keskiviikko 22. elokuuta 2012

Mattoja siellä, mattoja täällä...




Intouduin virkkailemaan myyjäisiin muutamia mattoja itsetehdyistä kuteista. Mallailin niitä lastenhuoneen lattialle, jossa odottaa eräs projekti.

Piti jo kesän aikana laittaa ekaluokkalaiselle oma koulupöytä. Eihän hän siellä huoneessaan läksyjä tee, mutta kuitenkin... Koululaisen merkki, että olisi isompi pöytä. Eipä näy pöytää vielä! Pöytälevy ja jalat odottavat varastossa kokoamista.

Olen pohtinut tätä virkattujen mattojen asiaa. Lähinnä siksi, että hankkisinko kaupan valmiskuteita ja virkkaisinko niistä mattoja myyntiin. Tosin joko niitä on joka paikassa? Itse henkilökohtaisesti tykkään enemmän näistä eläväisemmistä itseleikatusta kuteesta tehdyistä matoista. Niissä on rosoa, josta minä tykkään. Samoin kierrätys on lähellä sydäntäni, ja näissä se toteutuu hienosti.

Mitäs mieltä sinä olet? Valmiskuteesta vai itsetehdystä kuteesta ja väriä vai yksivärisiä? Kumpi on kivempi?

I´ve crocheted some carpets from yarns that I´ve made of old clothes. You can find them in the sale of works next weekend.

30 kommenttia:

  1. Onhan noita mattoja jo paljon, mutta ei itsetehdyistä kuteista. Joten minä ainakain suosittelen tekemään kirjavia ja itsetehdyistä kuteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä nyt lähden liikkeelle! Voihan olla, että joku päivä minäkin ihastun noihin valmiskuteisiin...

      Poista
  2. Itserevityt ja kirjavat :) Just se kierrätysajatus ja tykkään myös siitä prosessista, kun alusta asti miettii, että minkälainen tää ja tää kangaspalanen olis sitten valmiina virkatussa matossa.. ostajia varmaan riittää kummillekin?

    Tosi ihanaa että pääset myymään taas omia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä jännään, millainen sää lauantaina on. Nämä ulkomyyjäiset eivät ole Suomessa mitenkään takuuvarmajuttu... =)

      Poista
  3. Onpas kauniita mattoja! Mä tykkään kyllä molemmista. Valmiista -ja itsetehdyistä kuteista. Värikäs on tietty mun valinta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tekisin mieluusti oikein karkkivärisiä. Nyt yritin tehdä muutaman hillitymmän joukkoon...

      Poista
  4. Tuollanen pitäisi virkata meidän veskiin. Hyvin suunniteltu, mutta vielä puuttuu kuteet ja toteutus ;) Värikästä meinasin, mutta valmiskuteesta. Siinäkin on jo tarpeeksi selvittämistä ja kerimistä miulle...

    Ihanat, ihanat verhot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuo verhot ovat vanhat retroiset pussilakanat. Kangas on jo hyvin pehmeä... Virkkaamaan vaan! Tosin olen kuullut, että tuo valmiskuteiden vyyhdit ovat kovin sotkuisia.

      Poista
  5. Mä tykkään enemmän värikkäistä.

    p.s. Ihanat noi verhot!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo verhot ovat tosiaan anopilta saadut vanhat pussilakanat. Pehmeät, mutta mieluisat!

      Poista
  6. ITSETEHDYT kuteet! Oihh, tuon maton kun kiinnittäisi yhteen eli pikkumatot yhdeksi isoksi, väliin virkatut reiät piiloon.. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli tuo kiinnittäminen mieleen, kun laitoin ne ryhmäksi tuohon lattialle!

      Poista
  7. Meillä on ollut useampi kierrätysversio ja nyt tämä uusin on ostetusta kuteesta; kierrätetyissä on enemmän "sielua" Anoppi - kiitos taitavasta anopista - ihastui tekemisen helppouteen valmis kuteesta tehdessään, joten meillä tullaan varmaankin tulevaisuudessa näkemään enemmänkin niitä versioita.

    Meillä on viikonloppuna poikien synttäreiden eka osio, joten en ikävä kyllä pääse myyjäisiin.


