla ja vieläkin muistan ne talvet, kun pääsimme luistelemaan kirkkaalla jäällä ilman lunta. Mahtavaa!

   Poista
 3. Oi ihanaa. Jonkun kerran olen käynyt jäällä luistelemassa ja se on vaan jotenkin niin erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä kokeilemassa. Lapsillekin erilainen kokemus kuin pikkujäällä luistelu!

   Poista
 4. Ihanan näköistä. Mä olen niin arka menemään luonnon jäälle. Pitäisi uskaltaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mentiin rantojen lähellä ja muiden jälkiä seuraillen. Lisäksi mukana oli pitkä hihna. Eli saa sitä olla arkakin!

   Poista
 5. Voi miten ihanaa...tykkään lenkkeillä jäällä, mutta täällä ei kyllä uskalla jäälle mennä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä täälläkin saa katsoa mihin menee, niinkuin viikonlopun uutiset näyttivät! Mukavaa pakkasviikkoa! Siinä ne jäät vahvistuvat!

   Poista
 6. Hei ihanaa talvimeininiä! Munkin ois tarkoitus tänään suunnata jäätä kohden :)

  VastaaPoista
 7. Ethän mene yksin! Mukavaa reippailua!

  VastaaPoista
 8. Hienoja tunnelmakuvia!!!
  Meille on toistaiseksi riittänyt tuo koulunkenttä, mutta ties jos sitä vaikka innostuisi lähtemään joskus (mikäli pakkasia riittää) kokeilemaan meren jäätäkin...

  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika erilainen tunnelma luistella meren jäällä... Kokeilkaa joskus! Näyttäisi että toistaiseksi pakkasia piisaa ja jäät vahvistuvat!

   Poista
 9. Hih, meidän vanhat kotimaisemat! Me asuttiin ennen ton ekan talon kohdilla ja siellä Vasikkasaaressa, missä toi huvimaja on, on kyllä käyty aika usein. Siellä takana usein talvisin (etenkin viikonloppuisin) grillitulet rannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Mulla olisikin ollut yksi kuva missä näkyy niitä taloja siellä taustalla. Siellä oli aika moni tehnyt omia luisteluratoja. Ihania maisemia!!! Ja tuo eka talo oli aika herkku!

   Poista
 10. Se on just siistiä, kun isompien lasten kanssa voi tehdä jo kaikenlaista, vaikka samaan aikaa ne ei saisikaan kasvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa olla se hetki elämässä, että kaikkien kanssa voi tehdä jo kaikenlaista, kaikki osaavat ja pärjäävät, mutta kyllä isoin alkaa jo "karata käsistä". 13v... Mutta nautitaan näistä hetkistä! Lienee terveellistä äidillekin, että lapset itsenäistyvät pikkuhiljaa! Nyyh.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!