lauantai 11. elokuuta 2012

So 70´sTerveisiä pohjoisesta! Viikko kalastusta, marjastusta ja luonnosta nauttimista takana! Lapset rymysivät pitkin pihoja alkuun uikkareissa, mutta ilmojen viiletessä lopulta toppatakeissa ja myssyt päässä.

Tällä reissulla pohdin ensimmäistä kertaa tosissani, miltä tuntuisi muuttaa takaisin vanhoille kotiseuduille. Huh! Aika paljon plussia löysin, kun juoksin metsäteillä väistellen poron pipanoita!

Vanha kotitalo on rakennettu 70-luvulla. Kuvailin välähdyksiä alkuperäisestä asusta. Äiti on säästänyt aika paljon kaikkea kivaa. Osassa huoneista on jäljellä räväkäksi maalatut seinät, jotka nyt näyttävät minun silmissäni oikein kivoilta.

Aika retroa, vai mitä?

Greetings from northern Finland. We really enjoyed the beautiful nature by fishing, picking up berries, jogging and so on.
Here are some glimpses of my mother´s house, which was built in the 70´s and still has many nice things from that time. Quite retro, or what do you think?

9 kommenttia:

 1. Ihania yksityiskohtia :)
  Täälä on muksut ottanu kans jumpsuitit käyttöön ..ei ulkona enää shortseissa tarkene =/ Maanantaina alkaa taas arki, joutuu tarkasti miettimään päväkotilaukun sisältöä =P

  Ihanaista lauantaita!!

  VastaaPoista
 2. Ihmeauto BangBang <3 Oma lapsuuden suosikkini, osaan sen varmasti ulkoa.

  Kivat kuvat !

  VastaaPoista
 3. aNNa: Lapset eivät kyllä meinaa tajuta, että ulkona ei pärjää enää t-paidoilla. Saa nähdä milloin nenät valuvat... =)

  Petriina: On muuten ihana lukea näitä omia lapsuuden suosikkeja omille lapsille! Nunnu putoaa on mun ja kuopuksen yhteinen suosikki!

  VastaaPoista
 4. Kappas samanlainen kukkatäkki kun mulla oli(taitaa olla äidillä vielä jopa jossain jemmassa...).

  Toivottavasti ette kuitenkaan ihan tosissaan mieti pohjoiseen muuttoa...? Vaikkakin tässä kesän aikana reissatessa on tullut muutamaan kertaan mieleen, että miksi kummassa sitä pitää asua Kehä III:sen sisäpuolella, sillä "maakunnissa" on vaikka kuinka paljon kivoja paikkoja...

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 5. Hauska aikamatka! Ja monta tuttua juttua:)
  Tänään suljettiin meilläkin ikkunat ja laitettiin ilmanvaihto pienimmälle teholle;villasukat jalassa ja kohta varmaan laitetaan tuli kamiinaan...elokuussa?!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuoseja ja tuo oranssi puku!! Mekin oltiin tænææn lakkasuolla:) poronpipanoita vaisteltiin jne:)

  VastaaPoista
 7. Hanna(-Maija): Meidän neitoset pötköttävät nyt samaisten täkkien alla täällä kotisohvalla. Siis oli jotain kotiintuomisia!

  Niinu: Minä menen jo tuplavillasukilla! Lämpimät varpaat ennenkaikkea. =)

  Kalamuija: Mulla oli pienenä tuosta froteekankaasta huppariasu ja äiti teki jämäkankaista nukelle tämän haalarin. Mepäs oltiinkin hillasuolla! =)

  VastaaPoista
 8. Se on se keski-ikä, mikä pistää miettimään muuttoa = ) Niin mullekin on käynyt... Mutta toisaalta olen tyytyväinen, että olen täällä missä olen. Kotiseutu ei kuitenkaan ole entisenlainen, paljon on ihania ihmisiä edesmennyt ja uusia muuttanut. Vaan kun sitä muistaa lapsuutensa niin mukavana ja turvallisena, ja haluaisi tarjota lapsilleen samaa...

  VastaaPoista
 9. Kotivalo: Taitaapa olla tosiaan keski-iästä johtuvaa tämä mietintä! Kyllä tuollainen muutto toiselle puolelle Suomea olisi aika hyppy koko perheelle!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!