    Terveisin

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  8. Ihanat väriyhdistelmät matoissa! Minä sanoisin, että sekä että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ystäväni on muuten tehnyt mattoja, joissa yhdistelee kaupan kuteita ja lisäilee itsetehtyjä. Kivoja tulee silläkin tavalla!

      Poista
  9. Kirjavien itsetehtyjen kuteiden kannalla! Ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
  10. Minäkin äänestän itsetehtyjen kuteiden (nimenomaan tämän kierrätyksen ja kestävän kehityksen näkökulmasta - miksi ostaa jotakin, kun voi käyttää jotain tarpeettomaksi jäänyttä materiaaliksi ja luoda uutta kauneutta) ja värikkyyden puolesta. Saanko udella sen verran, että oletko tehnyt nuo kuteet trikoovaatteista - käsittääkseni valmiskude on trikoota tai ainakin sen omaista? Kauniita ovat matot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytän matoissa sekaisin trikookudetta sekä lakanoista yms. venymättömistä kankaista tehtyjä kuteita. Trikoinen on helpompi virkata, mutta lopputuote venyvämpi.

      Poista
  11. Minä tykkään molemmista kuteista :)
    Olen myös taas, innostunut virkkaamaan mattoja. Mutta ihan myyntiin asti en millään jaksaisis virkata. Kannustan kyllä myymään noita etenpäin, jaat tuota kauneutta muillekkin :)

    VastaaPoista
  12. Itse leikatuissa on tunnetta ja luonnetta. Kauniita mattoja sinulla. Laitoin blogiini samasta aiheesta ja linkin tänne, se kai on sopivaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki sopii. Kävin kurkkaamassa, kaunis matto tulossa sulla!

      Poista
  13. Nämä itseleikatut näyttävät ihanan rouheille! Ja vaikuttaiskohan nostavasti myyntihintaan, jos ostaa kuteen?! Kun kuitenkin jonkun verran maksaa. Tosin, meneehän repimiseen/leikkaamiseenkin aikaa, että ..
    Tulipa muuten miullekin mieleen tuota ekaa kuvaa katsellessa, että tulispa huippumatto, jos yhdistelisi tuommosia ympyröitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon leikkaamiseen/repimiseen menee varmaankin sama aika kuin itse virkkaamiseen!

      Poista
  14. Minäkin olen virkannut valmiskuteesta, mutta voittoa teet jos jaksat leikata kuteet itse..toisaalta taas kuteita löytyy välillä tarjouksestakin..meidän kirpparilla on paljon leikattuja kuteita mutta ne on sekakudetta eli samassa pussissa on trikoo ja puuvillakudetta..kävisi mielummin kangaspuille tehtyihin mattoihin ja toiset on niin huonosti leikattu..että virkkausinto sammuu pian, koska osasta kudetta tulee pätkiä jolloin kude on ohutta ja osassa liiankin paksua jolloin ei edes 9 koukulla meinannut mennä läpitte ja hampaat irvessä sain sellaista mattoa tehdä ja matosta tuli ei mikään kaunis..no on se matto vaatehuoneessa...piilossa katseilta.. :)
    Meidän paikallisella kierrätyksessä on vaatteet 3e kassi joten tänään ajattelin et jos keräisi kassillisen trikoisia paitoja ja leikkaisin itse kuteiksi..onhan leikkaaminen mukavaa puuhaa ja ajan vietettä..
    Katoin myös et tiimariin oli tullut ontelokudetta ja sellainen pieni kerä oli melkein 7e..minusta ihan liian kallista.. :)
    Minullekkin on tullut tilauksia sukulaisilta virkatuista matoista mutta millaista hintaa kannataisi pitää?? olen huono arvioimaan käsitöiden hintaa ja pyytämään mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän sille kuteidenleikkuullekin laskea hinta, kun siihen kuitenkin menee aikaa... Eli en tiedä, tuleeko tällä keinoin "halvempia mattoja". Toinen juttu on sitten tuo sukulaisille hinnoittelu. Vaikeaa aivan taatusti!

      Poista
    2. Minusta kude on ainakin yhtäkallista, jos laskee aikaa edes vähän rahana.

      Poista
  15. Ihania mattoja!! Osaisinpa itsekin.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ei tää oo vaikeaa, jos osaa perusvirkkuun! Rohkeasti vaan kokeilemaan!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!