maanantai 19. marraskuuta 2012

Kesäisiä muistoja


 
Nappasin Susannan Työhuoneelta haasteen esitellä kuusi kesäistä kuvaa ja kertoa niistä.

Keskellä harmainta marraskuuta kesä tuntuu jo kovin kaukaiselta ja kesäkuvien selailu on hauskaa, vaikkakin vähän kaihoisaa. Päällimmäisenä minulle on jäänyt mieleen leppoisa oleskelu kesäkodissa. Ihan arkista oloa, kesäkäsitöitä ja pikkuisen kivaa kirppistelyä.

Uutena juttuna meillä aloitettiin tänä kesänä hepostelu. Isoimmat ratsastivat ja pienimmät viihtyivät muuten vaan tallilla. Äitikin viihtyi...

Ja lopuksi kesän inhokki, joka liittyy kaupunkielämään! Siruetanat! Meillä oli naapureiden kanssa tehometsästys käynnissä ja kaatelin kiehuvaa vettä satojen etanoiden päälle. Yök!

 

Katselisin mielelläni kässäkavereideni Hannin, Hanniksen ja Kamomillan kauneimpia kesäkuvia! 

Six nice pictures from last summer. Everyday life in our summer house. Some handicrafs, some flea market shopping and horses! And in the last picture the ugly thing in our city garden; ugly killer snails. I killed hundreds of them.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu, ihana kesä tosiaan, mutta noista etanoista olen toista mieltä! =)

   Poista
 2. Niin ihanat kesätunnelmat ja kuvat että!
  Kiitos haasteesta. Laitanpa piakkoin tulemaan.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä vähän kesäkaiho täällä harmauden keskellä. No, onneksi on tuo joulu lähestymässä!

   Poista
 3. Kyllä on ihanaa!! Vaikka nautin tästä joulunalusajasta niin ei kesäistä tunnelmaa ihan helpolla voiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään joulunalusajasta, mutta sitä lunta ja etenkin pikkupakkasta kaipaan kovasti! Tämä harmaus on aika tylsää...

   Poista
 4. Aurinko, valo, lämpö! Tuntuu kuin siitä ois jo ikuisuus, mutta eihän siitä ole :) Onneks on juu tää joulu tässä! Ja suloset kupit sielä + iloinen typykkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu siltä, että jouluunkin on aikaa vielä vaikka kuinka paljon. No, nopeasti se menee, kunhan päästään ekaan adventtiin. Heh, tuleehan se ensi kesäkin taas... =)
   ps. Huomaatko kesätypykän varpulit heilumassa pöydän alla?

   Poista
 5. Huih, enpäs ole koskaan noin isoja etanoita nähnytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normikokoiset olivat nakin kokoisia ja suurimmat jopa Kabanossin kokoisia! Yök!

   Poista
 6. Jos haluat päästä eroon etanoista, on olemassa muitakin tapoja kuin kuuman veden kaataminen niiden päälle. Sanovat, että esim. leikkamalla ne poikki on nopeampi tapa niiden kuolla ilman kitumista.

  Nojaa, itse en henkilökohtaisesti tapa näitä etanoita enkä muitakaan etanoita; kaikillahan on merkityksensä. Kesti vuosia ennenkuin näin ensimmäisen ruskean etanan pihapiirissäni johtuen ehkä siitä, että perheeseeni kuului monet vuodet minipossu, joka leikkasi nurmikkoa päivittäin.
  Nykyisin siis kerään ne muutamat ja vien niitä kauemmaksi metsään eli asun siis metsässä. Hyvä on saada nimenomaan nämä aikuiset pois, mutta ei saa unohtaa niitä pieniä (jotka helposti sekoittaa muihin etanalajeihin) eikä munia.
  Toinen tapa minkä olen kokenut tehokkaaksi on heittää linnuille esim. kauraryynejä, kissan kuivamuonaa..., juuri etanoiden elintilojen lähelle: pensaiden, ruukkujen jne alle, nurmikolle varjopaikkoihin, jolloin juuri ne pienet etanat menee siinä sivussa lintujen suihin, ehkä myös osa niistä 300 munasta häviää samalla. Ja sittenhän on myskiankat, jotka syövät pienet etanat sekä munat.

  Me ihmisethän olemme aiheuttaneet tämänkin "ongelman" tuomalla esim. juuri Espanjasta kasveja jne mukana lomareissuiltamme.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!